2 787    4    0  

Storsalamander "problem"?

pwb
 2 211     Ski     0
Holder på å grave/bytte ut litt masse helt inntil en del av grunnmuren og der er det tydeligvis mange Storsalamandere som har funnet hi i løsleca/jord blandingen. De er helt slappe men kommer jo til liv etter en liten stund i sola og litt vann på seg. Skjønner nå hvor de kommer inn i kjelleren hver vinter også, finner alltid 3-4 inntørka salamanderlik hver sommer i kjelleren. Disse er jo fredet, men er det rett og slett fordi man tror at det er få av dem og at de kan være mer utbredt enn det man tror? Det er jo en tomt ved siden av som det ikke er bygd på, kan de få problemer med å sprenge og bygge hvis noen finner ut at det er mange salamandere her?

   #1
 3 412     Akershus     0
Det er først og fremst dammer og myrområder der storsalamandere formerer seg som må tas hensyn til.  I Ski Kommune finnes storsalamander i rundt 20 gårdsdammer, og der er det etterhvert kommet sterke begrensninger på hva man kan gjøre.  Et par stykker som overvintrer  ikke tatt iolme mye hensyn til. 
Signatur
   #2
 3 412     Akershus     0

Det er først og fremst dammer og myrområder der storsalamandere formerer seg som må tas hensyn til.  I Ski Kommune finnes storsalamander rundt 20 steder, mange i gårdsdammer, og der er det etterhvert kommet sterke begrensninger på hva man kan gjøre.  Et par storsalamandre som overvintrer i bakken utenfor dammene blir ikke tatt like mye hensyn til.
Signatur
pwb
  (trådstarter)
   #3
 2 211     Ski     0


Det er først og fremst dammer og myrområder der storsalamandere formerer seg som må tas hensyn til.  I Ski Kommune finnes storsalamander rundt 20 steder, mange i gårdsdammer, og der er det etterhvert kommet sterke begrensninger på hva man kan gjøre.  Et par storsalamandre som overvintrer i bakken utenfor dammene blir ikke tatt like mye hensyn til.OK, bekken renner igjennom den tomten og min tomt. Myra de da sikkert formerer seg er i all hovedsak på naboens tomt som ikke er bebygd (enda).