19 788    8    7  

Isolering av betong gulv i kjeller

 329     Kleppe     6
Hei

Jeg har nylig kjøpt et hus hvor kjeller ikke er innredet. Den er heller ikke delt opp i rom men har god takhøyde og er på rundt 78 m2.

Jeg kommer til å dele denne inn i bad, gang, stue og soverom, men gulvet er bare betong. Tenkte å legge parkett e.l men bør jeg isolere gulvet her? Evt. hvordan gjør jeg dette?

mvh
Elruts

jaf
   #1
 5 707     tromsø     1
Legg 70mm blå isopor, eller hva du har høyde til.....under parkett.....Du finner leggeanvisning på flytende gulv på NBI.
   #3
 496     Stavanger     0
Jeg fikk beskjed om at dersom det ikke er isolasjon under betong skal det ikke brukes mer enn 50mm isolasjon.

Det letteste er kankje å først legge fuktsperre og så 20mm el 50mm rockwoolplater med hardpresset isolasjon, og så 22mm gulvspon. Dersom du bruker 50mm garanterer ikke rockwool for at platene holder seg 100% rette, men det var normalt ikke et problem ifølge en snekker jeg snakket med, så lenge det ikke ble plassert svært tunge gjenstander over tid på gulvet.

Ved å legge flytende gulv blir også varmetapet mindre.
jaf
   #4
 5 707     tromsø     0
Nå er eg litt sær....Blå isopor har lukkete porer, og tåler å være nedsenket i vann i 60 år......Hvis du er redd fukt og kondens mot kalt murgulv.....Farget isopor er vedig tett mot fuktvandring. Det som er viktig er hvordan kjeller ligger i terreng og om du har fukt. Rockwool trekker kondens og vann som en svamp..... Smile Tåler hva som helst,men koster litt mer en rockwool. Det er pga kondensproblemene en ikke får legge mer en 50mm.....med farget isopor kan en legge 200mm.
  (trådstarter)
   #5
 329     Kleppe     0
Hei

Takk for mye bra svar.

Slik som det er, er det at huset som er ferdig i år et bygget på en forsterket  og forhøyet grunnmur og deler ny grunnmur. Jeg vet ikke om det er isolering under gulvet ettersom den gamle grunnmuren orginalt er fra 1940.
Men dette kan jeg jo selvsagt finne ut av.

Huset (grunnmuren) har i den ene enden en skråning av natur på utsiden av seg mens den andre siden er over bakke nivå. Det er lagt ny drenering til hele tomten før den ble opparbeidet, men her vil det kankje være noe fukt for det??

Vil ikke farget isopor kun sørge for at det ikke kommer fuktighet videre opp, og sørge for at betong gulvet som ligger under vil være fuktig all the time?

Takk for alle svar

Elruts
jaf
   #6
 5 707     tromsø     0
Fukt som prøver å komme opp blir reflekert tilbake av farget isopor og kommer ikke opp og skader treverket.Betong tåler litt fuktighet og vil aldrig tørke helt opp, den henter mer fukt fra bakken....Legg litt fuktig sand på farget isopor så vil du se at den tørker opp til mel siden den ikke får mer fukt fra undersiden av isoporen....Du må ha fungerende drenering....Legg ved litt bilder. Smile
   #7
 576     0

Det letteste er kankje å først legge fuktsperre og så 20mm el 50mm rockwoolplater med hardpresset isolasjon, og så 22mm gulvspon.

Fuktsperren må vel ligge på varm side av isolasjonen, ellers har den jo ingen funksjon ift kondens...

jaf
   #8
 5 707     tromsø     0
Hele konstruksjonen er en risikokonstruksjon når det gjelder fukt....Plasten skal vel ligge mot betong for å unngå at fukt vandrer fra betong til rockwool...Men da oppstår fare for kondens, derfor ikke mer en 50mm rockwool...Velg matrialer som motstår fukt 25mm blå isopor-radonduk eller tykk plast-25mm blå isopor.http://www.malthus.no/produkter/byggutstyr/forskaling/tilbehør/diverse_tilbehør/radon_og_plastprodukter