5 063    4    2  

Anbefalt regntøy

 642     Trøndelag     1
Trenger regntøy som jeg kan ha snekkervest over eller under. Noe som ikke er like klamt som en plastpose,helst..
Tips?
Ser selebukse som en fordel.

Er det god gammeldags oljehyre som duger?

   #1
 2 987     Akershus     0
GoreTex er vanntett. Det (eller lignende produkter) er langt bedre enn gammeldags oljehyre da det puster. Jeg har jobbet ute i Bergans shell-klær som fungerte godt. Disse hadde en GoreTex-lignende membran.
   #2
 1 786     Skogsvåg på Sotra     0
Jeg har brukt litt tid på å finne arbeidsregntøy som ikke er så tett at fukten renner på innsiden. Tradisjonelt tjukt arbeidsregntøy (type Helly Hansen) synes jeg blir for stivt/tjukt, og ekstremt klamt. Utfordringen er å finne noe som er tynnere, og som tåler endel før det ryker, og som "puster".
Endte tilslutt opp med 1 tjukt sett, for de gangene jeg jobber med ting som er så grovt at det vil spjære opp tynnere regntøy på et blunk. Dernest bruker jeg Beware-regntøy. Dette er tynnere enn arbeidsregntøy, men tjukkere enn tur-regntøy (GoreTex, etc). Mykt og lett å ha på seg, tåler ganske så mye før det spjærer (langt mer enn turregntøy), og det skal være både varmt og vått ute (i kombinasjon med relativt aktivt arbeide) før jeg klarer å bli fuktig i dette.
Forøvrig har samme bedriften regntøy til barn som er ekstremt rimelig (200,-/sett) og langt bedre enn alt annet vi har prøvd (Reflex, og en haug andre merker). Kan anbefales på det varmeste. Nei, jeg har ikke noe med den bedriften å gjøre, har bare sans for firma som har kvalitet til greie priser Wink
Signatur
   #4
 301     1
Har vel fått deg regntøy nå håper jeg men tenkte jeg kunne legge inn mitt som tips til andre.
Broren min kjøpte denne jakken (og tilhørende bukse) til meg i USA.
Kan sikkert kjøpes fra en nettsjappe også regner jeg med, dette har jeg ikke sjekket.
http://www.carhartt.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=10051&productId=193891&langId=-1&categoryId=77415&top_category=15606&quickView=false
Det fantastisk deilige er at de har mansjett inne i ermene, så når man jobber med hendene over hodet, slipper man at det renner så mye vann inn, pluss at jakken er behagelig å ha på rundt ermene/håndledd.

Jeg har ekstremtestet dette settet i et par år i bergensregnvær og dette holder godt.
Det er litt klumpete, men for grove jobber (graving, bæring, stillas etc) så er det kjempedeilig.
Får også plass til Peltor hørselvern med radio i min hette, jeg er ikke veldig tjukk i hodet da.