7 648    10    0  

Behov for maske ved bruk av minigraver i kjeller

RTv
 915     0
Hei

Skal til å meisle og grave med minigraver i kjelleren i helga, og kjøre massen ut med beltebåre. Sisst eg gjorde det brukte eg sånn maske: http://solutions.3m.no/wps/portal/3M/no_NO/OccSafety/Home/Products/ProductCatalogue/?PC_7_RJH9U5230GE3E02LECFTDQKKT1_nid=GSJZDZZD4DbeBXG281LQ4Dgl, men det er litt uhamslig å jobbe med..
Eg har også alle vinduer åpne, og ei gulvvifte som står og blåser. Holder det med ei vanlig "malemaske", eller må eg bruke den samme maska som sisst? Det blir ikkje mykje støv av dette, men det er dieseleksosen eg vil beskytte meg mot.

   #2
 5 412     Langhus     0

Hva med å bruke en slange og føre eksosen ut av huset?
Risikabelt hvis slangen løsner etter en stund.
(litt småsliten, masse støv, bråk, og plutselig litt frisk eksos...)
Signatur
   #3
 3 232     Vestfold     0
Ja, det er sant det. Men jeg ville nok hatt den slangen uansett masken eller ei. Men en slange med to - tre slangeklemmer må da gi et ganske så brukbart feste?
   #4
 5 412     Langhus     0
Joa, men du står vel neppe stille og klarer å grave hele kjelleren med en graver som er så liten at den kommer inn.

Kullos er skumle greier, tror ikke jeg hadde gamblet på en jobb innendørs.
Signatur
   #5
 2 987     Akershus     0
Du trenger vel et partikkelfilter for diesel. Vet 3M selger masker med det. For CO og/eller CO2 så finnes det ingen filtre i hele verden som hjelper. Da må du ha et lukket system som røykdykkere bruker.

Slange høres fint ut. Det holder for bilverksteder så det burde holde for deg. Du burde kjenne frieksos på lukta og med god ventilasjon så er det bare irriterende. Vifte som blåser inn et vindu burde være tingen.
bex
   #6
 4 297     Østlandet     0
gå  på en verneutstyrbutikk, filtere jeg har i min halv maske kan brukes mot gasser, asbest og støv, er kullfilter type. så ville undersøkt hva dem kan tilby
Signatur
   #7
 312     0
Det du skulle hatt var ikke en minigraver men en såkalt "rivingsrobot" som går på strøm.  Hvis du googler så finner du bilder av disse.  Ser ut som noe ordentlig artige saker :-)

knall

   #8
 22 346     Akershus     0

For CO og/eller CO2 så finnes det ingen filtre i hele verden som hjelper.
Jo, men de slipper ikke gjennom O2 heller, noe som kan bli en utfordring ;D

Noen jeg kjenbner har også gravd ut kjelleren. De brukte vifter for å skifte ut luften raskt nok.
taz
   #9
 3 840     Haugesund     0
Bautas har vifter for utleie, i følge prislisten koster en 3600m3/t 110,- døgnet side 6.
Det burde være nok til å få ut støvet, og eksosen det. Men pass på at du har stor nok åpning for utluft, ellers trykker du alt oppover i bygget. Ikke noe jeg hadde ønsket ;D
Signatur
   #10
 1 383     Oppland     0
gjort lignende før, mini mini graver, og slik beltegående trillebår sak med tipp, genialt.... hadde åpne vinduer, stopp maskinene når dem ikke er i bruk, ta ofte kaffepauser, og gjennomlufting er fint om du klarer, får da byttet ut lufta fort......

og ikke glem hørselsvern med radio Smile