886    17    6  

minigraver almlengde 1,5-1,8T?

 491     0
noen som vet armlengde på 1,5-1.8?

  (trådstarter)
   #2
 491     0
takker, tenkte på og drenere evt leie en minigraver leie inn en som har peiling og grave. og legge drensrør, grunnmursplast og rør til takavløp. burde ikke være noe hokuspokus vel???

koster for mye og leie inn et firma
  (trådstarter)
   #4
 491     0
må drenerings røret ligge inntil huset?, det funker greit på baksiden men på fremsiden der er det en terrasse som går ut 4 meter. 8 meter lang + en kjellertrapp ved siden av der igjen. fuktigheten kommer fra baksiden av huset. så det vil vel det funke og legge drenerings røret inn til huset på baksiden og 4 meter fra veggen på fremsiden?

   #8
 3 302     0
Er neppe og hokus pokus, men det du sparer på å gjøre det selv er jo bare arbeidstiden?

Det er ganske mye annet som koster med drenering, feks bortkjøring av masse, pukk, materialer etc - ting du neppe har bedre priser på en proffene Smile
   #9
 10 396     Akershus     5
Av alle klare-sjøl gravearbeider har du valgt den dummeste. Lykke til.

Av alle mulige måter å gi et fornuftig svar på, så har du valgt den dummeste. Gratulerer
Signatur
   #10
 10 396     Akershus     1
Det er MYE å spare på å gjøre drenering selv. Det er jobber som gjerne prises uforholdsmessig høyt. Regn 3-5000,- pr. meter.


Drenering utenfor verandaen har litt begrenset effekt. Du vi stoppe evt. vann som kommer inn, men du vil fortsatt ha noe fukt mot veggen, får ikke isolert osv.

Her hjemme rev jeg deler av verandaen, og gravde ut med minigraver og en beltegående dumper. Kjørte ut ett og ett lass med den.

Det beste er å få gravd inntil huset, legge rør i bunn, singel, isolasjon og knottplast. Får man ikke gjort det beste innenfor praktiske rammer, så får man prøve det nest beste.


Det er en del forskjeller i gravedybde og -lengde på maskiner 1,5 - 1,8 tonn. Min EC20B er oppgitt å gå ned til 2,82 meter. Det er 40 cm mer enn en 100 kg lettere EC15B jeg hadde tidligere, og halvmeteren mer enn CAT 301.8 med omtrent samme vekt. Volvo reduserte dybden på modellen etter, hvor EC20C er på ca. samme som eldre EC15B. I C-serien må man faktisk opp på 2,8-tonn for å få samme dybden som min EC20B. Naturlig nok har 2,8-tonneren mer krefter.

Oppgitt dybde er stort sett det beste den greier rett ned. I praksis må man trekke av en del.

Signatur