8 124    13    7  

Kjøpe ny minigraver ca 2,5t anbefalinger?

ITW
 299     H-Fest     0
Hei

Skal investere i ny minigraver, å tenker rundt 2500kg da jeg har lov å trekke 2880kg på tilhengeren min.
Er ute etter litt anbefalinger og erfaringer på de forskjellige maskinene om noen har noe å dele.

Har tenkt å bruke rundt 260.000 på ny minigraveren, bruksområde er alt fra planering til drenering, ønsker nok som alle andre maks rekkevidde og brytkraft for pengene.

Har litt erfaring fra volvo som ikke var så posetiv, var en 2tonns maskin som var vell svak, Hitachi har jeg gode erfaringer med, men er jo noen år siden, Kubota er simple med gode maskiner som jeg har erfart.

Hva tror dere om Sunward er vell et Kina merke?
http://m.finn.no/b2b/construction/ad.html?finnkode=80101325
Er innen for min pris ramme, helt ny, men ukjent merke for meg.

Hva med wacker som har ledd mellom vogn og hytte er det noe bra?
Tenker at om det er bra ville vel flere hatt det? fler bevegelige deler mer å få feil på?

Yanmar er også nesten innenfor prisgrensen min helt ny for en SV22 noen med erfaringer fra Yanmar?


Ellers merker man burde se på som dere vil anbefale?


   #1
 992     Østlandet     0
Sjekk nøye hva som står som oppgitt vekt på platen på maskinen. Min er regnet som 1,8t men jommen står det 2050 kg på platen.

Jeg har en Wacker Neuson og er veldig fornøyd. Tilt funksjonen du viser til har to effekter. Ved å rette opp maskinen blir det lettere å grave rett og du sitter 90 grader mot bakkn alltid. Mer behagelig og du blir mindre sliten.

WN har Yanmar motorer, god kvalitet. Egentlig synes jeg hele maskinen lukter kvalitet, men det bør man kanskje vente av tysk maskin.

Forøvrig er det mange gode maskiner der ute. Volvo, Kubota, Cat og Jcb er kanskje mest anerkjent. Har truffet folk som mener Takeuchi er fantastisk driftssikkert. Jeg ville styrt unna kina maskiner.

GR
   #2
 794     Rogaland     1
Jeg skal ikke skryte på meg dyp kunnskap om gravemaskiner, men har en Komatsu selv. At det ble Komatsu er forholdsvis tilfeldig, men de er velrenommerte og superpopulære i størsteparten av verden. De er jevnt over kjent for å være veldig smidige å kjøre. Ser Mismatch har satt sammen en liste som han mener er mest anerkjent, og det finnes sikkert flere kilder her, men ifølge International Construction Magazine er det disse fire som har vært størst de siste årene:

1. Caterpillar
2. Komatsu
3. Volvo
4. Hitachi

Men allikevel så er det andre ting som betyr noe for hvor bra en maskin er, og det er forhandlernett (er det ÉN forhandler slik at merket i praksis er borte fra Norge om denne går konk eller er det så solid at det uansett vil overleve forhandlerkonkurs?), deletilgang (må alt komme fra USA, Japan, Kina eller finnes det gode lager nært?) og kombinasjon av pris og budsjett (har en råd til en helt ny maskin fra et merke, og må kjøpe brukt av et annet?).

Hadde glatt styrt unna Kina-merker som er små i Norden, og som det kan være ekstremt utfordrende å skaffe deler til om en forhandler forsvinner eller en må ha noe litt utenom det vanlige.
ITW
  (trådstarter)
   #3
 299     H-Fest     1
Har fått ett bra tilbud på en Yanmar SV22 4års garanti/ 3500t det virker som en god deal.

