1 881    13    5  

Hvilke typer arbeidshansker foretrekker du?

 58     0
Hendene er ditt viktigste verktøy, derfor bør de beskyttes på best mulig måte. Hvilke arbeidsoppgaver du skal utføre avgjør hvilken type hanske du trenger, men aller viktigst er det at hansken du velger sitter godt på hånden. Sørg for at du bruker riktig størrelse på arbeidshansken for å få optimal brukeropplevelse. Det er tre ting du bør tenke på ved valg av hansker:

  • Hva slags arbeids er det du skal gjøre? Er det fleksibilitet og fingerfølsomhet som er viktig, eller slitestyrke og isolering?

  • Hvordan er hendene dine? Lange eller korte fingre, tykke eller tynn?

  • Hvor slitesterke må hanskene være? Noen utfører arbeid hvor hanskene fort blir møkkete og kastet, da kan det være greit med en enklere type hanske.


Skal du bære, laste eller rive trenger du et par kraftige hansker som gir et sikkert grep. Skal du uføre mer presisjonsarbeid trenger du tynnere og mer elastiske hansker. Jobber du i kaldt klima trenger du hansker som gir fingerferdighet, grep og friksjon under våte og kalde forhold. Du får også hansker optimalisert for verktøygrep og som beskytter mot slag.

Er du flink til å beskytte hendene? Hvilken type hanske er det du foretrekker? Og hva mener du er viktig for at en arbeidshanske skal være god?

Hvilke typer arbeidshansker foretrekker du?   - 9595 9598_LAV.jpg - Hultafors Group
Arbeidshansker fra Snickers Workwear
Signatur

   #1
 259     Trøndelag     0
For min del må det være slitte styrke og passform. Som er det viktigste.
Signatur
   #2
 65     1
Slitestyrke og passform er viktig, men også at de er pustende. (Avhenger av type arbeid naturlig nok) Noen hansker oppleves som ikke pustende og man blir klam. Det er ikke spesielt behagelig og de blir liggende på hylla.
   #4
 456     0
Workhand Maxiflex er jeg veldig fornøyd med.
Vasker de og bruker de på nytt hvis de ikke er altfor møkkete.
   #5
 647     Norge     0
Jeg liker tynne og tettsittende hansker som gjør at jeg merker minst mulig til de. Passform og pris foran slitestyrke. Da er det ikke så nøye om de blir sausa inn av sparkel og maling en gang i blant. Liker disse fra Clas Ohlson (under 15kr per par):

http://www.clasohlson.com/no/Tegera-arbeidshanske/40-8445

Edit: Til inne- og sommerbruk vel og merke.
   #6
 6 690     Akershus     1
Selv foretrekker jeg tynne hansker som gir god fingerfølelse nesten uansett arbeid. Synes tykke hansker er upraktisk. Et viktig unntak er at jeg alltid bruker vernehansker når jeg opererer motorsagen.
Signatur
   #7
 827     Sørvikmark     1
Enig med cheffen over.. må være tynne med gode friksjonsegenskaper. Må kunne plukke opp bits med det jeg har på meg (eksempelvis).

   #8
 614     Bergen     1
Nummer en: At hanskefingrene er like lange som mine fingre, og at fingertuppene er buet, ikke bare en rett flat søm.

Og nummer to, spesielt for denne årstiden: At hanskene ikke har løst for.

-Alle vinterhanskene jeg får på jobb nå for tiden har løst for, og er et mareritt å bruke etter at de har vært av og på en gang eller to. (spesielt irriterende etter at vi hadde inne på prøve en tykkvevd montasjehanske med myk og "klistrete" gripeflate, som av en eller anen merkelig grunn ble vraket til fordel en variant med stiv, glatt plast i håndflaten og løst for.. :@@ )
   #9
 248     Telemark     0
Jeg liker best hansker som er tynne så enn finner det enn leter etter i lommene. Tar ofte et par hansker som er et nr for små. Bruker disse også ute om vinteren, så lenge jeg ikke blir våt fryser jeg ikke. Men blir enn våt er jeg glad i et par som heter black diamond , disse er varme selv om de blir våte. Eneste minuset er at Foret inni er løst så kan bli med ut, men ikke et stort problem for min del.
http://www.industrinett.no/wsp/tess/frontend.cgi?template=node&nodeid=244360
HSt
   #10
 29 637     Lillestrøm kommune     1
Når en skrur så bør en tenke på risiko for at hansken blir med skruen (og vrir av finger) brukte et par vinterhansker i helgen i Trøndelag og hukte meg fast mange ganger. Noen hansker med gummigrep som små knotter har jeg brukt mye og det rare er at disse forholdvis tynne hanskene ikke slites hull på. Gummiprikkene sitter på et syntetisk hanskemateriale. Disse er snille med skruing.