16 251    10    15  

"Filter" lampa lyser på Toshiba RAS13UVE - manualen er rotet bort

 376     Bergen     4
Hei, ser at "filter"-lampa har begynt å lyse på varmepumpen vår. Etter at vi har malt stua finner jeg dessverre ikke manualen ::) og på Toshibasidene finner jeg bare RAS M13 (1, 2) - noen som kan kort fortelle hva jeg gjør nå? Rense noe? Kjøpe noe? Om noen dager skal vi over fjellet og feire påsken, passer egentlig litt dårlig å måtte tenke på det nå...

På forhånd takk!

   #3
 59     stavanger     1
ikke lett å forklare,men du vipper opp dekselet,der ligger filteret.filteret er nokså likt et lo filter til tørketrommelen.
  (trådstarter)
   #4
 376     Bergen     1
Det var jo enda enklere enn jeg hadde håpet, takk for kjempegod beskrivelse! Vasket også de to små filtre. Lyset slukner av seg selv etter hvert?
  (trådstarter)
   #5
 376     Bergen     1
"Filter"-lampa lyser enda... Må jeg trykke på noe? Smile
   #6
 1     hauge     0
Det er ingen Toshiba som hetter ras13uve ???
prøv å finn rette navn så kan jeg hjelpe  Smile
  (trådstarter)
   #7
 376     Bergen     1
hei, takk for tilbudet, men navnet stemmer, og greia med filterlampen er at man må trykke på knappen "filter". den finner ikke ut noe som helst om filteret, men er bare en tidsteller som lyser etter bortimot 1000t bruk. da må den nullstilles, fant jeg ut. Smile

   #8
 3 573     buskerud     3
stemmer, med det er ikke støv filteret, men muligens plasmafilter?  

det er iallefall hva ras13 pumpa har med 1000timers timer...   

husk, pumpa har et sånn "netting" filter rett under dekslet...det er det vanlige  støv  filteret som  de mener du bør ta ut og forsiktig støvsuger hver 14. dag....  jeg tror det går 2 mdner mellom hver gang jeg gidder, knapt noe støv.  Men min henger høyt... men måtte ta den hver mnd i des-jan pga fyring med ved.  

Så har du et filter bak der, dette er mere massivt og skal ikke bare støvsuges, men sikkert vaskes... blir ca 1 gang i året.  det har masse tynne metalltråder inni plastedekslet ... husk å tørk etter vask.  Tror det skal ligge i lunket vann ca 20min.. 


men du, hva med å ringe mannen du kjøpte denne av da, de kan jo alt og sier nøyaktig hvordan du gjør dette.  Jeg har manualen,  men tror du ikke jeg ringer å hører isteden for å gidde å lese, jupp:-)
  (trådstarter)
   #9
 376     Bergen     1
hehe, jeg forstår. Smile vi kjøpte huset med varmepumpen montert, og jeg fant ut av det der med lampa ved å ringe til toshiba sentralt. det var godt du sa det med støvfilteret, det var nemlig den jeg vasket da lampa lyste, og det har jeg bare gjort en gang de fem månedene vi har bodd her. jeg mener å huske en ganske massiv metallinstallasjon bak "tørketrommel"-filteren igjen, men er usikker på om jeg prøvde å få det ut. sjekker det i kveld!