#81
 24     Drøbak, Akershus fylke     0
Sketchup er langt bedre enn Viseno.
Det eneste er at det ikke er noen Sketchup på norsk språk. Og Viseno er gjort på norsk språk.

Petterg:
Dette er video whish forklarer det grunnleggende i Archicad 15:
http://www.graphisoft.com/education/training_guides/?version=15&module=ESS&lang=en

Og den samme, bare for Archicad 12:
http://www.graphisoft.com/education/training_guides/?version=12&module=ESS&lang=en

Når du har fullført denne grunnleggende opplæringen, råd jeg deg å prøve en mer erfaren en:
http://www.graphisoft.com/education/training_guides/?version=12&module=MOD&lang=enHvis du bruker .pdf tutorials lyder bedre til deg enn du kan bruke dette Archicad 10 pdf Guide herfra.

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&ved=0CHQQFjAI&url=http%3A%2F%2Fwww.asz.ymmf.hu%2Ftargyak%2FSGYMASZ203XXX%2F04_Seg%25C3%25A9danyagok%2F01-01.pdf&ei=dIUmT9_PCYLMsgbq-tXTBw&usg=AFQjCNHNim_TiNCI0wYR5RTPmQDl632bKg

Cheers.

   #82
 537     0

Noen som vet om noen bra nettguider til archicad?
(Jeg har en arkitekts pc til service i helgen, og tenkte å titte litt på Archicad nå som muligheten står rett foran meg.)


Ligger en del tutorials på youtube som tar for seg det helt grunnleggende.
Signatur
   #83
 20     Stokmarknes     0
Jeg hadde tenkt å spørre hvilke program dere bruker for å få de flotte planløsningstegningene, men det ser ut til at det er Sketchup som anbefales her, og det er et program jeg har svært mye erfaring med, så vil bruke det da! Smile
   #84
 5 111     Sørnorge     1
Jeg bruker Autodesk Inventor til å tegne planløsning og møbler. (En gang også girkasse med simulering av hvordan tannhjulene beveger seg.)
Helt glimrende program i fasen hvor man stadig vil endre på ting - endre målet i et excel-ark, og tegningen oppdaterer seg tilsvarende. Og ikke minst er det nyttig når man skal måle opp et eksisterende hus: Man tegner grov skisse, tar fram målebåndet og måler avstander mellom punkter i huset, som man skriver på tegningen, så tilpasser programmet planskissa til skjevheter i huset. Men å tegne et helt hus i inventor er tidkrevende. Da er man på nivået å tegne hver enkelt plankebit/bjelke/stander og sette dem sammen. Det tar omtrent like lang tid som å selve husbyggingen. Hvis man derimot skal lage mal for precut er inventor glimrende. (Eller hvis man skal lage instruksjonsvideo for hvordan huset skal bygges.)

For folk flest: sketchup
Jeg skal også kikke på Chief Architect en dag, etter tips her i forumet.
   #85
 672     Bergen     1
Det som er fint at man kan tegne møbler og ting (eller bruke hva andre har tegnet i 3D Warehouse) i Sketchup og importere de inn i Chief Architect. Jeg har gjort dette en del.
   #87
 5 111     Sørnorge     3
Hvis du er ute etter å lære å bruke et program, og ta vare på mulighetene til å søke etter hjelp, eller spørre i forum, bør du alltid velge engelsk versjon. Velger du norsk blir du fort veldig alene når du støter på et problem.

   #88
 344     Bømlo     2
For å tegne elektro tegninger og slikt da? Noen som har program for det?
Signatur