#41
 3,387     0
Eneste jeg kan si er at Ikea har enret seg enormt mye på  år. Før var det mye dårlig kvalitet, men nå e det mye god kvalitet og slitestyrke.

Jeg hadde ikke vært bekymret for å satse på IKEA sine hvitevarer. Kjøpte hvitevarer fra ikea til renovering av kjøkkenet hos mine foreldre og det virker svært bra i kvalitet.

   #42
 1,019     Rogaland     0

Den i min nærmeste omgangskrets - hvor alle er temmelig habile hobbykokker - som med svært god margin lager den beste maten har samtlige hvitevarer fra IKEA og absolutt ingen ting fancy på kjøkkenet. Han er ganske enkelt den suverent beste kokken (tidligere profesjonell på deltid).

At man MÅ ha ditt og datt på kjøkkenet for å lage god mat er tull. Som nevnt tidligere er det svært langt nede på listen over faktorer som avgjør hvor bra sluttresultatet blir.

Og de som måtte mene at dampovn er et krav for å lage gode grønnsaker burde legge en ferietur til Sørøst-Asia. Viktigste krav for gode grønnsaker er gode grønnsaker.


Det er vel ingen som har sagt at man MÅ ha ditt og datt på kjøkkenet? Jeg jobber profesjonelt med profesjonelt utstyr og ønsker å ha slikt utstyr hjemme også fordi det gjør at jeg får flere muligheter og letter arbeidet på mange måter. Men så klart er det fullt mulig å lage god mat uten slikt utstyr. P
Signatur
   #43
 1,519     Oslo     0


Det er vel ingen som har sagt at man MÅ ha ditt og datt på kjøkkenet? Jeg jobber profesjonelt med profesjonelt utstyr og ønsker å ha slikt utstyr hjemme også fordi det gjør at jeg får flere muligheter og letter arbeidet på mange måter. Men så klart er det fullt mulig å lage god mat uten slikt utstyr. P


Det var ikke myntet på deg, det ble av noen andre i tråden påsått at det var vanskelig å lage gode grønnsaker uten dampovn. Det har lite med virkeligheten å gjøre.

Hadde det ikke vært for småbarnslivet og muligheten til å på null tid kunne varme opp noe i mikro hadde jeg valgt dampovn selv som ovn nr 2 bare så det er sagt. Men om man ikke driver med litt mer en gjennomsnittelig matinteresse er det nok ikke så mye vits, som sagt mente de som solgte meg hvitevarer at 90% av kundne som har kjøpt dampovn angrer på det. Har inntrykk av at det har blitt litt slik at ditt og datt er nødvendig for å gjøre ting, det er fortsatt slik at kjøkkenmaskinoperatørens ferdigheter og kvaliteten på råvarene er det mest sentrale for hvor godt resulatet blir - ikke hvilke kjøkkenmaskiner man har. Slik har det alltid vært og slik vil det alltid være.
   #44
 3,387     0
Ja, det er et problem å få gode råvarer. Her i Vestfold er utvalget av fisk i de aller fleste butikkene rett og slett noe jeg personlig vil kalle elendig. Mye dårlige grønnsaker. Rå tunfisk er nesten ikke til å få tak i for ikke å snakke om tunfisk med en viss kvalitet, Jeg kaster ofte halve stykket for at det er trevlete,
Jeg spiser bare ikke oppdrettstorsk. Kall meg kresen og sær, javel men oppdrettstorsk synes jeg er såpass dårlig i kvaliteten at det spisr jeg ikke. Den dagen jeg er sulten så vil jeg spise det uten å klage. Men når vi har det slik vi har det i Norge så velger jeg å kreve en viss kvalitet på råvarene.



   #45
 7,685     Bærum     0

Du vrir ting helt rundt for å klare å få inn en liten nedsettende kommentar, håper du føler deg bedre når du gjør det.

Hvis du leser hva jeg skriver så er det et tilsvar i en meningsutveksling hvor jeg ble latterliggjort av Britax fordi jeg hevdet at mat kan bli ødelagt av å bli lagt på kalde tallerkener før servering.
Som eksempel på at når man er opptatt av å beholde maten best mulig frem til den spises så velger de mest eksklusive restaurangene å servere en stor andel av varme hovedretter på varme tallerkener.
Det anser jeg som et bevis på at for å holde kvaliteten må maten ha rett temperatur, noe den ikke får på en kald tallerken.

At du får dette til å bli til at jeg hevder at jeg er en mestekokk i toppsjiktet samtidig som du slenger på "Hva du ikke er verdensmester i " er rett og slett bare sjikanering fra din side. Jeg har gang på gang forsøkt å få deg til å bli med på å diskutere ting på en seriøs og saklig måte, men det virker på meg som om du er totlat ute av stand til det. Føler du deg mindreverdig eller hva er det som rir deg sånn at du hele tiden må dra inn personsjikanerende kommentarer?

Hvis jeg var deg ville jeg vel ikke ropt for høyt om at andre oppfører seg som verdensmestre, kanskje jeg gjør det, men i såfall i meget godt lag med deg. Og det er fler enn meg som har gitt deg tilbakemelding på måten du kommenterer på.

Og å ha en dampovn som jeg har er absolutt ikke noe storkjøkkenutstyr. Ikke i nærheten av prisklassen heller. Du har aldri vært på et storkjøkken i alle fall, så vet vi det.   ;D ;D

Godt Nytt År , Torango.
Huff. Det var ment som en liten fleip. Trodde du hadde selvironi nok til å ta den. Beklager at jeg bommet. Forøvrig lagde jeg mat i dampovn på resaturantkjøkken for 30 år siden. Godt nytt år til deg også. ;D
   #46
 208     Oslo     0
Ja, det var rett og slett skivebom. Handler lite om noen har selvironi eller ikke, men er dårlig bidrag til ellers gode diskusjoner og råd på et flott forum. Denne tråden utviklet seg til ubehaglig lesning i mine øyne.
   #47
 469     Kløfta     0
Jeg vil slå et ørlite slag for en dampkoker! Jeg er enig med AASG i at grønnsakene blir best når de dampkokes. Man må imidlertid ikke ha en integrert dampovn i kjøkkeninnredningen. Vi har en dampkoker ala den i artikkelen nedenfor, og koser oss med perfekt kokte poteter hver gang, og grønsaker som fortsatt har både tyggemotstand og farger igjen før de skal serveres...

http://matavisen.no/artikkel/dampkoking-for-helsa/1838

   #48
 1,019     Rogaland     0

Jeg vil slå et ørlite slag for en dampkoker! Jeg er enig med AASG i at grønnsakene blir best når de dampkokes. Man må imidlertid ikke ha en integrert dampovn i kjøkkeninnredningen. Vi har en dampkoker ala den i artikkelen nedenfor, og koser oss med perfekt kokte poteter hver gang, og grønsaker som fortsatt har både tyggemotstand og farger igjen før de skal serveres...

http://matavisen.no/artikkel/dampkoking-for-helsa/1838


Tyggemotstand og farge har ingenting med dampkokingen å gjøre men med tiden de kokes. Kan fint ødelegge grønsaker i dampkoker også bare så det er sagt!
Signatur
   #49
 469     Kløfta     0
Det meste, er mulig å ødelegge, om man går inn for det Wink Poenget mitt, var at vi opplever det som enkelt å lage grønsaker med godt resultat med en slik dampkoker, og anbefaler andre åmgjøre det samme.
   #50
 1,019     Rogaland     0
Det er jeg enig i men jammen er det enkelt å koke i gryte også.
Ikke som noen påstår "svært vanskelig".  Shocked
Signatur