#21
 7,685     Bærum     0


Vel jeg spiser god mat sammen med familie og venner titt og ofte


God mat titt og ofte og enda så får du helt latteranfall av at noen kan gjøre noe så latterlig som å varme opp tallerknene.  ;)

Hvor mange av Oslo sine Micheling anbefalte restauranter har du spist på hvor du har fått varme hovedretter servert på kalde tallerkner?
Dette blir vel litt hysterisk. Mener du at du må ha samme utstyr som en Michelin-restaurant hjemme? Greit at du synes du er en god kokk, men at du er i toppskiktet visste jeg ikke. Noen ganger kan man lure på hva du ikke er verdensmester i.  ;D

   #22
 3,997     Oppland     0


Vel jeg spiser god mat sammen med familie og venner titt og ofte


God mat titt og ofte og enda så får du helt latteranfall av at noen kan gjøre noe så latterlig som å varme opp tallerknene.  ;)

Hvor mange av Oslo sine Micheling anbefalte restauranter har du spist på hvor du har fått varme hovedretter servert på kalde tallerkner?

Nei..
Jeg har ikke hatt noe latteranfall.

Jeg måtte riktignok smile av at maten ble ødelagt av at den ble lagt på kald tallerken, men latteranfall har jeg ikke hatt i kveld.
God mat bør legges på oppvarmet tallerken, men at den blir ødelagt... veeeel, det synes jeg er å dra den langt!

Trodde du hadde skjønt at jeg liker å dra deg litt i strikken innen denne tid :D
Du er lett å tirre (ikke at jeg er noe bedre, når alt kommer til alt) ;)
   #23
 1,019     Rogaland     0



Heisann.

Noen som har dampovn, og vil dele sin erfaring?
Skjønner at det kommer ann på vedlig mye, men sånn generelt...

Jeg kan ingenting om dampovner.
Kan de feks brukes til vanlig stekeovn?

Denne er det jeg vurderer:
http://www.lefdal.com/product/hvitevarer/ovn/HB24D552/siemens-dampovn

Nei, en dampovn kan ikke steke. Da må du kjøpe en kombidampovn, noe jeg vil anbefale!

At dampovn er noe som må til for å lage skikkelig gode grønsaker er forøvrig tull Aasg. Skikkelig gode grønsaker kan ages på koketoppen, i stekeovnen eller på omtrent hva som helst om du vet hva du styrer med. Sikkert i micro og selv om jeg ikke ser behovet for en slik selv.


En kan alltids bruke all verdens remedier for å lage gode grønnsaker, men jeg har til dags dato ikke sett at noen av de anerkjente kokkene velger bort en god dampovn for andre remedier når det gjelder å lage grønnsaker av beste kvalitet. Det er sikkert mulig å lage gode grønnsaker med sveisebrenner og kasseroller med ruller av folie rundt (satt på spissen) men en skikkelig dampovn vil jeg påstå er det beste utstyret for tilbereding av grønnsaker.



Enda godt at du ikke inkluderte microen som en av de gode redskapene på kjøkkenet da  ;)

Hva mener du om tallerkenvarmer? Jeg mener at et kjøken hvor en skal lage god mat til litt mer enn to personer bør ha en tallerkenvarmer. Mye mat som ødelegges når den legges på en kald tallerken.

Tallerkenvarmer har jeg og det er kjempegreier. Men skulle fint klart meg uten. Klarer fint å varme talerkener på andre måter.
Men når det kommer til grønsaker så har jeg vert innom flere restauranter med og uten michelinstjerner og kan informere om at grønsaker oftere blir tilberedt uten kombidampovn en med. En kaserolle er ofte det beste til denslags. Kombidampovnene blir som regel brukt til alt annet.
Kombidampovnen kjøpte jeg først og fremst for tilberedning av bakverk, kjøtt og fisk men også grønsaker av og til. Gode kasseroller er fortsatt viktigst til grønsaker.
Signatur
   #24
 1,019     Rogaland     0

Dampovn er ikke noe nytt fenomen, de har vært tilgjengelige i masser av år. Micro ble en slager fordi alle trodde de var brukbare til å lage mat i, noe de ikke er. Derfor kaster de som er opptatt av kvalitet på maten ut microovnen igjen.

Boblebad har aldri interessert meg, jeg har dusj, dampbadstue og ir-badstue og de benyttes regelmessig. Badstue har jeg brukt regelmessig i over tredve år så det er ikke en motegreie for min del, men for en del er det nok det. Som med boblebad.

Hos oss lages det mye god mat og vi har ofte middagsgjester. Kvaliteten på mat og drikke betyr mye for oss og da velger vi kjøkkenutstyr som har de egenskapene vi ønsker og trenger for å få det resultatet på maten som vi ønsker. For de som ikke bryr seg om maten er riktig temperert, riktig krydret, riktig konsistens, riktig kombinasjon etc ja da er vel en microvarmet Grandis like greit.

