#11
 198     0
denne annonsen er jo et agregat som gir 1000m3/h det er bra mye større enn det som vanlig monteres i hus. med rør, isolasjon og jobben er vel kanskje ikke denne prisen så galt.

   #12
 1,062     Lindesnes     0
Dene ventilasjonen er vell for industri eller større lokaler vil jeg tro.
De har jo mindre utgaver også her/url] og her
Har ikke peiling på Ventialsjonsanlegg og de forskjellige typen som blir nevnt her, produktene er jo kjente merker men er prisene helt på bærtur eller?
Signatur
   #13
 256     0
Vil ikke en aktiv gjennvinner gi dårlig sirkulasjon? Har hørt det ikke er lurt å ha for høy temp på innluften. da den varme luften vil legge seg i taket.
   #15
 1,724     Trondheim     0
Varme luften legger seg i taket??? Dette er det som skjer UTEN ventilasjonsapparat/effektiv luftsirkulasjon. Luftskifte 1/2t sørger for at det er ingenting som "legger seg" noen steder....

Hvis kapasiteten på aggregatet er nok for boligen som den er installert i så vil ikke dårlig sirkulasjon være noen tema. er anlegget underdimensjonert så vil dette være et problem uansett aktiiv/passiv...

kort sagt - svada.
MVH
Sakke
   #16
 1,062     Lindesnes     0
Så et rimelig men funksjonelt og holdbart ventilasjonsanlegg som er tilpasset boligen er mer en godt nok mener du?
Ser flere som diskuterer diverse merker og hva som er best og slikt og det kan sikkert diskuteres i det uendelige og det må de gjerne fortsette med ;)
Jeg er ikke så opptat av små forskjeller og bryr meg ikke så mye hvilket navn som står på dem men kommer til å satse på et av de vanligste merkene bare det er rimeligst mulig til mitt bruk

Blir det feil å tenke slik eller er det veldig store forskjellene på typer og holdbarhet, vedlikehold og funksjonalitet?
Signatur
   #17
 1,724     Trondheim     0
Nå kommenterte jeg spesifikt de utsagnene om aktiv gjennvinner, ikke generellt. Men ja, jeg mener at bare anlegget er riktig konstruert og dimensjonert for boligen så er det et fett. Trur ikke du finner de store forskjellene i holdbarhet heller.
aktiv gjennvinning(innebygget varmepumpe) har mange fordeler i forhold til konvensjonelt anlegg f.eks at du kan kjøle ned luften aktiv på sommeren, og at du har en varmepumpe som jobber under optimale forhold og i tillegg sprer varmen jevnt i huset OG UTEN STTØY fra inndel. Dog er disse agregatene en del dyre, men kan kansje svare seg med litt lengre perspektiv (10år)

Mange argument i disse diskusjonene bygger på alt annet en erfaring eller kunskap.

MVH
Sakke

   #18
 1,062     Lindesnes     0
Takk for svar :)

Jeg stiller meg i køen sammen med de uten erfaring eller kunskap :D
Jeg må jo selvsagt ha varmegjenvinningsanlegg i mitt nye hus, men er veldig usikker på hva en skal velge.
Varme har jeg i vannbåren varme og med gratis flis i bøtter og spann så er ikke varmegjennvinningen og effekt her det viktigeste, det viktigeste for meg er jevn temperatur og god inneluft og ha muligheten til kjøling på varme sommerdager, på kalde vinterdager fyrer jeg bare på med mere flis ;)
Skal og ha sokkel leilighet i boligen, må jeg da ha to enheter eller finnes det anlegg med tilkoblingsmuligheter for begge boenhetene?
Er dette i såfall noen god eller rimeliger løsning?
Hva slags system vil du annbefale meg i mitt tilfelle?
Signatur
  (trådstarter)
   #19
 3,387     0
Det innlegget sikter mot er at vedkommende påstår at alle passive gjennvinnere har behov for et 3 tusen w varmeelement som må stå på hele tiden Det er bare sprøyt, noen anlegg har forvarming men jeg har ikke sett noen med 3 tusen w forvarming.

Så hevder han at passive gjennvinnere ikke har over 70% effekt på gjennvinning, dette er i følge Sintef feil da i alle fall mitt anlegg klarer 90% gjennvinning.

Jeg er sterkt i tvil om det anlegget han selger klarer å trekke ut like mye energi av utluften som de beste passive gjennvinnerne, i såfall vil jeg gjerne se dokmentasjon på dette.

I det hele tatt en svært useriøs annonse hvor det fremsettes direkte løgnaktige påstander mot navngitte konkurrenter. Dette er særdeles useriøst og bryter med markedsføringsloven.

Jeg ville ikke handlet med et firma som presenterer seg på den måten, og etter å ha kjørt gjennom litt firmaopplysninger på firmaet og personene rundt ble ikke seriøsiteten styrket for å si det slik. Ikke akurat et firma med god kredittvurdering :-)

Det var ikke noe annet.
   #20
 1,724     Trondheim     0
Enig med deg der Aasg(mesteparten).
MEN:
Biten om "aktiva" gjennvinnere er vel ikke så vanskelig å beregne?
"passive" kan komme opp til 80-90% under optimale forhold, Hvis jeg har skjønt det riktig så har disse aktive agregatene først en rotoveksler, (70-80%) og siden er det inbygget en varmepumpe der "utedelen"  tar varme fra utkastluft i steden for i utluften. Da utkastluft oftest (særlig i kaldt vær ) har betydelig høyere temp en uteluft så får varmepumpen gode arbeidsforhold og således høy årsvirkningsgrad (2,5-3?) . Hvis man tar utgangspunkt i 80% så med COP 3 bør man få såpass bra med varme in at totale virkningsgraden for "gjenvinning" blir gott over 100% .
I tilegg så får man faktisk fordelt varmen også, hvilket ikke altid er fallet med vanlige varmepumper. Det er jo det det handler om egentlig, en varmepumpe, men en som har litt bedre arbeidforhold en vanlig. Slik at energigevinsten bør hvertfal tilsvare en vanlig varmepumpe.

Jeg ser at det er mye snakk om at ventilasjonsluften ikke skall være varmere en romstempen for da blir det "utrivelig" "klamt" etc uten at noen av argumentene virker underbygget med egne erfaringer eller kunskap.
Vi har da panelovner som sirkulerer luft som lett oppnår 50 grader ved ovnen, og ingen virker å klage (eller ja, jeg gjør jo det- kan ikke fordra ujevn varme i huset) samme med peiser med lufsirkulasjon som pøser ut varmluft, men dette er jo bare koselig??? Hva er forskjellen? ventilasjonsanlegg som avgir og sprer jevnt ut luft som er maks 30-31 grader kan da umulig være spesielt ubehagelig vinterstid. og hvis man syns det, så er det jo bare å skru ned temp på agregatet og skru opp panelovn eller henge opp en luft-luft pumpe på veggen (som ikke sirkulerer oppvarmet luft-eller??? ::))

MVH
Sakke
Sakke