14,030    24    0  

JR Hansen: Vinkjeller

 42     Kongsvinger     0
da har jeg startet opp med og dele inn kjelleren vår litt..På den ene siden er det nå satt opp vegg og delt av til vaskerom.På andre siden driver jeg nå og plater igjen veggen inn til vinkjelleren..

Rommet blir rundt 12m2 og skal innredes med reoler og hyller for oppbevaring av godsaker ;D ;D

Legger opp noen bilder senere i dag.

JR Hansen: Vinkjeller - hus 037.JPG - JR Hansen

  (trådstarter)
   #1
 42     Kongsvinger     0
Det ble noen timer i kveld og da..veggen er oppe og den første hyllen er laget..
JR Hansen: Vinkjeller - 05012010598.jpg - JR Hansen
JR Hansen: Vinkjeller - 05012010599.jpg - JR Hansen
JR Hansen: Vinkjeller - 05012010600.jpg - JR Hansen
JR Hansen: Vinkjeller - 05012010601.jpg - JR Hansen
JR Hansen: Vinkjeller - 05012010602.jpg - JR Hansen
   #2
 4,293     Østlandet     0
kan bli spennendes dette Grin stilig med egen vinkjeller da, bare synd innholdet er så dyrt og kjøpe inn :p
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 42     Kongsvinger     0
jo det er me heftige priser der ute..men nå er jo privat import lovlig så da er det noen kroner og tjene der..

Man kan ikke bare gå etter det dyreste og fineste,man må fylle opp med det man liker selv.
  (trådstarter)
   #5
 42     Kongsvinger     0
ja blir 4 eller 6 sånne..mulig jeg prøver meg på noen litt større også,så blir det benk oppå med hyller for glass over..og reoler for liggende flasker på vær side.

alt skal beises med teak beis for og få litt "rolig" farge i rommet..
   #6
 1,421     Bærum     0

da har jeg startet opp med og dele inn kjelleren vår litt..På den ene siden er det nå satt opp vegg og delt av til vaskerom.På andre siden driver jeg nå og plater igjen veggen inn til vinkjelleren..

Fantastisk tiltak!  :)
Vaskerom=vaskemaskin=sentrifuge=vibrasjoner og evt. temperatursvingninger pga tørketrommel, osv. Godsakene er ikke glad i vibrasjoner og vekslende temperaturer. Skal du ha inn kjøling/klimakontroll i rommet?
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 42     Kongsvinger     0
vaskerommet ligger på andre siden av gangen så det berører ikke vinkjelleren noe..vaskerommet er godt ventilert med ventiler og uttrekks vifte..
Vurderer etter vært og sette inn en form for temp kontroll i vin rommet..men tempen holder seg ganske bra der selv om gradestokken tipper -30 ute nå.

Hylle nr 2 er nå ferdig..har tatt noen mål nå så det blir 3 stk på rekke..fikk desverre plass til 4 men pytt pytt..
hyllene ska løftes ifra gulvet opp i "benk" høyde og det skal kles inn sånn at det ser ut som om de er bygget inn i veggen.

JR Hansen: Vinkjeller - 06012010603.jpg - JR Hansen

  (trådstarter)
   #8
 42     Kongsvinger     0
ble ikke fullt så mye i dag som var tenkt men noe ble det jo ;Dgodt og ha snill kone som lar mannen sin rote rundt i kjelleren halve kvelden ;D ;D


JR Hansen: Vinkjeller - hus 004.JPG - JR Hansen
JR Hansen: Vinkjeller - hus 005.JPG - JR Hansen
   #9
 143     Halden     0
hmmmm intresangt.. hvor mange flaker går det i vær? og hva er målene på dem? driver og lurer på et slik rom selv.
  (trådstarter)
   #10
 42     Kongsvinger     0
rundt 32 flasker pr kasse blir det ca..kassene er 60x60cm
  (trådstarter)
   #11
 42     Kongsvinger     0
Det har blitt litt arbeid de siste dagene og jeg er strålende fornøyd med resultatet..

