24,737    45    1  

Kjøpe "verktøypakke" på batteri?

 110     Bergen     1
Hei,

Var litt vanskelig å finne tittel på denne, men saken er at jeg har blitt stadig mer glad i å fikse opp hjemme, og innser at "verktøyparken" min har store begrensninger. Det eneste jeg har av elektrisk verktøy er en 14,4V Panasonic drill og en grønn Bosch multikutter (PM190 tror jeg?). Godt fornøyd med disse til mitt bruk, men det mangler jo ett og annet. På ønskelisten står blant annet sirkelsag og stikksag.

Jeg har sett at flere produsenter har denne typen produkter med batteridrift, der man kan bruke batteri og lader på flere verktøy. Og siden jeg trenger flere vertøy, så tenkte jeg kanskje at dette var en gyllen anledning til å begynne å samle på en serie. Bruksområdet blir stort sett lett hobbybruk, men jeg er likevel villig til å bruke litt ekstra penger for å få kvalitetsverktøy som varer en stund.

Så, er det noen som har produsentanbefalinger på dette, og eventuelt vet om noen gode "startpakker"? Eller er det bedre å plukke verktøy litt her og der? Jeg har stort sett strøm i nærheten når jeg jobber, så det er ikke en nødvendighet at ting går på batteri.

Jeg trenger forsåvidt også kapp- og gjærsag, men der føler jeg at jeg har god oversikt. Mye gode innspill her på forumet, og leste meg godt opp på det før jeg kjøpte en i gave forrige jul. Det ble for øvrig en Makita 0714. En flott sag, og godt mulig at jeg ender opp med en tilsvarende.


   #1
 394     Strömstad     0
Det finnes mange meninger om hvilket merke som er best, så ikke forvent et entydig svar på det herfra Smile Men bestem deg for et merke og hold deg til det når det gjelder batteriverktöy, så slipper du forskjellige batterier og ladere. Og om du da vil ha et verktöy senere så kan det väre forholdsvis billig å kjöpe en maskin uten batteri og lader.
Det lönner seg nok også å kjöpe en stor pakke med en gang fremfor et verktöy av gangen.

Jeg har flere verktöy på ström som jeg skulle önske var på batteri istedenfor, selv om det er ström ikke så langt unna. Sirkelsag og stikksag er to eksempler. Så jeg ville anbefalt å kjöpe en stor verköypakke på batteri med en gang.

Om du ikke er fremmed for kjöp fra utlandet så finnes det gode tråder om import både fra USA og England.

Jeg har Milwaukee og er fornöyd med det, mens andre liker DeWalt, Makita, Bosch, Hitachi osv.

Signatur
  (trådstarter)
   #2
 110     Bergen     0
Hei,

Takker for svar!
Jeg har kikket litt rundt idag, og det er ikke enkelt.. Makita hadde mye fristende i 18v serien sin - men de har også de tingene jeg trenger i 10,8v.

Så, ikke bare skal man bestemme seg for merke, men også for størrelse.

Jeg ser at driller og skrutrekkere kan fungere på 10,8v, men hvordan er det med sirkelsag og stikksag på 10,8v? Duger dette? Prisen er jo mye lavere om man f.eks. ser på Makita 18v mot 10,8v.

Eneste jeg er sikker på så langt er at jeg skal holde meg til et merke, det var også derfor jeg startet tråden Smile
   #3
 394     Strömstad     0
Jeg lite erfaring med annet enn drill og slagtrekker på henholdsvis 10,8 og 18 volt. 10,8 fungerer til mye, men ikke alt. 18 volt fungerer til "alt". Jeg ender opp med å bruke 18 fremfor 10,8 på veldig mange ting. Men skal man holde på mye og lenge og kanskje over hodehøyde kan 18v bli tungt etterhvert...

Jeg vil tro sager og liknende fungerer mye bedre med 18 volt enn 10,8, meg jeg har som sagt aldri prøvd. Kanskje man blir positivt overrasket? Lykke til i jungelen...
Signatur
   #4
 1,231     Bergen     0
Jeg vil anbefale å starte med 18V, og så supplere med 10.8V når du trenger drill nr. 2.
   #5
 56     0
Som flere nevner så vil jeg også anbefale en kjøpe en 18v pakke.
Jeg handlet meg utstyr tidligere i år, kjøpte dette.
Det det som er mest brukt til nå er drill, osilerende multi tool, begge laserene, alle sagene er genial til sitt bruk spesiellt bajonett og dykksagen.
Sagbord gta 2600 kunne ha hatt litt kraftigere forlengelser armer, må justere litt når jeg skal sage lange 2X8'' lengder..

