#11
 822     Stavanger     0
Her hos meg har x antall naboer satt opp garasjer uten og søke disp de siste 20 årene og senest i 2004. Hvordan kan det ha seg mon tro? Jeg med mine begrensede ressurser klarer fint og lese meg frem til at samtlige skulle hatt disp søknad men jeg finner ingen. Jeg derimot må søke disp fordi jeg har konferert med kommunen på mail. Dem andre, vet ikke om det gjelder alle har spurt om nabo har noen kommentar så bygget og søkt om ferdig attest.

Jeg derimot siden jeg gjør det på den riktige måten må nabovarsler 9 naboer + kommunen og legge ved disp søknad som også koster meg 7000kr. Når det er sagt sa hvertfall kommunen her (Stavanger) at å gi disp på utnyttelsesgrad på reguleringsplan som er 45 år gammel burde ikke være noe problem men det må da sendes en formell søknad som igjen utløser et stort gebyr og 3 mnd behandlingstid.
Signatur

   #12
 1,463     Harstad     0
Dispensasjon kan kun innvilges dersom fordelene ved å gi dispensasjon er større enn ulempene. Denne konklusjonen bør du kunne trekke i søknadsbrevet etter å ha redegjort for fordeler og ulemper.

Også vil du kunne kreve likebehandling som dine naboer.
Signatur
HSt
   #13
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Det er det siste som ikke egentlig er et argument, det er gått ut beskriver om at dispensasjon er en iniividuell søknad som skal behandles som det. Men hva de har fått godkjent bør kunne sette litt standard for hva du bør kunne forvente å få igennom.

I Oslo virker det ikke som en BYA disp normalt går igennom ved nybygg av hus, men jeg har jo sett at de gir disp ved søknad om tilbygg på eldre hus. Om nybygg praksisen også inkluderer fritstående garasje utenfor BYA grense vet jeg ikke. Mine foreldre fikk et nabovarsel der de fjernet 2m2 av en bod på en carport for å prøve å få BYA på et hus i hagen til å bli tillatt, det viser graden av null fleksibilitet mht BYA ved nybygg.
Ebe
   #14
 4,452     Vestlandet     0
Det er veldig få tomter og søknader som er like, det er grunnen til at søknadene må vurderes helt individuelt. Samme forhold kan være helt forskjellig for to naboer.

Avstand til vei, tomtas størrelse, tiltakets plassering, eksisterende husplassering, VA-anlegg, hensynssoner, arealformål, visuelle kvaliteter, naboers husplassering...osv. Dette er ting som varierer fra tomt til tomt, slik at en disp kan innvilges, mens naboens blir avslått.
Signatur
  (trådstarter)
   #15
 295     0
Dette blir spennende. Men tusen takk for alle tips.

Har bedt om en forhåndskonferanse, så tenker jeg å diskutere litt om kommunen er positiv eller ikke og kanskje få en liten pekepinne.

Som dere ser på situasjonskartet jeg har lagt med øverst her, så har jeg ganske god plass på tomta mi. Jeg er godt innenfor alle regler om avstand osv. Er også innenfor byggelinjer på tomta mi.

Og tror og håper 0,19 skal gå greit.

Marius
   #16
 1,463     Harstad     0
Likebehandling praktiseres i alle fall i Harstad kommune. Men det går ikke på tross av individuell vurdering.

For å kunne innfri kravene til likebehandling må det være like forutsetninger.
Signatur