14,030
24
0
JR Hansen: Vinkjeller
42
Kongsvinger
0
da har jeg startet opp med og dele inn kjelleren vår litt..På den ene siden er det nå satt opp vegg og delt av til vaskerom.På andre siden driver jeg nå og plater igjen veggen inn til vinkjelleren..
Rommet blir rundt 12m2 og skal innredes med reoler og hyller for oppbevaring av godsaker ;D ;D
Legger opp noen bilder senere i dag.
Rommet blir rundt 12m2 og skal innredes med reoler og hyller for oppbevaring av godsaker ;D ;D
Legger opp noen bilder senere i dag.
Man kan ikke bare gå etter det dyreste og fineste,man må fylle opp med det man liker selv.
alt skal beises med teak beis for og få litt "rolig" farge i rommet..
Fantastisk tiltak! :)
Vaskerom=vaskemaskin=sentrifuge=vibrasjoner og evt. temperatursvingninger pga tørketrommel, osv. Godsakene er ikke glad i vibrasjoner og vekslende temperaturer. Skal du ha inn kjøling/klimakontroll i rommet?
Vurderer etter vært og sette inn en form for temp kontroll i vin rommet..men tempen holder seg ganske bra der selv om gradestokken tipper -30 ute nå.
Hylle nr 2 er nå ferdig..har tatt noen mål nå så det blir 3 stk på rekke..fikk desverre plass til 4 men pytt pytt..
hyllene ska løftes ifra gulvet opp i "benk" høyde og det skal kles inn sånn at det ser ut som om de er bygget inn i veggen.
Så da er det tilbake til tegnebordet og finne en grei løsning på hva jeg skal bygge over.
Finn.no : Pene hjemmelagede vin hyller selges 1000kr pr stk
Gikk prosjektet i dass eller har du konvertert til ØL ;D
NB: Hyllene dine fiungerer helt sikker fint til oppbevaring av de gode gamle Brigg flaskene :D
Prisen er det ikke noe og si på hvis man legger material prisen sammen med tiden det tar og lage hyllene egentlig.
Kona er like blid hun ;D å godt er det ettersom vin legging og øl brygging nå er neste pungt på listen ;)
Kan du ikke ha 3 nye hyller over glass-hyllen din?
Ser du bruker skikkelig verktøy - det er jo halve jobben! Stå på!
16 grader er nok for høy lagringstemperatur. Det er viktig å skille mellom lagringstemperatur og serveringstemperatur.
Alle viner - uavhengig av type - bør lagres ved 10-12 grader, men hele området 8-14 grader er greit.
Serveringstemperatur er noe annet, og grovt sett bør hvitviner serveres mellom 6-14 grader og rødviner 10-18 grader, avhengig av type.
De aller fleste hvitviner og rødviner er best på hhv 8-10 og 14-16 grader.
Smaken er som baken, men 16 grader er for høy lagringstemp.
Dessuten har jeg flere rom som har lavere temp så om det skulle bli sånn at jeg blir avhengi av det er det alltid plass til en hylle eller to der og