http://www.maxtool.com/product/search.asp?mdb=/tools.mdb,tbl=IC_ITEMS,template=/hmpg/Gen_enlarge.htm,DBCOMP=ABS,ReturnMax=1,DB_ITEM=LXT704-220V  + stikksag

http://www.axminster.co.uk/makita-sp6000k1-plunge-saw-2-guide-rails-bevel-guide-package-deal?sel=717058

http://www.axminster.co.uk/bosch-gcm-12sd-305mm-slide-mitre-saw-gta2600-stand-package-deal?sel=718249

http://www.toolstop.co.uk/bosch-glm80-r60-laser-range-finder-80m-with-aluminium-rail-p15736

http://www.toolstop.co.uk/makita-btm50rfx3-lxt-18v-li-ion-cordless-oscillating-multicutter-1-x-3ah-battery-p51719

http://www.axminster.co.uk/bosch-gll-3-80-p-multi-line-laser-and-bs-150-tripod

Ble litt mer en kun batteri verktøy ser jeg, men la gå Smile
  (trådstarter)
   #6
 110     Bergen     0
Ser ut som om det blir 18V ja, like greit å klinke til når man først er igang :-)

Mye flott utstyr på listen din dixel. Bruker du fortsatt sirkelsagen når du har dykksag?
Ellers har jeg ikke sett mye på lasere, men forstår jo etterhvert at det kan være et fantastisk verktøy. Hittil har jeg bare vært bevepnet med vater, tommestokk samt papir og blyant. Kjekt å praktisere ingeniørkunster av og til, men hadde vel gått kjappere med laser!

Er du jevnt over fornøyd med kraft, kvalitet og brukervennlighet på Makitaverktøyet?

Jeg heller mot Makita på 18V verktøy; de har godt utvalg og det virker som om folk trives med det. Høres det rett ut?
   #7
 430     Akershus     0
Jeg er veldig fornøyd med mitt 18v Makita verktøy. Kjøpte først en pakke med 4 verktøy, men har kjøpt til flere løst i etterkant. Senest en vinkelsliper på Bygg Reis Deg.

   #8
 992     Østlandet     0
Sirkelsag på batteri er meget praktisk, men spiser batterier. Jeg valgte i sin tid Makita og er godt fornøyd. Nå ser jeg de også selger 18v batterier på 4 ah i stedet for 3ah.

Når det er sagt, "alle" merkene er mer enn gode nok for oss hobbybrukere. Jeg ville latt valget bli influert av hva svigerfar, naboen etc har - utrolig kjekt å kunne låne begge veier.
   #9
 56     0

Ser ut som om det blir 18V ja, like greit å klinke til når man først er igang :-)

Mye flott utstyr på listen din dixel. Bruker du fortsatt sirkelsagen når du har dykksag?
Ellers har jeg ikke sett mye på lasere, men forstår jo etterhvert at det kan være et fantastisk verktøy. Hittil har jeg bare vært bevepnet med vater, tommestokk samt papir og blyant. Kjekt å praktisere ingeniørkunster av og til, men hadde vel gått kjappere med laser!

Er du jevnt over fornøyd med kraft, kvalitet og brukervennlighet på Makitaverktøyet?

Jeg heller mot Makita på 18V verktøy; de har godt utvalg og det virker som om folk trives med det. Høres det rett ut?


Er gjevnt over fornøyd, kommer litt an på hvilken pakke man kjøper ,men den jeg kjøpte hadde ikke det nyeste børsteløse modellene men er fornøyd uanZ :)
På den osilerende sagen så er batteriet noe tregt å få av noen ganger.
Drillen er råsterk, 50 NM om jeg ikke tar feil.
Sirkelsagen er mye bruk siden den er så hendig å ta med seg om man ''bare skal noe'' dykksagen er mye større og tyngre derav vanskeliger å kome til på kronglete steder og ved saging i  u-ergonomiske stillinger som man noen ganger må gjøre.
3 streks laser er veldig grei og avstands måleren er helt FANTASTISK! måler ned til 1/10 millimeter og sparer deg for myyye tid :)
Reiner ut areal og volum men de funksjonene har jeg ikke brukt til nå i mitt prosjekt da..
Bajonett og sirkelsagen bruker endel strøm om man virkelig drar til da..
   #10
 5     Stjørdal     0
Har sett og spekulert endel selv på hva jeg skulle ha og hva som er best..
Bruker batteri-verktøy mye i jobb, og har erfaring med både, Hitachi, Dewalt, Makita og Panasonic, Panasonic var fram til nå det beste jeg har hatt og prøvd..
Men med min intresse/dilla på verktøy, så var det ett merke jeg har vært nyskjerrig på, Milwaukee.

Det høres litt kleint ut, men det ble jeg kjøpte 5 verktøy med 2 stk 4ah batteri, av serien FUEL, som er Milwaukee's børsteløse nyhet, 2 driller, en for bits med slag og en "vanlig" slagdrill. Dette er uten tvil det beste jeg har prøvd, Sirkelsagen sager og sager og sager på disse batteriene. Når du kjenner på verktøyene så er det ingen tvil om at dette er lagd på amerikansk-vis.. Di er litt tyngre enn Hitachi, men verktøyene er så balanserte og gode å jobbe med at jeg ble helt frelst.. Det er selfølgelig en smaksak med mye når det kommer til verktøy, den sterkeste konkurenten, eller den jeg tenkte å velge først var Makita, men etter en del tester, et godt tips! se på youtube. Så fikk jeg se og i ettertid testet at betteriene til Milwaukee er en del bedre, og verktøyet er en klasse over det jeg har prøvd til nå.
Jeg kjøpte mitt i USA via netthandel, det sparer man en god del på. For Milwaukee er ikke billig.