(trådstarter)
   #101
 1,215     Norge     0
Dette er besparelsen utifra et rent forbruk av strøm da jeg har driftet kjelen på kun strøm de siste 2 årene!! Da jeg brukte olje brukte jeg 3000 liter olje til oppvarmingen + strøm på kjelen i sommermånedene + lys osv. Dette strømforbruket har jeg ikkje eksakte tall på!

Pumpen bør vel ha ett akkumultator volum og jobbe oppimot.. iallfall 10 liter pr kw effekt! Jeg har vel ca 250 liter + det som er i rørene og radiatorene! Ellers så er tilkopling relativ enkel, alt er kjøleteknisk ferdig ifra fabrikk, så det er "KUN" tur-retur som skal koples på pumpen + strøm!
Signatur

   #102
 5,725     0
Det er nok 100-150 l/kW sirkulerende mengde de anbefaler.
Pumpa er vel on-off  ikkje sant?
baltazar: Installasjon av Alpha Innotec luft-vann varmepumpe - Untitled.jpg - oblygre
   #103
 741     Det glade Sørland!     0
Det du viser i ditt innlegg er l/hr. Smile
Signatur
   #104
 5,725     0
Jepp, så mykje fekk eg med meg.... Grin :D

Men er det inverter på pumpa treng den vel strengt tatt ikkje akkumulatortank anna enn event, for forvarming av tappevann?
   #105
 741     Det glade Sørland!     0
Med inverter vil vel behovet for akk. tank forsvinne helt. Tror kun det er Nibe som har inverterstyrte store varmepumper. Flotte og brukervennlige maskiner, men COP er utvilsomt dårligere enn on/off modellene og prisen er grassat
Signatur
  (trådstarter)
   #106
 1,215     Norge     0

Det er nok 100-150 l/kW sirkulerende mengde de anbefaler.
Pumpa er vel on-off  ikkje sant?




Pumpen er on-off ja.

Mener det er ein tommelfingerregel at anlegget skal ha minimum 10 liter akkumulatorvolum pr kw avgitt effekt på pumpa!?!
Signatur
   #107
 3,573     buskerud     0
kwsmart er invertor, tror jeg, sikker derfor den går bra utent akk tank.  

hovedløsningen dems er 2 varmevekslere, en til kwsmarts elkasset, egen el kasset eller modul 2 med  alt-i-boks;-)  og en varmeveksler til varmtvann. Derfor passer den mitt anlegg best slik det er nå. Eneste pungrotteballe med den er at man kan ikke kjøpe innedelen med to varmevekslere og kun bruke 1.... >Sad  man må  velge om man skal ha kwsmart varmtvannstank ved kjøp... hvis ikke må man gå for en dobbeltmanlet bererder ol. seinere isteden.  


Sammme gjelder vel en del av de andre "konverterte l/l" pumper?








   #108
 3,573     buskerud     0
tok en rask beregning. Jeg har ca 12-13000kr jeg kan spare inn på med vp. Si jeg får  montert med alt til 50000...  så sparer jeg   på en godt år kanskje maks 8000kr i året.

Men så slenger jeg 50000 ekstra på lånet  til denne, som utgjør 300kr mere i mnd i 20 år...  da sparer jeg bare 4500 i året og vips tar det 12 år å spare den inn...

Har du derimot cash på hånda, blir det det samme, enten nedbetale 50k på gjelda, og spare ca 300 i mdn eller spare på strømmen...

Veldig enkelt, men bare regnet på hva det vil koste å hive inn ei vp på rammelånet..
auda... ;D

ER fortsatt for vannbåren og er meeeget fornøyd med å lagt inn det og ikke varmekabler i oppussingen, fordi det er bedre alternativ enn varmekabler i lengden og gir muligheter. Og fordi det fikk det 5 år gamle badet til å funke utmerket omsider med vannbåren.
Og det at det vil jo lønne seg tilslutt... men luft/vann til 100k... ikke faen.


Er jeg helt på bærtur, eller har jeg et point?

ps.. kommer sikkert til å skaffe meg varmepumpe tilslutt uansett.. ser for meg at det er bare noe jeg ha hehe.



Siste redigering: Friday, June 11, 2010 7:26:44 AM av woodbear
   #109
 1     0
Vi bor i en enebolig i Oslo og satte inn AI l/v høsten 2008 og har altså nå erfaringer fra 2 sesonger. Anlegget består av en urgammel men OK Hamang oljefyr og altså det nye AI anlegget. Den gamle fyrkjelen er ment som sikkerhet og tillegg ved lave temperaturer og koples inn automatisk ved behov.

Vikigste erfaringer: AI anlegget koplet helt ut og alarmen gikk ved -20 kuldegrader. Oljefyren startet og ga tilleggsvarme allerede ved 10-12 kuldegrader.
De gamle radiatorene er tydeligvis ikke effektive nok med maks. vanntemperatur på 55 grader. Disse må nok skiftes før neste sesong.

Spørsmål: er det noen som har erfaringer med å sette inn viftekonvektorer som erstatning for de gamle radiatorene? Eller finnes det andre gode løsninger?
   #110
 3,573     buskerud     0
viftekonvektorer er nesten billigere enn en lavtemp radiator og kan erstatte rimelig mange i et rom...  men det lønner seg å sjekke med firmaer som kan dette.

og evnt. legge gulvarme i noen rom. Spesielt i under etasje/ kjeller. med betong gulv.



Bidda har litt erfaring med tilskudd av viftekonvektorer... men hans pumpe er v/v så den tikket og gikk nok hele vintern. ;)

Men gjør vel ikke allverden hvis det ikke gikk mye olje lenger.  Kan veie opp kostnad med olje utgifter mot

men hvis  fyrkjelen gir tappevann og, så er nok det hovedgrunnen til at pumpa sleit og måtte ha hjelp allerede ved 10-12 blå... fordi tappevannsproduksjon i gamle kjeler er beregnet på mye futt når man dusjer med "water on demand".

Min oljekjele klarte ikke å levere tappevann med 12kwh elkolber en gang når det var kaldere enn -5  .. den var kun til nød hvis man gikk tom for olje og måtte vente noen dager for påfyll. Men med 20kwh oljefbrenner, kunne man dusje evig uten temp og trykkfall .

kan til si til sammenligning at mitt nye  rent  6kwh  elkobleanlegg  bruker kanskje 3-4kwh på å holde badet varmt med 30 grader, mens samme test i den gamle kjelen med 6kwh kolbe dro av svimlende 40-50kwh på samme gulv!!! men der gikk en del opp i pipa og mye større vannmengde å varme enn kun vannet i ei sløyfe, selv om radiatorerne var stengt av i hele huset, så var det en del stål og kobber som fikk noe varme uansett...Ikke tvil om at el kasset er fint til å drifte badegulv sommerstid  :D