10 112    7    1  

Støvmaske for oppussing og trearbeide - anbefalinger?

 2 987     Akershus     0
Hepp.

Jeg har brukt en drøss av disse 3M filtmaskene når jeg har drevet med støvete arbeid, men jeg er litt lei av at passformen slites ut med en gang. Jeg har tittet litt rundt etter skikkelige masker med utskiftbare filtre, men de aller fleste er for avgasser i tillegg til støv og da vet jeg ikke hvor besværlige de er å puste i. Jeg trenger ingen gassmaske, bare noe bedre enn disse hersens filtmaskene.

Er det noen vits i å se på alternativer eller blir det for mye styr tror dere? Hvilke merker og modeller bør jeg titte på?

Er det lite å finne så skal jeg grave frem sykkelmasken jeg brukte da jeg labbet langs ringveien i Oslo til jobb. Også filtfilter, men selve masken er mer holdbar - http://www.oslosportslager.no/produkt/respro-sportsta-stovmaske-7648.aspx

   #2
 1 266     Aust-Agder     1
Problemet med clas er at de bytter vareutvalget så ofte.  Jeg har også en støvmaske derfra som jeg er godt fornøyd med (to utbyttbare filter på), men nå selger de den ikke lenger.
Signatur
   #4
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Pusser opp et gammelt hus med allaskens dritt som tidligere eiere har puttet inn.

Bruker kun slike: http://www.sikkerhetsbutikken.net/nettbutikk/3m_4277_halvmaske/146/vis_prod/428

Vet aldri hvilke stoff som er i gammel linoleum, mur osv.

Kanskje overkill, men firer ikke på dette.

Her er det både partikkelfilter og kullfilter som fjerner gass.

(kan lukte litt stramt av gamle ting)
  (trådstarter)
   #5
 2 987     Akershus     0
3M virker som et godt valg, men de virker allergiske for å informere om levetiden på et filter. 4000-serien ser håndterlig ut. Noen som vet om versjonen med filtrering for metallarbeid har like god gjennomstrømming som de vanlige?
   #6
 456     Måløy     0

3M virker som et godt valg, men de virker allergiske for å informere om levetiden på et filter. 4000-serien ser håndterlig ut. Noen som vet om versjonen med filtrering for metallarbeid har like god gjennomstrømming som de vanlige?


Levetiden avhenger av kvalitet/mengde på luften den skal filtrere.
Masken på Clas der en kan bytte filter vil nok være rimeligere å bruke i det lange løp. Filter til denne masken kan kjøpes flere steder, ikke bare på Clas.

Liker selv best den "vanlige" 3M støvmasken med ventil i front.
I disse gass/støvmaskene av gummi dannes det en del kondens på innsiden som kan være irriterende.
Ser man bort i fra kondensen er både Sundström og 3M maskene gode å gå med.


   #7
 620     Hordaland     0
Jeg bruker 3m gummimaske med et filter på hver side. Tetter godt og god å gå med, og disse støvfiltrene virker å være omtrent evigvarende. Det er bare med ekstremt fint støv, som f.eks sliping av betong at det setter seg litt på filteret. Har også kullfiler til samme masken for lakkering. Støvfiltrene er runde, gassfiltrene avlange/firkantet. Eneste som kan være litt irriterende er at masken klemmer litt rundt nesen, så det blir stort sett til at jeg puster gjennom munnen når jeg har den på. Tror ikke dette er til å unngå med noen maske hvis den skal tette skikkelig.