191    5    0  

Valg av tilhenger med tipp

 729     Drøbak     0
Har sett på ny henger, med bakovertipp. Vurderer en Brenderup 4260 2t (1.5t nyttelast). Noen med erfaring med denne hengeren, eller tilsvarende fra a dre merker de vil anbefale? Bør man oppgradere til Tempo100 dempere (har lov å kjøre i 100 på motorvei i Danmark - de bedrer kanskje komforten i 80?). Vurderer å kjøpe med høy nettinggrind. Annet som bør med når man kjøper? Kan man forvente å kunne presse pris ved å få tilbud flere steder?
Signatur

   #1
 4 736     NITTEDAL     0
Spørsmålet er jo hva du skal bruke tippen til? Har sjekket nevnte Brenderuup serie, kan ikke finne noen med tipp.

Grunnen til spørsmålet er hvilken hensikt du legger i tippegenskapene. Har selv en 1500 kg Busterhenger, tipphenger med sveiv, den er meget bra. En tipphenger uten sveiv, vil jeg si gir veldig liten valuta for pengene. Litt av hensikten med tipp, er jo å kunne trekke tunge gjenstander opp på hengeren. Uten sveiv er du velig avhengig av riktig tyngdepunkt for å få til dette. Et vinsjfeste i tillegg er gull, slikt er det på min Buster.
   #2
 98     Lier     0
Kan være denne https://www.brenderup.com/nb/no/tilhengere/tippvogner/serie-bt4000/bt4260stb2000/312783/

Litt annet bruksområde enn du skisserer Snektriker.

Jeg tar et forbehold om at jeg har funnet rett henger, før jeg kommenterer videre. Jeg har dessverre ingen erfaringer med denne tilhengeren. MEN, det ser ut som den har egenvekt som en Tysse uten hydraulisk tipp. Da ville jeg sørges for å finne en forhandler der du kan se på hengeren fysisk. De må jo ha spart inn vekt et sted, og det går av og til ut over byggekvaliteten
  (trådstarter)
   #3
 729     Drøbak     0
Det er riktig link Trygve. Hadde tidligere en Brenderup opplagshenger, og den virket veldig solid. Har nå en Adi-Tek varehenger på ca 400kg, tot 1400 kg.
Bruk av tipp er for tømming av henger, være seg hageavfall eller pukk.
Prismessig så kommer Brenderup godt ut - man får kanskje (i vekt) det man betaler for 😁
Det jeg liker med denne hengeren er avtakbare hjørnestolper for enkel lasting fra siden, og bunn i stål.
Signatur
   #4
 4 736     NITTEDAL     0
Ok, slik tipphenger, ja, tenkte på vanlig henger med tipp. En slik står på ønskelisten faktisk, Brenderup er vel noe av det rimeligste innen slike hengere og jeg har også stusset litt på egenvekten. Forholdsvis lav til å være en tipphenger. Spørsmålet er jo hvor mye man kommer til å bruke den med tung last som skal tippes. Virker som et greit alternativ for privat bruk.
TSt
   #5
 10 231     0
Jeg har tipp på Tysse henger og har ikke sylinder fordi jeg skal kunne flytte noe som stikker frem i forhold til kassen. Dvs sylinder vil være i veien. Men går ofte bra da ogå, en må bare tenke litt evt kjøre last litt lenger innpå før en vipper forsiktig tilbake. Men praktisk med sylinder også, har tilgang til en med dette også og her får en det alltid til selv om en da ofte må flytte lasten etter for å få passe kuletrykk under kjøring.