Her ser en den dampovnen det er linket til sammen med en vanlig ovn og tallerkenvarmer.

På store bildet er det skikkelig rotete siden vi holder på å lage morgendagens middag til gjestene. Og da trenger en å ha utstyr på kjøkkenet som gjør jobben en ønsker å få gjort. Vi har inntil 30 gjester til varm mat og da er det håpløst å kunne servere kvalitetsmat uten å varme opp tallerknene.  Det er vår erfaring i alle fall.




Mulig du er flink med mat men å stille fokus på kameraet kan du bli bedre på Smile
Signatur
   #25
 1,019     Rogaland     0


Hos oss lages det mye god mat...

Det er da vitterlig en subjektiv vurdering  ::)


Kvaliteten på mat og drikke betyr mye for oss og da velger vi kjøkkenutstyr som har de egenskapene vi ønsker og trenger for å få det resultatet på maten som vi ønsker.

Men man trenger ikke en dampovn for å få til dette, men det er sikkert kjekt å ha. Kokken utgjør større forskjell enn dampovnen mener nå jeg, og jeg kjøper ikke en dampovn til 15-20000 for å få grønnsakene litt bedre. Fisk har jeg hørt at skal bli bra i dampovn - med riktig kokk.

Det har du helt rett i. Kokken er viktigere en utstyret og en god kokk klarer fint å lage gode grønsaker og fisk uten Kombidamper men fy flate hvor mye greiere det er å lage mat med en slik ovn
Signatur
   #26
 121     0
Dampe fisk og grønnsaker sier du? En kjele med rist. Litt vann i bunn som ikke rører grønnsakene. Voila!! Gjør akkurat samme nytte som dampovn.
   #27
 1,019     Rogaland     0
Til fisk f.eks er dampovn kjempegreier. Dampe på 55grader i kjele på rist er ikke like enkelt som i ovnen samt om du skal tilberede til mange personer er det et fantastik hjelpemiddel som gir perfekt resultat enkelt. Men man må som sagt vite hvordan man skal bruke den og den er først og fremst for folk som er over middels opptatt av å lage god mat. Slik er det vel med alt slags verktøy. Man kjøper kvalitetsutstyr ut i fra interesse og behov og behovet ser man kansje ikke om man ikke kan bruke verktøyet.
Signatur

   #28
 14     Akershus     0
Er det noen som har laget pinnekjøtt i en slik ovn? Det kunne være artig å høre om det er mulig.
   #29
 1,019     Rogaland     0
Ja, det har jeg gjort mange ganger og skal om noen timer gjøre det igjen. Ingen problem og bra resultat!
Signatur
   #30
 3,387     0



Vel jeg spiser god mat sammen med familie og venner titt og ofte


God mat titt og ofte og enda så får du helt latteranfall av at noen kan gjøre noe så latterlig som å varme opp tallerknene.  ;)

Hvor mange av Oslo sine Micheling anbefalte restauranter har du spist på hvor du har fått varme hovedretter servert på kalde tallerkner?
Dette blir vel litt hysterisk. Mener du at du må ha samme utstyr som en Michelin-restaurant hjemme? Greit at du synes du er en god kokk, men at du er i toppskiktet visste jeg ikke. Noen ganger kan man lure på hva du ikke er verdensmester i.  ;D


Du vrir ting helt rundt for å klare å få inn en liten nedsettende kommentar, håper du føler deg bedre når du gjør det.

Hvis du leser hva jeg skriver så er det et tilsvar i en meningsutveksling hvor jeg ble latterliggjort av Britax fordi jeg hevdet at mat kan bli ødelagt av å bli lagt på kalde tallerkener før servering.
Som eksempel på at når man er opptatt av å beholde maten best mulig frem til den spises så velger de mest eksklusive restaurangene å servere en stor andel av varme hovedretter på varme tallerkener.
Det anser jeg som et bevis på at for å holde kvaliteten må maten ha rett temperatur, noe den ikke får på en kald tallerken.

At du får dette til å bli til at jeg hevder at jeg er en mestekokk i toppsjiktet samtidig som du slenger på "Hva du ikke er verdensmester i " er rett og slett bare sjikanering fra din side. Jeg har gang på gang forsøkt å få deg til å bli med på å diskutere ting på en seriøs og saklig måte, men det virker på meg som om du er totlat ute av stand til det. Føler du deg mindreverdig eller hva er det som rir deg sånn at du hele tiden må dra inn personsjikanerende kommentarer?

Hvis jeg var deg ville jeg vel ikke ropt for høyt om at andre oppfører seg som verdensmestre, kanskje jeg gjør det, men i såfall i meget godt lag med deg. Og det er fler enn meg som har gitt deg tilbakemelding på måten du kommenterer på.

Og å ha en dampovn som jeg har er absolutt ikke noe storkjøkkenutstyr. Ikke i nærheten av prisklassen heller. Du har aldri vært på et storkjøkken i alle fall, så vet vi det.  ;D ;D

Godt Nytt År , Torango.