(trådstarter)
   #21
 138     0
TSt: jeg såg en pedal vaskemaskin, oppvask for hånd, glass/fat papp, jeg er 100% ufør, så dette må jeg ta som "Trening".
mulig jeg må gå for diesel aggregat om jeg får nok støydemping og lufting i murbod. såg utregning på aggregat tidsbruk, og med tiltak ikke hele tiden.

pwb
   #22
 2,283     Ski     0
Ett ok dieselaggregat ligger vel fort 3-4 x det man betaler i strøm pr kwh, i tillegg så kommer service og andre kostander.
  (trådstarter)
   #23
 138     0
Takker pwb, det vi betaler idag, om så først bare midlertidig, skal jo øke drastisk, sies det rundt omkring. jeg betaler gjerne litt mere, men jeg liker å vite, klart diesel prisene svinger også, kjøpe pelletskomfyr med vannkappe i tillegg☺
   #24
 5,111     Sørnorge     0
Jeg har akkurat kjøpt meg en skog (hus på tomt med trær nok til å dekke alle fremtidige energibehov i huset) så den dagen jeg finner en måte å automatisere ved-håndteringen og generere strøm fra ved, er det bare å klippe nettledningen.

Jeg tror ikke overskuddsvarme blir et stort problem. Vinterstid trengs den varmen til å varme huset, og skulle det bli for varmt går det an å åpne en lufteluke eller to. Sommerstid er vedfyringen bare en nødløsning. Solceller bør stå for strømbehovet i den varme årstiden. Kanskje fyre med ved når vaskemaskina skal kjøre etter solnedgang. Da får du toppet varmtvannstanken mens vaskemaskina går.
Dimmensjoneres solceller til å dekke strømforbruk uten varme med gjennomsnittlig antall soltimer i september/oktober, og batteribank for 3 dagers forbruk, og solfanger til å gi all varme i perioden april-september, tror jeg vedfyringen fint kan dekke både strøm og varme resten av året. Det var bare dette med automatisert ved-håndtering.... Jeg kan kappe et tre og vinsje det bort til uthuset. Derfra bør en maskin kappe greiner, kappe, kløyve og stable ved for tørking, plukke tør ved og stappe i ovnen når den trenger påfyll. En gang i blant kan aske tømmes ut, avkjøles og spres som gjødsel i drivhuset. Når dette skjer helautomatisk er jeg klar for kabelkutting.
HSt
   #25
 36,582     Lillestrøm kommune     1
Er det vedfyrt dampturbin du skal bruke Petter?

Lite realisme i en del tanker i denne tråden det som genererer varmt vann er ofte ikke egnet til å lage strøm.
   #26
 24,668     Akershus     0
Tanken er gammel, tyskerne hadde små bærbare dampmaskindrevne generatorer for å lade (spion)radiobatterier, Mehrstoffbetriebener Generatoren. «Bruker det du finner som drivstoff og støyer ikke .
Signatur
   #27
 3,210     Vestlandet     0
Det er verdt å sette opp en nåverdianalyse av en slik investering. Det er en fin modell for å få oversikt, hvis en putter inn fornuftige tall, vel og merke. Det vil si realistiske investeringskostnader og kontantstrømmer (sparte kostnader i framtida), og høy nok kalkulasjonsrente. Jeg har ikke denne i hodet nå, men jeg tror det er 5-6%.

Det baller fort på seg både investeringskostnader og driftskostnader med en del alternative energiløsninger. For eksempel det Petterg snakker om. Da er man avhengig av traktor, vinsj, vedmaskin/flishugger, tørke, - da går hundretusenene fort. I tillegg kommer da selvsagt fyrkjel, stirling- og solcelleanlegg, buffere, varmefordelingsanlegg, med mer. Pluss driftskostnader (herunder også arbeid).





   #28
 5,111     Sørnorge     0
Nåtidsanalysen er at dette er flott for entusiasten å teste ut i liten skala. Hva man ønsker for fremtiden er ikke helt klart ennå.
Varme = energi. Spørsmålet er egentlig hvordan man på en mest mulig effektiv måte kan omdanne varme til strøm. Status i dag er vel at det lar seg gjøre, men ikke særlig effektivt.
  (trådstarter)
   #29
 138     0
sunwind vindmølle x 400, ikke så veldig stor, gir opptil 400 kw. relativt lite støy, men hva vil det si? er det håp om å få den i et nabolag? ja må høre med kommunen etter hvert☺
   #30
 764     0
sunwind vindmølle x 400, ikke så veldig stor, gir opptil 400 kw. relativt lite støy, men hva vil det si? er det håp om å få den i et nabolag? ja må høre med kommunen etter hvert☺

400w ja og ikke Kw som er 1000 ganger mer.