888    2    0  

Hvordan det er å bruke minigraver for de ikke erfarne

 170     Vestlandet     0

Jeg ser at jeg i en tråd fra 2009 fortalte at jeg hadde kjøpt en 3,5 tonner.

Det endte 4 år senere med en ny Kinesisk på 6.2 tonn.

Før jeg gjorde kjøpet sa en erfaren maskinkjører til meg. Ikke kjøp en for liten, en på 6 tonn er mye mer stabil enn en på 4.5 tonn.

Nå har jeg brukt den på sommers tid i 3 år. 

Sammenlignet med flere jeg leide på 1.8 til 2.3 tonn er det en helt annen arbeidsevne.

Men bortsett fra faren for å tippe kan vanlige folk med vanlig motorikk kontroll lett grave ut bl.a . Garasjetomter med små maskiner.

Som Hans sier så må det nevnes at selv små maskiner har kraftig hydraulikk. 

Forresten har jeg i årenes løp lagt merke til at mingravere som koster ny ca 150.000 er blitt vanlig hustilbehør for de som har store tomter og noe å utvikle. Wee selger flere modeller fra 1,8 til 5 tonn. De er kinesiske. Men alle seriøse kinesiske produsenter har motor og hydraulikk fra Japan, Korea, Italia Osv.

Det står altså hundrevis av OK minigravere rundt omkring som ikke er ihjelkjørt med gangtid under 2000 timer.

Jeg laget bloggen www.handlefrakina.blogspot.com

Jeg ser at den leses av folk fra hele Europa inkludret Russland.

Maskinene mine virker egentlig helt upåklagelig. Men en 1.8 tonner har liten aksjonsradius for større utgravinger. Du blir ikke kvitt massene du graver opp uten å ha et sted å legge dem.

Ikke vær redd for å leie en minigraver.
Signatur

HSt
   #1
 29 721     Lillestrøm kommune     0
Kan støtte denne, uten annen erfaring en fra sandkasse graveren som liten Laughing så leide vi en liten graver når vi skulle grave opp rundt et hus. Min bror gravde greit etter kort tid mens jeg tømte trillebår i en dump på nabotomten. spesielt på skrå tomter er det ikke så ille med liten maskin for du kan etasje grave litt lettere på slike tomter. Vi flyttet over 50m3
ITW
   #2
 299     H-Fest     0
Støtter også denne, har kjørt alt fra 1 tonn til over 30 tonn og man skal ikke se seg blind på størrelse.
Ja alt går mye fortere med en stor maskin, man flytter mer masse, man blir kvitt massene i en større radius og man kan grave dypere.

En liten maskin krever større grad av planlegging på utgraving å hvor man skal legge masser, men om man leier maskin så er liten billig hver dag, frakt er enkelt og om man ikke har betalt pr time men jobber for seg selv holder en liten maskin som oftest i massevis.

Skal man f.eks drenere med en liten maskin kan man først dra av 30-40cm i bredden til maskinen også kjøre nedi å grave resten, å skrå grøftekanten burde man uansett, tar litt mer tid men man får jobben gjort, å den lille maskinen klarer ikke knuse muren din om du drar i feil spake.

For det er noe jeg ser på som pluss med en liten maskin, de er ikke kraftige nok til å ødelegge seg selv eller det som er rundt deg som oftest om man ikke er helt vant med å kjøre.

Men de små maskinene er sterke nok til å snu seg selv på hodet, men man sitter i maskinen så det kjenner man med engang noe er på tur å tippe når man graver så er ett lite problem.
Som oftest er det på grunn av at man kjører for nært kanten og maskinen glir/kanten gir etter at man tipper.