1 182    12    2  

Hva er bra av Vibroplater?

 317     0
Hei,

I forbindelse med at jeg snart skal i gang med å fylle en krypkjeller med litt stein og deretter pukk og grus
(løs leca er jo svindyrt) har jeg kommet til at pukken og grusen sikkert bør komprimeres litt før det støpes såle. Det er fast fjell i hele kjelleren så steinen som kommer til å ligge underst er jeg ikke så bekymret for, men pukk og grus derimot bør nok ha en runde med vibroplate slik at jeg er sikker på at det setter seg så godt som mulig. Til tross for at jeg har minimalt med kunnskap om slike maskiner har jeg bestemt meg for å kjøpe en fremfor å leie (langt til utleiesenter og trenger den sikkert til andre ting også), men aner selvsagt ikke hvilke merker som er bra og hva man bør styre unna.

Den skal brukes inni et hus som allerede har stått i 200 år så alt over 90kg er uaktuelt pga vekten 
(må jo bæres inn). Jeg trenger heller ikke super-duper proff modell som holder i 50 år uten vedlikehold osv, men rett og slett en kurant grei maskin som gjør jobben uten å gå i stykker 2 dager etter at garantien utløper.

Er det noen som har en grei maskin (merke) å anbefale? Eventuelt erfaringer med billigmodellene man får på Jula, Bauhaus og lignende steder....er de greie nok eller bør man gå litt opp i pris?   #1
 767     1
har en sånn fra Jula, og den har fungert helt fint den noen år. tror det er den samme de selger enda..? ser helt lik ut hvertfall. er ikke ekstremt mye brukt, men har nok blitt en del timer totalt. låner den litt bort en gang iblandt også da.

HSt
   #2
 32 510     Lillestrøm kommune     0
Hvor er isolasjonen i løsningen din ?

Vi la løs leca, fiberduk og deretter trykkfast isolasjon. Vi fikk store plater, mulig det gjorde det lettere. Jeg ville revurdert og brukt løs leca. Volumet går ned når du skal ha isolasjon over. Du kan hente med tilhenger hvis du vil.
TSt
   #3
 12 334     0
Løs leca skal ikke trenge komorimering med plate så da kan du spare pengene på denne. Skal du har grus / single e.l. må det komprimeres for hver 10 cm tykkelse hvis du har en "liten" modell. Jeg har en hjemme som benyttes ved utbygging av hus og senere ved omlegging av innkjørsel med belegningsstein etc. Skal selges når jeg er ferdig med alt. Imens gjør den nytte hos venner når noen av de trenger.
   #4
 1 145     Nordpolen     1
Løs leca skal komrimeres hvis du kommer over 0,5 meter(hvis jeg husker rett), jeg brukte singel hos meg istedenfor løs leca siden jeg allikevel måtte leie hoppetusse
  (trådstarter)
   #6
 317     0
Hvor er isolasjonen i løsningen din ?

Vi la løs leca, fiberduk og deretter trykkfast isolasjon. Vi fikk store plater, mulig det gjorde det lettere. Jeg ville revurdert og brukt løs leca. Volumet går ned når du skal ha isolasjon over. Du kan hente med tilhenger hvis du vil.


Det skal isoleres med isoporplater før sålen støpes; 10 cm oppå grusen etter at den er komprimert, deretter plast, deretter et nytt lag med 10 cm isopor før støpen kommer oppå dette. Det skal selvsagt også armeres. Grunnen for at jeg utelot det i første post var kort og greit fordi spørsmålet egentlig omhandler hva slags vibroplate jeg bør kjøpe.
HSt
   #7
 32 510     Lillestrøm kommune     0
Det var ikke helt klart hvor tykk oppfylling du skal ha og dermed kunne 20cm isolasjon bidra. Som gitt over kjør runder med komprimering underveis så går det greit med en typisk utleiemodell 70-90kg gjerne med en vanntank dom kan legge på noen kilo til.

Uten ville du med ikke så tykt lag få leca til å ligge, vi lagde leca truger av et par kryssfiner biter. Du kan bære deg inn med store handlenett/ IKEA / Biltema etc

  (trådstarter)
   #8
 317     0
Jeg tror fremdeles det blir pukk / singel over steinen, men det var greit å høre at det fungerer bra med en relativt liten plate så lenge man gjør flere overkjøringer for hvert lag. Er det noen som kan anbefale et merke som er bra eller duger det meste som selges rundt om?

   #9
 237     0
Det finnes også singel/pukk som ifølge leverandør skal være selvkomprimerende. Mener det er 6-16 den heter. Dvs stor grus/singel.
HSt
   #10
 32 510     Lillestrøm kommune     0
Det er den jeg henviste til st jeg kjøper. Det går an å gå singelen til å pakke seg bedre, i allefall blir overflaten mye glattere. Det er lettere å legge ting oppå dette når den er pakket sammen