39 929    16    10  

Blåse inn isolasjon - dyrt?

 1 307     Hardanger     0
Noen naboer i rekkehuset har kommet på ideen å blåse inn isolasjon i veggene på gangen og kjøkkenet. Ca 5 meter vegg med vanlig høyde.

Hvilke firmaer driver med dette? Noen som har gjort dette og har noen priseksempel? Og - blir det bra?
Signatur

   #1
 7     Norge     1
Det er dyrt, da en må leie utstyret for å få dette gjort. Men det spørs hva man sammenligner med, det vil bli dyrere og rive veggen og isolere for deretter å sette opp veggen på nytt. Løsningen er vel heller dårlig og fungerer knapt på tak, isolasjonen kan dette ned og pakke seg sammen. Da har du ingen god isolering.
  (trådstarter)
   #3
 1 307     Hardanger     0
Såpass ja. Godt en har byggebolig.no :)

Takk for svar!
Signatur
   #4
 9 677     Kysten     4
Løsningen er ikke utgått på dato etter min mening. Som løsning i forbindelse med rehablitering kan dette være bra.  For kaldtloft vil jeg påstå at denne løsningen er bedre enn tradisjonell.
   #5
 63     Halden     0
Det er fortsatt en mye brukt løsning ved rehabilitering

Du kan lese mer f.eks her:
http://www.glava.no/privat/etterisolering/
eller
http://guiden.rockwool.no/produkter/byggisolering/blaaseull
Signatur
   #6
 744     Hønefoss     0
Vi har nettopp etterisolert etasjeskillet mot kjeller i et 100 år gammelt hus med ca 20cm Rockwool blåseisolasjon, vi brukte Isoteks-Miljø på Gjøvik (har oså avdeling i Oslo). Vi betalte 210 kr/m2 + mva for isoleringen, som blåst i lukket rom gir lambda på ca 0,34 i følge selgeren. Fikk tilbud om loftet også, da åpent, det ville komme på 155 kr/m2 + mva. Vi fikk riktignok også sugd opp stubbleire, men tviler på at vi fikk noe kvantumsrabatt å skrive hjem om.

Vi fikk også tilbud på glassvatt, det ble ca 140 kr/m2, men ikke lukket isolering, bare oppspent fiberduk, så måtte vi slå opp himling etterpå.


Forskjellen på før og etter er formidabel... Vi er veldig fornøyd, og skal ta loftet til sommeren.
   #7
 864     Sokna, Ringerike     0
Den metoden har da vel ikke gått ut på dato? Er en fin måte å isolere på. Ingen jobb, ikke noe rot, ikke så alt for dyrt og isolasjonen blir tett og fin. Om man ikke trenger noen renovering hverken på utsiden eller innsiden er dette en fin måte å gjøre det på. Innblåst isolasjon fyller veldig godt ut og blir tett og fin. Eneste problemet er å finne skrå avstivere i reisverket som ofte er i gamle hus. sånn at alle hulrom blir fyllt. Firmaer som gjør dette, har sikkert utstyr for det.
Tror prisen da jeg gjorde det var sa 100 kr m2. Så det blir mye billigere enn å rive veggene.
Signatur

   #9
 1 646     Trondheim     1
Dette handler  vel om at det ble gjort teknisk dårlig og upassende sted i veggen. Isolasjonsmetoden/materiale er det ingen feil på.

Sakke
   #10
 114     Oslo     0
Hvor gammel er rekkehusene?
Blåseisolering fordrer hule vegger. Mineralullisolering begynte man med på midten av 50-tallet.
Metoden kan være veldig god. I tilfeller der bygningen er reist i tungt reisverk/bindingsverk(fram til ca 1940) kan sviller og stendere danne hulrom som ikke følger dagens standard for isolasjonsbredder. Da vil innblåsing gi mer homogen og kompakt utfylling av hulrommet. Fibrene kan også tette hull som bidrar til luftsirkulasjon inne i veggen som ellers ville senket isolasjonsevnen. Og så kommer dette med at du kan slippe unna å rive kledning etc. Få en fagperson til å vurdere fuktproblematikk!
Signatur