1 417    17    2  

Minilaster Norcar 755 (2008)

 3 716     Ringerike     0
Hei
Lager en ny tråd om min brukte Norcar 755 (finsk) som jeg fikk tak i sommer.

Fiori (forrige minilaster som har egen tråd her) ble solgt i februar 2018, fordi jeg trodde jeg var ferdig med den type arbeid. Kjøpte en Argo (6x6) som skulle dekke behovet for moro og snøbrøyting:-) Erfaringen med brøyting med Argo var så som så, greit hvor det ikke må tas mye svinger og er ypperlig om en må dose opp en haug. (filmer på youtube, via linken under) Men i sommer ble savnet av minilasteren på hytta "sårt", så når jeg kom over en brukt Norcar med bare 500timer så slo jeg til.

Norcar 755 minstemann i serien fra den finske produsenten og den har 20hk Kubota og løfter 750kg ved rett maskin. Har samme redskapsfeste som Avant og Multione.

Utstyr som var med:
Palegafler, grusskuffe og snøskuffe

Kjøpt:
Veltebur med tak
Lys
Snøskjær 2m hydraulisk
Adapter til Trima/Euro feste

Planen videre er å få tak i en løftearm og tilhengerkobling i front samt bygge på tvillinghjul foran (slik som på Fiori'n)

Noen her med erfaring med Norcar? (selges av Eik maskin/ Multimaskiner)


Bilde fra hentingen i sommer....
Minilaster Norcar 755 (2008) - 10.jpg - Bidda
Signatur

   #6
 10 486     Akershus     0
Ikke erfaring med akkurat den, men en litt eldre (tror jeg). Doble hjul foran er nok lurt, for den blir ganske ustødig siden den har pendling i midten, og man sitter på feil del av maskinen. Det var utskyt på den jeg kjørte, og med skuffa full av jord som skulle opp på taket, skulle man ikke gjøre mye dumt før man risikerte at fronten tippet, og tok med seg bakparten.

Løftearmen på din ser ut som mer eller mindre kopi av tidlig avant (<2008). Jeg hadde en sånn, og den var litt pysete helt fra bunn. Den kunne holde vesentlig mer vekt på en viss høyde, enn den kunne løfte fra bakken.
Signatur

   #8
 10 486     Akershus     0
Er de så ustødige originalt at det trengs bredere hjul?

Vurdert avant?
https://www.facebook.com/AvantTecnoUsa/videos/541739806287802/
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 3 716     Ringerike     0
Finnes i smal og brei utgave og når en kjøper brukt kan dette ikke velges og jeg ønsker å bedre stabiliteten med å få på tvilling foran. Er litt ulent på hytta så blir "terreng-kjøring"

Avant vurdert og forkastet Wink
(Mest for at jeg ikke liker å sitte på framvogna og bruk av mye plast, samt at fargen ikke tiltaler meg = mye følelser og ikke særlig objektivt valgt)
Signatur