Så da er det tilbake til tegnebordet og finne en grei løsning på hva jeg skal bygge over.
JR Hansen: Vinkjeller - 11012010621.jpg - JR Hansen
JR Hansen: Vinkjeller - 11012010622.jpg - JR Hansen
JR Hansen: Vinkjeller - 14012010631.jpg - JR Hansen
JR Hansen: Vinkjeller - 14012010632.jpg - JR Hansen
JR Hansen: Vinkjeller - 14012010633.jpg - JR Hansen
JR Hansen: Vinkjeller - 14012010634.jpg - JR Hansen
   #13
 4,293     Østlandet     0
haha  kjærringa slo seg  vrang,  meter prisen på di plankene blir i drøyeste laget da Tongue
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 42     Kongsvinger     0
nei prosjektet går sin gang det=) men ble litt flere hyller enn det jeg hadde plass til.

Prisen er det ikke noe og si på hvis man legger material prisen sammen med tiden det tar og lage hyllene egentlig.

Kona er like blid hun ;D å godt er det ettersom vin legging og øl brygging nå er neste pungt på listen ;)

JR Hansen: Vinkjeller - barna 030.JPG - JR Hansen
JR Hansen: Vinkjeller - barna 034.JPG - JR Hansen
  (trådstarter)
   #15
 42     Kongsvinger     0
litt småtteri til blir det jo om dagen..men må jo drikke litt vin og så arbeidet er roet ned noen hakk.. ;D ;D

JR Hansen: Vinkjeller - 29012010662.jpg - JR Hansen
JR Hansen: Vinkjeller - 29012010663.jpg - JR Hansen
   #16
 103     Halden     0
Dette ble jo virkelig flott!
Kan du ikke ha 3 nye hyller over glass-hyllen din?
Ser du bruker skikkelig verktøy - det er jo halve jobben! Stå på!
  (trådstarter)
   #17
 42     Kongsvinger     0
tja..hva skal man si..ett år siden oppdatering og det eneste som har skjedd er at gulvet er revet ut igjen pga vannskade..Det har stått helt stille der nede men NÅ skal jeg igang igjen..Hyllene og det er fortsatt på plass..Det skal nå legges nytt gulv og en liten bar disk skal opp.. Så bilder og oppdateringer følger ettervært her=) Wink
   #18
 7,686     Bærum     0
Skal rommet brukes både til å lagre og konsumere vin? Hvilken temperatur har du da i rommet?
  (trådstarter)
   #19
 42     Kongsvinger     0
tempen ligger på rund 16 grader i kjelleren så justeres det litt på vintertid når tempen synker for og ikke endre modnings/lagring tid på vinen..
   #20
 7,686     Bærum     0
Høres ut som bra lagringstemperatur, men litt utrivelig som bodega, ref. glassene du har der.
   #21
 72     Internett     0

16 grader er nok for høy lagringstemperatur. Det er viktig å skille mellom lagringstemperatur og serveringstemperatur.

Alle viner - uavhengig av type - bør lagres ved 10-12 grader, men hele området 8-14 grader er greit.

Serveringstemperatur er noe annet, og grovt sett bør hvitviner serveres mellom 6-14 grader og rødviner 10-18 grader, avhengig av type.

De aller fleste hvitviner og rødviner er best på hhv 8-10 og 14-16 grader.

Smaken er som baken, men 16 grader er for høy lagringstemp.
   #22
 7,686     Bærum     0
Enig i at lavere temperatur er gunstigere. Det viktigste er dog at temperaturen er jevn. Problemet i Norge er at de fleste drikker rødvinen alt for varm.
  (trådstarter)
   #23
 42     Kongsvinger     0
tempraturen er jo ikke fastsatt til 12 grader på noen som helst måte..Det er flere vines som fint kan lagres på 19 grader i opptil 4 år...Dessuten er det ikke mye av vinen jeg har som trenger så "strenge" lagringsbehov..Vin er best i glass :)Ikke på en hylle som støv sammler over flere tiår ;)

Dessuten har jeg flere rom som har lavere temp så om det skulle bli sånn at jeg blir avhengi av det er det alltid plass til en hylle eller to der og Smile
   #24
 365     trondheim     0
Artig prosjekt å følge samtidig som jeg suger til meg erfaring om dette fra andre. Vi holder også på å lage vinkjeller eller rettere sagt vinkott i kjelleren men har avventa med sluttføringa pga temperaturkrøll. Jevnt over ca 5 grader i kjelleren men ble målt litt lavere her i vinter. Må vel inn med termostatstyrt ovn for satser på en jevn temperatur på ca 8 grader. Fortsett gjerne din oppdatering:)