#11
 1,943     0
Etter mitt syn har de starta i feil ende Smile Vår arkitekt terpa på å gløyme huset sin fasade - det gir sg sjølv etter kvart. Sjå på innreiing og behov, og gløym korleis huset ser ut utvendig. Ver open for alle typar hus hos alle produsentar, og velg det som passar best til dykkar behov.

   #12
 219     Vestlandet     0
Hei  Smile

Jeg er noe enig i de kommentarene du allerede har fått, men at det er noe vel mye gang-areal her. Liker dere å gå tur inne i huset?

Først av alt så tror jeg at det er trappen som gjør premissene feil med dette huset, som tar en god del areal og som derfor genererer mye areal til gangen(e).  Hva med å gå for en løsning med trappen midt i huset (og som det første du ser når du kommer inn inngangsdøren).


Se vedlagt mine kommentarer på vedlagt bilde.
Rød farge:  Her på dette stedet ville jeg hatt trappen.
Blå fargede bokser:  Dette er mulige nye "gratis" rom ved å gjøre om gang til nye rom.
Grønn pil:  Her ville jeg absolutt anbefalt en gjennomgang (skal med så stor teknisk rom?) Ved å ha gjennomgang her så slipper dere å ALLTID måtte gå gjennom kjøkkenet når du skal ut i vaskerommet for å vaske klær / kommer inn i huset via grovinngangen (for det er jo den inngangen dere ønsker å bruke hver gang!).


Lykke til videre  Wink   Selv så har vi engasjert arkitekt til vår husdrøm. Kjempefornøyd med han, og fått et areal-effektivt hus og jeg har lært mye i den prosessen. (Men vi har kun hatt et "skisseprosjekt" bare for å lande rom-fordelingene)
Føler vi har fjernet mye, men... - Hus, kommentarer.jpg - VestlandBygger
Signatur
   #13
 5,111     Sørnorge     0
Mitt råd: begynn med blanke ark. Start med det rommet som er viktigst for dere og tegn innredningen. Når møblene i rommet står slik du vil tegner du vegg rundt, og begynner med naborommet. Når du starter med å tegne vegger tenker du at alt blir for trangt uansett hva du prøver, og når du til slutt skal sette inn sofaen ser du at det mangler et par cm mellom to vegger, mens du har danseplass rundt kontorstolen. Altså, tegn heller hus til møbleringen du ønsker.
   #15
 225     0
Virker som dere har deffinert grunnflata først og deretter prøvd å fylle den med innhold så best det lar seg gjøre.

Og hvorfor er ikke kjeller aktuelt? Du kunne spart mye med å flytte de mer tekniske rommene dit (teknisk rom, kino, mulig vaskerom, treningsrom etc) og slipper at de tar opp verdifull plass i hovedetasjene. Dessuten kunne vurdert stort bad i kjelleren med badstue, boblebad eller hva enn man liker. Dessuten har huset generelt lite boder for å være så stort, og dette gjør seg best i kjeller. Dumt å ha store boder midt i boarealet du betaler mest for.

Jeg ville heller ikke gjort mer ut av "kino" enn lerret og projektor i ei stue så lenge kjeller ikke er aktuelt. Kino skal da være mørk, og er lite forenelig med stuevinduer. Er også noe med at kino bør være adskilt fra daglig-rommene så at du får lydisolert rommet og slipper inkludere hele husholdet når du ser smuss-film på stort lerret...

EDIT:
Om noe for å trimme innholdet litt. Sett trappa hvor du har bad i hovedetasjen og bod i 2, se om du får plass til enkelt toalettrom under trappa, og sett bodene i 2. etasje mot ytterveggen mellom kontorene. Da løser du i alle fall de lange håpløse gangene.
   #16
 672     Bergen     0

Etter mitt syn har de starta i feil ende Smile Vår arkitekt terpa på å gløyme huset sin fasade - det gir sg sjølv etter kvart. Sjå på innreiing og behov, og gløym korleis huset ser ut utvendig. Ver open for alle typar hus hos alle produsentar, og velg det som passar best til dykkar behov.


Helt enig med Kjersti her.
Få arkitektbistand eller bruk et dataprogram for å tegne en møblert planløsning. http://www.roomsketcher.com/ er et gratis alternativ som er bra dersom du bare skal lage planløsning, det er mer tungvint enn de programmene du betaler for, men det er tusen ganger bedre enn å tegne på papir. Jeg har brukt Roomsketcher mye selv men har nå kjøpt et program som heter Chief Architect som er veldig bra og hvor man kan tegne hele huset pluss terreng og beplantning. Chief Architect kan også kombineres med Google Sketchup slik at man kan lage/finne ting som ikke er i biblioteket som følger med.
  (trådstarter)
   #17
 364     Omegn     0
Takker for alle innspill  ;D

Vi har ei tegning med oversikt over møbler og skap etc, skal scanne den inn i ettermiddag.

Kjeller har forsåvidt vært aktuelt det, men når hver etasje blir på 150 kvadrat blir det jo hel.... stort, da... Flytter gjerne kino og vaskerom/trimrom i kjelleren jeg, men vi er 2 personer, og vi kan ikke bygge noe slott heller...

Ellers enig, vi har begynt i feil ende dessverre... Vi fikk tak i en drøss med kataloger, vi så gjennom og fant noen vi likte, men begge likte veldig godt Holmgaard, dog likte vi ikke innredningen der, så da begynte vi å tegne selv...
Signatur

   #19
 811     Tromsø     0
Bare en ting å si: bruk arkitekt.
Sett opp en liste med hva dere ønsker, ikke ønsker, legg ved bilder av hus dere liker, bilder av interiør etc og jeg er 100% sikker på at en arkitekt vil tegne et hus som som inneholder alle ønskene deres og samtidig reduserer arealet. Støtter forøvrig grovkjøkken!
Husprodusenten har jo også arkitekter man kan bruke. Som oftest "gratis" til å tegne om hus fra katalogene.
   #20
 219     Vestlandet     0
Husprodusenten har jo også arkitekter man kan bruke. Som oftest "gratis" til å tegne om hus fra katalogene.


AKkurat det der har vi dårlig erfaring med.  Var innom noen byggefirma og de kunne sette deres arkitekt til å tilpasse hvilket som helst av deres hus til vår smak / eventuelt begynne på scratch...  (og måtte betale timepris for deres arkitekt)  MEN da måtte vi forplikte oss til å bruke de til bygging og fikk ikke ta tegningene med oss til neste firma.  Da forsvinner jo muligheten for konkurrerende anbud så da droppet vi det - og valgte heller vår egen arkitekt  8) 
Signatur