333    6    1  

Tetting av skaphenger

 75     Stavanger     0
Hei.

Jeg har en utfordring med en skaphenger på jobb som det ønskes at skal være litt mer vanntett enn det den er originalt.

Hengeren det er snakk om er en Ifor Williams BV5 serien.

Utfordringen er at disse hengerene leveres med en kombinert lasterampe og dører bak, som ikke er helt tett rundt denne rampen, da spesiellt i toppen. En løsning jeg selv ser for meg er å benytte noen gummilister som ser ut som en P i enden, men finner ikke slike i større dimensjon enn 14x12 mm, som nok desverre blir for lite.

Forhandler foreslo børstelister, men det var ikke en slik løsning sjefen hadde sett for seg.

Har prøvd å google en måte å fikse dette på, uten hell og håper derfor at noen her kan hjelpe meg.

Noen som vet hvor jeg kan få tak i slike gummilister?

   #3
 4 843     NITTEDAL     0
Vet ikke om Tess eller Dunlop Hiflex, tidligere Gummi K. Lund kan ha noe slikt. Har du et karosseriverksted i nærheten, er det vel typisk en slik sak de bruker på lastebilskap.
   #4
 350     Viken     0
Rodin.no er kanskje en mulighet..
Signatur
   #6
 5 111     Sørnorge     1
På lastebilen min er det montert en alu-profil over baklemmen (i tillegg til gummilistene). Den stikker ca 10cm ut slik at det ikke skal komme vann på toppen av baklemmen og etterhvert snike seg forbi gummilisten. Oppdaget i går at det kom inn vann der likevel, og ser at alu-profilen ikke sitter helt inntil skapet i hele lengden. Har tenkt å ta en runde med biltemas marintetting mellom alu-profilen og skapet.

Min anbefaling er altså å sette på et lite takutstikk i tillegg til gummitetting.

Et annet problem jeg har hørt fra andre som bruker en lastebil som bod er at det dannes kondens langs veggene. Jeg har ikke sett noe til dette selv, men jeg har også to lufteventiler oppunder taket foran, og er bevisst på å ikke lukke baklemmen helt inntil nede slik at det åpnes for diagonal luftgjennomstrømming.