Vurderer også den wacker ET24 på finn til 258.000, men den har bare 1års garanti, dvs at garantien går ut før jeg får brukt den noe særlig.
Men denne har 2kn mer i kraft på skuffen, og VDS det ser jo tøft ut Grin

Er ikke så mange maskinene til salgs i min prisklasse, da prisklassen min er litt for lav til helt nytt, å jeg kjenner jeg er litt allergisk mot mange timer på maskin.
   #4
 992     Østlandet     1
Spørsmålet er naturligvis om du "trenger" 2,5 t eller kunne klare deg med noe mindre. Prisene faller raskt, men det gjør jo også evnen. For min egen del såskulle jeg gjerne hatt større maskin, men da hadde jeg nok gått "hele veien" til 5t.

Ser GR har en bedre liste enn min. 3 av 4 er jeg dog godt fotnøyd med...
ITW
  (trådstarter)
   #5
 299     H-Fest     1
Ja har en kubota u10 i dag, å har klart veldig mye med den, men jeg har ikke lyst å betale 250.000 bare for tak, skal jeg ha en maskin må det være mer krefter og gravedybde.

Er jo gravedybde/rekkevidde som oftes er problemet ved drenering.
Å nå helt ned, slippe å flytte hele tiden, å få massen vekk fra grøfta.
Ofte er det jo trangt rundt husene, men jeg har en Hinowa belte dumper som kan flytte massen vekk med.

Det jeg har hengt meg opp i kjenner jeg er gravedybde og kn brytekraft på skuffe om det er så lurt er nok noe annet.
Føler at det tryggeste er å gå for ett kjent merke med forhandler som dere nevner, å heller noen timer på telleren.
GR
   #6
 794     Rogaland     1
Er skeptisk til å ta alle oppgitte data for god fisk. Gravedybde er greit så lenge det er like skuffer, men på brytekraft og så videre kan det være måleforskjeller og metodeforskjeller. Ser mange opplever at maskiner av forskjellige merker har forskjellig kraft, men at det ikke nødvendigvis gjenspeiler dataarkene for maskinene. Det igjen kan ha sammenheng med hvordan en bruker maskinen, og hvor smidig den lar seg kjøre. Brytekraft er jo uansett vanskelig å vite når man sitter i hytta - opplevelsen er vel primært "hva en får til", og det trenger ikke direkte henge sammen med kraft. Jeg tviler f.eks. sterkt på at de billigste maskinene har de beste servoene og pumpene...
   #7
 10 486     Akershus     2
Jeg har en "2-tonn volvo". Plata sier vel snaut 1800 kg. Den er storebroren til "1,5-tonn", som veier rundt 1600kg.

Veldig fornøyd med min. Kreftene påvirkes mye av skuffe. Min oppleves ganske forskjellig med 40- og 50 cm brede skuffer. Min er egentlig kraftigere enn den har godt av, og drar lett seg selv avgårde hvis det er noe som henger fast. Hydraulikktrykket på denne er 210 bar, mot 170 på lillebror. Kapasiteten er også vesentlig større.

Både min og lillebroren har én (relativt stor) hydraulikkpumpe med load sensing. Det fungerer normalt sett greit, men på jobber der man skal fylle en lastebil eller på andre måter bare flytte masse fort, så oppleves den litt treg. Da er det gjerne snakk om å kjøre alle 4 funksjoner samtidig, og det krever ganske mye flow.

Jeg ville styrt unna de billige kinamaskinene. Samme med Hanix. Ser ut som stusselige greier.

Cat, Wacker, Takeuchi er i hvert fall merker jeg ville vurdert.

Ville sett mest på rekkevidde, gravedybde og hydraulikkapasitet.

Skulle jeg sett på noe "nytt", ville Volvo EC25 absolutt vært vurdert. Ca. 2,8 tonn, dybde på 3,14 meter. Gikk frem til 2009 tror jeg. Etterfølgeren, EC27C, veier det samme, men går ikke dypere enn min EC20B, 282 cm. 2,8-tonneren er naturlig nok vesentlig kraftigere enn min som veier tonnet mindre.

Signatur

TSt
   #8
 10 371     0
Husk å ha vekt nok til utstyr på hengeren, ekstra skuffe etc. De er visst helt firkantet med overvekt nå så ingen ting tilllates.
   #10
 10 486     Akershus     0
Ikke se så nøye på timer, se heller på generell stand og vedlikehold.
Signatur