246    4    0  

Tilhenger med tipp

 28     0
hei, jeg har en 2012 tipphenger i fra Tysse, som funker fint å tippe med, men når jeg skal kjøre tippen ned igjen blir den omtrent ståendene låst på de 2 siste sylindrene. Jeg må dermed blø av trykket en god del med en liten ventil, og det beveger seg veldig sakte nedover. I teorien trodde jeg at det skulle gå raskt opp og nedover? Siden hånd kontrolleren har 2 tegn som viser opp og ned.

Har noen erfaring eller tips til å løse problemet?

Mvh

ITW
   #1
 299     H-Fest     0
Hei

Opp går på trykk fra pumpen ned er kun tyngdekraften som presser oljen tilbake.
Har det samme på lastebilen og der måtte jeg justere på ventilen for å tillate større mengde på ned for den gikk også veldig sakte.
Så prøv å sjekk ventilen om der er noen justering på dette.
  (trådstarter)
   #2
 28     0
Takk for svar!
Ja ventilen er ett mindre ratt hvor jeg kan blø av slik at den går nedover, men det går fortsatt veldig sakte. Jeg hadde tidligere en tipphenger som gikk raskt opp og ned. Det er ingen mulighet for å få den til å gå raskere ned utenom å blø av trykket altså? Ikke mulig å innstallere noe?
ITW
   #3
 299     H-Fest     0
Når du trykker på knappen ned så skal ventilen åpne for at oljen kan renne tilbake til tank, er noe galt med denne ventilen om det ikke fungerer via knappen.

Magnetventilene kan gå i stykker/bli skitne, noe skjit fast i den eller lignende som gjør at det ikke virker.


Første jeg ville begynt med er å sjekke kablingen at du ikke har ett ledningsbrudd mellom koblingen på magnetventilen og knappen på kontrolleren.
Visst alt er i orden der kan du åpne magnetventilen å gjøre den ren, du skal også klare å kjenne at den aktiveres, når den får strøm drar den sliden i ventilen for å åpne porten for olje tilbake.