302    3    3  

Søker gravemaskiner til uttesting og dokumentering av oljers påvirkning av forbruk, miljø, m.m.

 1 786     Skogsvåg på Sotra     3
Hei folkens!
Jeg driver en liten gruppe på facebook kalt "Mekking Norge". Knapt 1 år gammel er gruppen i dag bestående av 1.250 mekkeglade personer i alle aldre og begge kjønn. Poenget med gruppen er å ha en uformell kanal for diskusjon, erfaringsutveksling og spørsmål-svar for alt som kan kalles mekking. Om det er på privatbilen, en gravemaskin, fly, hus og heim, alt er velkomment og kjærkomment. Alt nå kan jeg si at nivået tidvis er svært høyt, men og på et helt grunnleggende nivå. Her skal alle føle seg velkommen. Humor er en ganske stor del av gruppen, og poenget er at mekking også skal være en sosial greie.

For en tid siden ble det diskutert der om vi ikke burde få ordnet oss diverse rabattavtaler hos leverandører av forskjellige relevante produkter. Dette er noe vi jobber med, og har fått mye god respons på dette hos de forskjellige distributørene.

Distributøren av QMI og Royal Purple, som leverer oljer og andre kjemikalier som er kjent for høy kvalitet med fokus på miljø og reduserte driftsutgifter, ga oss ikke bare en grei rabattavtale, men kom og med en forespørsel om vi i fb-gruppen ville ta en test av deres løsninger på opptil 5 gravemaskiner. Fokuset for testen skal være miljø, da i form av mindre drivstoff-forbruk og forlengede serviceintervaller på grunn av bedre smurning/mindre friksjon. Alle produktene innehar alle relevante godkjenninger og sertifiseringer, og er således helt uproblematisk å bruke også på maskiner som er innenfor garanti.

Distributøren vil altså gi alt som trengs av oljer for å ta et fullt bytte på 5 gravemaskiner. For en halvstor maskin er dette varer for 50-80.000,-, så i mitt hode er dette en gavepakke for alle som eier/driver en gravemaskin som ikke er under serviceavtale.
En må selv sørge for å få byttet oljene, og følge anvisning for dette. Det "eneste" distributøren vil ha tilbake er at det loggføres verdier som temperatur, forbruk og trykk, noe alle nyere maskiner kan vise på skjerm, mens det på eldre maskiner evt må måles mer manuelt. En forutsetning er at den som utfører dette faktisk fullfører loggføringen, som skal foregå i en uke eller to før oljebytter, og en 3-4 uker i etterkant, og gjerne en mer sporadisk rapportering en stund etter dette også om det er mulig. Loggføringen blir foretatt på et regneark som ligger "i skyen", Google Disk.

Så har du (tilgang på/kjennskap til) en gravemaskin, stor eller liten, nyere eller gammel, som brukes noenlunde jevnlig (må ikke være daglig), gjerne en som har litt utfordringer med høyt forbruk og/eller svak/ujevn i hydraulikken, så er min oppfordring å bli medlem av gruppen og melde deg og din maskin på. Du er selvsagt velkommen til å bli medlem av gruppen om du er en som liker å mekke på "noe".

I gruppen regjerer kardemommeloven: Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil. Så langt har det fungert utmerket, og stemningen er god i gruppen.

Send gjerne en melding til meg direkte her (pm eller svar til denne posten), via facebook (jeg heter Bent Are Fikse på facebook) eller via fb-gruppen Mekking Norge.


For ordens skyld kan jeg nevne at hverken jeg eller andre i fb-gruppen har noen økonomisk fordel av dette, ei heller noen forretningsforbindelse med distributøren av disse produktene.

Velkommen!
Signatur

  (trådstarter)
   #2
 1 786     Skogsvåg på Sotra     0
Da nærmer det seg oppstart av prosjektet, vi velger å ta inn en borerigg som erstatning for en gravemaskin, om det ikke dukker opp noen med en gravemaskin som har lyst på "gratis" service.
Alle som ønsker det er velkommen inn i gruppen, enten det er for å følge prosjektet eller om det bor en mekker i deg Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 1 786     Skogsvåg på Sotra     0
Framleis et par plasser ledig. Gravemaskin eller borerigg. Noen som vil ha gratis full behandling av gravemaskinen sin? Eneste som kreves tilbake er at det loggføres ymse data som forbruk, temperatur, etc før og etter behandling.
Signatur