10 782    19    0  

Hvordan laste/losse stor vibroplate på tilhenger - kreative tips ønskes!

 333     Buskerud     0
Jeg tenkte jeg skulle gå over pukken med en vibroplate før jeg starter stablingen av grunnmuren. Etter hva jeg kan skjønne, bør jeg da ha en vibroplate av en viss størrelse (>250kg) til dette formålet. Siden jeg ikke er Arnold, så er dette i overkant av hva jeg kan løfte av og på hengeren uten bruk av hjelpemidler. Så da kjære forum, er det noen som har noen geniale tips til hvordan jeg kan både få den av og på, uten å ødlegge hverken meg selv, hengeren, bilen eller vibroplaten? Kan nevne at tilhengeren har nedfellbare lemmer på alle sider. Jeg har ikke tilgang på hverken traktor, gravemaskin eller gaffeltruck, bare så det er sagt.

(Tenke først at jeg kunne få den tilkjørt, men siden Ramirent skulle ha fantastiske 1740 kr + mva for å transportere den hver vei (55min t/r), så utgår det)
Signatur

   #1
 255     Trøndelag     0
Har du mulighet for å henge opp en talje en plass da? Tre eller garasje eller no? Isåfall talje du jo lett den av eller på
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 333     Buskerud     0
Har nok dessverre ikke det. Men har vært inne på tanken på  å lage et lite "huskestativ" av litt 2"x4" med en talje på toppen. Det kan kanskje fungere.
Signatur
   #4
 60     0
Skaff deg en stabel med tompaller, og lag en "trapp" inntil hengeren. Første trinn, 1 palle, ved hjelp av et spett og noen plankebiter, får du lirket den oppå. Så går du videre til neste trinn som er 2 paller. får den opp dit på samme vis. Likedan for trinn 3 og trinn 4. da er det bare å skive den inn på hengeren. Litt tungt å ta alene, men går greit hvis dere er to.
   #5
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Lag en rampe av 2"8 så kjører eller drar du den opp.

Lag en a-stolpe med tre bein av 2"8 og dra den opp med en kjettingtalje.
  (trådstarter)
   #6
 333     Buskerud     0
Takker så mye for tips alle sammen  :)

Kompisene bor litt for langt unna til å bry de med dette. Likte ideen om en a-stolpe. Har fått tak i en liten talje som jeg kan feste i draget på hengeren, så kanskje det kan fungere. Litt vanskelig å få den av på denne måten kanskje, men er jeg riktig heldig så kan lastebilen som kommer med armeringen hjelpe meg å løfte den av.
Signatur
   #7
 22 346     Akershus     0
Kan du ikke klare deg med en som er mindre? 100 Kg? Den flytter du lett.

  (trådstarter)
   #8
 333     Buskerud     0

Kan du ikke klare deg med en som er mindre? 100 Kg? Den flytter du lett.


Det er egentlig basert på herr Næss sine uttalelser i denne tråden. Ser også at Cramo anbefaler en såpass tung vibroplate dersom man skal komprimere masser ned mot 20cm. Nå skal det sies at pukken har blitt komprimert med vals av entreprenøren som har stått for grunnarbeidet, men jeg har siden den tid gravd en del for å legge ned trekkerør. Det er i områdene jeg har gravd jeg planlegger å komprimere. Litt kjedelig om jeg skulle få setningsskader etter kort tid pga manglende komprimering.
Signatur
   #9
 813     Østfold     0
Mitt tips er at du låner deg en litt stor elefantjekk  Cool
Signatur
   #10
 279     Haugeby     0
Lån deg en henger på statoil e.l med tipp.Kjør/talje den av og talje den på igjen..