4,539    5    0  

Isolering av garasjetak, DT elementer.

 18     Elverum     0
Jeg holder på å prosjektere bygging av garasje neste år men jeg sliter med å finne informansjon så jeg prøver her.

tanken er å bygge fasade og vegger i jacon thermomur eller lignende system.

Taket blir DT elementer, med påstøp. Terrasse på taket.

lokalene blir oppvarmet med vannbåren varme koblet sammen med resten av huset.

mitt spørsmål er nå ang oppbygging av isolasjon, membran etc i taket. finner ikke så mye info på akkurat det jeg tenker på.

jeg hadde håpet å kunne legge en membran over elementene og støpe på det,og gjøre isoleringen på innsiden med for eks 10cm isopor etc..
men jeg er usikker på hva som er riktig med tanke på kondens og vt andre problemer.

legger ved en tegning så dere ser hva som er tanken.


takker for alle forslag!! :)

kan nevne også at jeg antagelig har fått ca 200 kvm med 10cm isopor og dobbelt så mye 3-5cm rockwoolplater som jeg hadde håpet å få brukt til dette. hadde iallefall spart meg for veldig mange titusner av kroner :)


   #1
 99     OS     0
Jeg har hatt et par saker gående angående isolering og tekking av garasjetak:
http://www.byggebolig.no/index.php/topic,31101.msg332934.html#msg332934
og
http://www.byggebolig.no/index.php/topic,31890.msg336625.html#msg336625


Jeg endte opp med å isolere med sundolitt takfall system. Et fallsystem på 1:100 og mx 200 tykkfast 5 cm på toppen - 14 cm snitt.
Oppå dette er det to lag med tekking (kall det gjerne asfaltpapp, men det er ikke det som brukes i dag). Det underste laget med "papp" er hovedsaklig bare for å beskytte isloasjonen under tekkearbeidet.
Jeg droppet selve støpen på toppen ettersom jeg da vil komme for høyt opp i terrenget. Jeg skal uansett dekke området til med heller, bed, terassebord kanskje en fiskedam osv, så da sparte jeg noen titallstusen.
Må bare passe på å ikke skade "pappen" når man holder på med videre arbeid, men det er en risiko jeg er villig til å ta. Mulig jeg støper et tynt lag de mest utsatte stedene.


Det har vært en lang prosess å komme frem til løsningen jeg nå har fordi ALLE (ikke få) jeg har snakket med har forskjellige meninger om hvordan dette skal gjøres.
Men en ting mener alle...isolere gjør man på utsiden. Du kan gjerne isolere på innsiden i tillegg..

Du bør ha et fall under terrassen, om du enten legger elementene i fall eller om du lager fall med isolasjonen..
Du vil spare en del penger på å legge elementene i fall, da isolasjons takfallsystem er mye dyrere enn en tykkfast isolasjon.. og det har du jo i tillegg en del av.
holder sikkert med EPS S 80 isolasjon i ditt tilfelle.

Siden du skal dekke til hele området med terrasse ville jeg ha droppet støpet i ditt tilfelle og heller prioritert mer isolasjon.



   #2
 249     0
Minst (ikke nøyaktig, men minst. Aller helst absolutt alt) to tredjedeler av isolasjonen må på utsiden av dampsperre. Dette er vanskelig på tak man i ettertid skal kunne benytte som terasse siden man gjerne vil ha taket vanntett på toppen også. Det jeg ville ha gjort er å legge dampsperre helt innerst, ha all isolasjon på innsiden av betong-dekket, og lagt et lag maling/puss/masse/matte på toppen som er vanntett men ikke damptett. God murpuss puster for eksempel godt uten å være damptett, men det egner seg nok ikke som et dekke man skal gå på, uten at jeg tør si det helt sikkert.Jeg er sikker på at din lokale maling-pusher vet svaret, eventuelt ring til emco.no og hør med dem, de har hjulpet meg mye. Om du begynner å grave litt og lure på hvorfor de anbefaler det de gjør så får man svært overbevisende svar, ikke "eeeh, vel.. øøø, det står i boka så....", og det finner jeg betryggende Smile
  (trådstarter)
   #3
 18     Elverum     0
Takker for innspill her:)

ja meninger og løsninger er det mange av, det er helt sikkert:) å sikker mange av den er bra, jeg skulle bare ønske min er bra å;)

det som jeg har tenkt nå er da:

1.fall blir det ut fra huset, legger nok elementer med fall, har alle muligheter her. blit takrenne over porter.
2.over elementene ser jeg for meg å legge en plate/tynn isolasjon/beskyttelse for membranduken.
3.membranduk, med oppkant under panel og der det måtte være nødvendig.
4.påstøp 5-10cm, dette skal være mitt terrassegulv så jeg kommer kansje til å blande noe farge i dette og muligens slipe overflaten med tiden.

på innsiden:
1.lekte ned og legge dampsperre.
2. kle tak med gips etc.
3.blåse inn isolasjon fra enden av hulldekket (fylle hulrommet)

på denne måten vil jeg spare masse takhøyde, saken er at jeg muligens har kjøpt brukte elementer som je vil bruke, disse er 45cm høye så jeg vil gjøre alt for å ikke bygge dem ennå høyere, må jo være en måte å kunne utnytte hulrommet mellom ribbene på, det er jo 40cm med ingenting der:)

noen tanker rundt dette?

problemet jeg ser for meg er at det vil bli 2 damp/fuktsperrer med tanke på membranduken. mulig det kan lage trøbbel.




   #4
 249     0
Går litt tid mellom hver gang jeg er innom her. Ja, to lag med dampsperre er ikke gunstig hvis ikke fukten har noe sted å gå. Dersom du kan få det til så kan du lage en luftekanal over isolasjonen slik at fukten kan bevege seg. Du mister litt av isolasjonsevnen, men du får i alle fall ventilert ut fukten derfra.
  (trådstarter)
   #5
 18     Elverum     0
Takk for svar :)

Tenker du da på lufting innvendig eller uvendig? her er det forsåvidt mulig å gjøre begge deler.
jeg tenker å blåse inn isolasjon etter at taket er lektet ned og plastet, om jeg da ikke fyller mer en 20-30 cm så kan resterende 10-20cm være luftespalte som relativt  enkelt kan ventileres i hver ende. (utvendig)

men er dette en god løsning? eller er det en god nødløsning....

for mange år siden så jeg noe isolering med PURskum som ble sprøytet på underlaget, noen som kjenner til det? er kansje en grunn til at vi ikke ser mye til det i dag...