142    6    0  

Enkelt teikne/skisseprogram

 1     0
Hei! Skal etterkvart i gang med renovering av eldre hus. I idefasen hadde det vore kjekt med enkel programvare for å lage nokre skisser av alle ideene me sit med.

Til dømes noko som er egna til å teikne skisse over planløysing med mål.

Nokon som kjenner til slikt?

   #2
 3,579     0
Støtter SketchUp.

Men selv om de aller enkleste tingene kan gjøres svært enkelt, er det en viss læreterskel for å bruke SketchUp effektivt og "riktig".

Jeg har ikke sjekket opp om alle de gamle instruksjons-videoene fortsatt er tilgjengelige. Hvis de er det: Spander tid på å gå gjennom dem, og gjør det grundig. Test ut selv. Tiden du bruker på videoene er mangedobbelt innspart når du kommer i gang.
   #3
 6,340     Akershus     0
Om man bare skal ha planløsninger kan "Roomsketcher" være noe... eller noe tilsvarende.

.Thag
   #4
 1,003     Rogaland     0
I sketchup tom den som er gratis, jeg bruker enda 2017 student versjonen.

Så kan du hente f.eks en 2/4 og masse ferdige elementer. Men ja alle tar litt tid og sette seg inn i. Ingen tvil om det.

Vet om endel på ipad, søk på engelsk.
Signatur
   #5
 49     0
QCADCAM (gratis)

Det er en "pop-up" ved oppstart som kan fjernes (helt greit, ikke noe tull) hvis man sletter et fåtall filer som ikke brukes i gratisversjonen uansett. Informasjon om dette finnes på youttube tror jeg det var, samt forumet dems tror jeg.

Man kan også alternativt kjøpe fullversjonen med flere (formodentlig bedre) funksjoner, som antagelig ikke koster så mye.

Har merket at skravering av felt er litt teit i programmet, men har ikke plundra så mye med akkurat den funksjonen.

Menneskefiguren nedenfor må man tegne selv. "Grid-snap" er flotte greier.

Hvis du vil ta helt av så kan du kjøpe Maxwell render, så får du heh foto realistiske rendringer av rom i 3D med lys og slikt, så sant du lager 3D modellen i et program da. Mulig at dette igjen blir altfor avansert. :) Det er drepen hvis man blir sittende å klø seg i hodet så å si hvis man egentlig bare ønsker å være kreativ, eller bare vil produsere noe helt konkret.
Enkelt teikne/skisseprogram - slik.JPG - Villvillerevillaveien