24 389    28    1  

Import av traktor fra UK

 30     Vestfold     0
Hei folkens :)


Noen av dere som har importert traktor fra utlandet? Har noen venner som bor i UK som kan hjelpe meg hvis det skulle trengs så vurderer å importere derfra.

Ser ut som jeg kan spare litt så vurderer dette. Noen som har erfaringer med import av traktor?

Vet dere om noen nettsider i UK som selger traktorer?

   #1
 365     Skedsmo     0
Snakket med en fyr for en del år siden, han levde av å kjøpe John Deere traktorer i Danmark for videresalg her. Du slipper å betale UK avgift VAT, norsk moms her på kjøpspris og frakt kostnad ...
Signatur
   #4
 149     Vestfold     0
Fra england:http://www.richardbland.co.uk/index.php
Trenger: veterinærattest, betaler mva inn til norge på kjøpesum+frakt, viser traktoren på nærmeste trafikkstasjon, må ha med tollpapirer og oecd nummer på hytta. Det var det jeg trengte når jeg hentet traktor i Danmark for en del år siden
  (trådstarter)
   #5
 30     Vestfold     0
Takk for svar folkens :)


Ser ut som dere har litt peiling. Er det verdt bryet å importere selv? Tenkte å bruke cirka 200-250.00 kr eks mva evt..
   #6
 546     Øvre Romerike     0
Vurderte dette en tid selv også for noen år siden, men foreløpig er det ikke blitt noe. Det finnes fra tid til annen en del auksjoner også som man kan gjøre kupp på etter det jeg har forstått, men ikke sett disse auksjonene annonsert noe sted, kun referat fra dem i ettertid. Er fast abonnent av Classic Tractor, og der finnes en del referater fra slike auksjoner. Finnes også en del privatannonser i dette bladet. Kan anbefales  ;)

Ellers kan man jo gjøre noen røverkjøp på Finn dersom man ikke har det for travelt, men følger med over tid  ;D Tålmodighet, tålmodighet.........
   #7
 365     Skedsmo     0
Er det verdt bryet å importere selv?


Det er det bare du som kan svare på!

Plukk ut noen traktorer du kan tenke deg til anonser pris (evt snittpris) og sett opp regnestykket som nevnt i tråden her. Da ser du hvordan du kommer ut. Du må også bestemme deg for om du gjør alt fra hjemme eller om du bruker noen dager i England. En tur over koster noen kroner, alternativet kan være å betale et firma for å sjekke traktoren for deg. Samenlign med hva du må ut med her hjemme og om det er verdt bryet og evt risiko da det vil bli litt plunder å klage i etterkant.

Bonusen må bli hva du klarer å prute og hvor gunstig frakt du får hjem.
Signatur

   #8
 5 307     0
Eg dreiv lenge og så etter ein stor traktor til å dra tilhenger med, var fast inne på Mascus men fann vel ut at i snitt låg dei ikkje mykje under traktorer her når ein rekner med transport, mva., godkjenning og registrering.
Det vart ein Valmet 2105 eg kjøpte meg, og det eg betalte i Norge (65000 mva. fritt) var rimlegare enn nokon traktor eg fann i Danmark, Sverige etc. ferdig registrert i Norge.
At eg ikkje har mva. frådrag talte jo til min fordel akkurat i dette tilfellet.
Heldig kan ein alltid være både i Norge og utlandet, så god tid er det viktigaste.

Holdt nesten på å kjøpe ein importraktor (fra Danmark), men selger klarte ikkje å hoste opp gamle registreringspapir (traktoren var ikkje reg. då eg såg på den), og uten gamle registreringspapir får ein den ikkje registrert i Norge, så nok av fallgroper er der jo.
   #9
 1 076     1484     0
Til trådstarter, dette er det i praksis umulig svare på

Hva du er ute etter, effekt, vekt, timetall, utstyr, merke, modell, dekkutrustning, frontlaster, fronthydraulikk, frontpto er variabler som må svares på før noen kan si det generelt er lønnsomt med import eller ikke.

Generelt er nyere traktorer, rundt 400 -500 000kr eller mer, lettere å finne med lavt timetall i UK. Eldre traktorer har nok ofte lavere timetall i Norge.. Det er forskjell på fabrikater også, så er du ute etter bestemte fabrikat, er nok dette lettere  norge, og vicaversa. Effekt har også stor betydning, en 80HK traktor med lavt timetall er nok vesentlig lettere å finne i Norge.
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 30     Vestfold     0

Takk for svar folkens.

Skal bruke den hovedsaklig iforbindelse med avlessing av paller fra semitraier og til brøyting rundt på anleggsområdet. Da holder det vel fint med 70-80hk ville jeg tro. Viktigste for meg er kanskje driftøkonomien, og at den er pålitelig. Vil derfor ha en traktor som er tatt godt vare på samtidlig har relativt lav timeantall. Og kanskje velge et kjent merke(massey ferguson eller john deere) med tanke på lett tilgang til deler?

Kikket en del på finn og der er startprisen på en massey ferguson/john deere på rundt 120kr eks mva for en 1985-1992 modell m/laster. Samtidig ser jeg John Deere 5415 2008 modell (http://www.finn.no/finn/b2b/agriculture/tractor/object?finnkode=39033672) til 289k.

Tydeligvis holder traktorens verdi svært godt i Norge??! Så det virker som man får mye mer traktor for pengene hvis man betaler relativt noe mer? :)

Ergo dårlig driftsøkonomi å kjøpe gammel traktor?!