38 946    11    22  

Hvor stor gravemaskin kan eg kjøre uten annleggsmaskinførerbevis?

 29     7
Er på tanken til å kjøpe meg ein minigraver til privat bruk i egen hage. Er det noko øvre grense for hva eg kan kjøre uten bevis?

   #3
 3 568     Asker     0
Minigraver har stort sett under 20.4hk gravestyrke. Ville være rart om det er forskjell i egen hage eller ikke, da jeg ikke har sett det i loven.
Signatur
   #4
 4 064     2
Forskjellen er vel heller om det er i næring eller privat. Tror det er arbeidsmiljøloven som stiller krav til kompetanse, om kan graver på fritiden får man i alle fall leid 5.5tonn uten problemer, ref graverutleie.no
  (trådstarter)
   #5
 29     2
Det er ca 5 tonn størrelse eg er ute etter. Vil ha muligheten til å grave litt stein av div størrelse og. Har hørt at det har komt nye regler, men kan ikkje finne dei på nettet.
  (trådstarter)
   #6
 29     1
Hentet fra graverutleie.no : (5,5 tonns minigraver)

"Skal du benytte deg av maskinen i næring kreves maskinførebevis klasse M2 (leietaker er selv ansvarlig for dette). Private trenger ikke dette da de ikke underlegges Arbeidsmiljøloven og selv er ansvarlig for bruk og eventuelle skader på egen eiendom. Det rådes til aktsomhet under bruk, spesielt i løpet av de første timene for de som ikke har erfaring med gravemaskiner fra før"

Lurer på om dette er oppdatert til dagens regler.
   #7
 4 064     2
Er du forresten helt sikker på at du vil kjøpe og vedlikeholde egen gravemaskin, i så fall har du ganske stor hage?

Dessuten drar det med seg litt, man trenger jo ulike skuffer, pigghammer, traktor/tilhenger for å kjøre masser til og fra, maskinhenger for å flytte graveren og alt dette skal lagres, ha service og avskrives.

Selvsagt dyrt å leie inn også, både utstyr og gravetjenester, men godt mulig sluttsummen blir lavere likevel. Tipper også at maskinentreprenør har bedre priser både på innleie av utstyr, forbruksmateriell/service og grus etc enn det du får på egenhånd.

   #9
 137     Troms     1
Sjekk nå gjerne med ditt forsikringsselskap hva de krever i forhold til ansvarsforsikring.
  (trådstarter)
   #10
 29     1
Snakket med utleiefirmaet Naboen, der var de ganske klar: skal du grave privat i egen hage/eiendom er det ingen begrensninger på størrelse eller krav til maskinførerbevis.

Er det som næring eller på annen eiendom, stiller ting seg annerledes.