#31
 1,724     Trondheim     0


Jeg pusser opp et lite ekstra-bad på knappe tre kvadrat. Vegger og gulv skal dekkes med litex-plater. Siden badet er såpass lite har jeg valgt å IKKE montere varmekabler (Ja, jeg kommer sikkert til å angre dette til vinteren... Wink )Det jeg ikke har funnet noe klart svar på er om det da er nødvendig med påstøp på litex-platene i gulvet før flisene legges. Det er tilstrekkelig fall i undergulvet som allerede er der (spon).
Du har ikke plass til varmekabler, men litex har du plass til? Dette høres rart ut...
Litex på gulv? Da blir det ihvertfall mykt å gå på.


Jeg tolker det dithen at han ikke ønsker å bruke penger på varmekabler på dette badet. Han sier jo ikke at det ikke er plass for varmekabler, han sier at badet er LITE (ikke lav) altså et lite gulv.
Du har åpenbart ikke kunskap om litex eller så velger du å provosere med veldig bastante/ekstreme uttalelser, jeg har den erfaringen at det sjeldent er fruktbart. Hvis man bruker litex på gulv + minst 1cm med fliselim+fliser så får du ingen svikt i gulvet, særlig ikke på et bad på 3kvm der det ikke er vaskemaskin. Litex tåler punktbelasting dårlig(høy trykk på lite areal) men tåler jevnt trykk over en større flate godt, er altså lite komprimerbar. etter flislegging får du ikke noen punktbelasting på selve platen.

MVH
Sakke

   #32
 1,724     Trondheim     0

Det var en norsk test av membraner jeg leste for en stund siden, som det har vært referert til her på forumet, der membranene ble utsatt for en belastning som var urepresentativ for normal bruk der mange membraner falt gjennom. Var denne som var oversatt? Var membranene testet under forhold de var beregnet for?


Link?

Link trur jeg hjelper lite da alt er på finsk, kan selvsagt prøve å finne artikkelen, har kun lest dette i papirform.
Vil huske at det var testet etter spec for godkjenning, men må sjekke dette. Men artikkelen var ikke oversatt, nei.

MVH
Sakke
   #33
 1,724     Trondheim     0
Men her er linken:
http://www.fescon.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/luja/embeds/lujafiwwwstructure/13191_3-TM_Vesieristetesti.pdf

Kan tillegges at de som fallerte i tdiskriftens test, ble testet av VTT (tilsv. SINTEF) med ekstra strøk for å sikre materialtykkelse, resultatet var den samme.....

Testet ble gjort etter normen med 10cm vannsøyle i 72 h, siste målingene ble gjort etter en uke.

MVH
Sakke