7 487    9    0  

Hus forblendet med pusset Leca - ønsker innspill!

 8     0
Hus tegningene er snart klar til byggemelding.

Noen som har kommentarer eller innspill?

Alt mottas med takk Smile

   #1
 22 342     Akershus     0
Fint hus.

Artig med overlysene.

Blir det ikke litt trangt med gangen inn til soverommet. Hadde det ikke vært bedre med en litt åpnere løsning?

Skyvedører i garasjen. Bærum?
  (trådstarter)
   #2
 8     0
Takk for tilbakemeldingen. Er enig med deg i at det kan bli litt trangt i gangen til sove rommet. Hensikten med gangen er å redusere lyd fra stue. Slik at en kan sove og en annen se på tv. (Muligens skapene blir droppet for en aldri så liten kontorplass/PC plass)
Ikke Bærum, men Sandnes. Har ikke bestemt oss for om det blir skyvedører i garasjen eller vanlige dører. Skyvedører tar mindre plass, men er mer upraktisk. Er vel av den oppfatning at skyve dører kun skal benyttes der døren normalt alltid er åpen.
   #3
 1 943     0
Spenstig bygg! Skal kikke litt meir på det i kveld, var berre ein ting eg lurte på:
Eg ser ikkje umiddelbart kor hovedinngang er; er det under kjøkkenet?
  (trådstarter)
   #4
 8     0
Hei, Ja hoved inngang er under kjøkken. (dvs for gjester, vi kommer nok til å benytte oss av inngangen fra garasjen)
Frontfasade på huset er tenkt som systemvegg i alu/glass. (Om det er løselig i pris  ::) )
   #5
 22 342     Akershus     0
Skal du ha treverk innvendig? Hvorfor bygger du ikke huset helt i Leca når du er igang? Det er jo nesen samme arbeidsmengde å bygge hele veggen som å bare lage forblendingen.

Enig i din betraktning av skyvedører, de er også greie hvis det er litt liten plass.
  (trådstarter)
   #6
 8     0
Hei! Ja, reisverk i tre. (Er skeptisk til leca, ihvertfall under grunn) Er usikker på prisdifferansen mellom leca som forblenning eller hel vegg med isoblokk. Slissing til elektro mm. Har planlagt å få to anbud en fra murer, oppført i leca og tømmermann med murforblending.
   #7
 1 943     0
Eg skal bygge i leca isoblokk, lagt av fagfolk  Smile Det blir laga spor til røyr og det elektriske, for deretter å bli "blenda" eller kva dei no kallar det. Verkar som det er ein smal sak.

Vi skal ikkje ha gips eller lekter innvendig, berre pussa mur. For oss, som skal ha folk til å bygge for oss, sparer vi rundt 800 per kvadratmeter veggflate, i følge muraren eg var i snakk med. (merk: sparer i forhold til å ha isoblokk + lekter +  plater) Vi er også fornøgd med at mur er brannsikkert :)

Så til teikningane:
Masse fint her, men syns det er litt trangt enkelte stader. Eg veit ikkje kor mange personar du skal ha plass til, men nede ville eg ha droppa lekerommet og hatt dette som soverom. Dei to største soveromma, til venstre på tegningen, ville eg slått saman til eit soverom. Du har 2 toalett nede. Eg hadde vurdert å droppe eit av dei, ha eit større toalett ved utgangen (droppe eit vindu antar eg), for dermed å kunne utvide det minste soverommet.

Kva er den firkanta stipla linja i stova? Eg er ikkje så flink til å lese slike tegningar Grin Er det lys ned? I stova ville eg ha gjort noko med "dødaralet" du har framfor den vesle gangen inn mot soverommet. Eg ville latt denne biten vere gang, og gjort soverommet litt større (og dermed litt mindre bad, men eg hadde gjort denne gangen litt smalare slik at badet får litt areal tilbake) Døra ut til friluft hadde eg hatt frå soverommet. eh.. trur eg. Veit ikkje om det verkeleg ville ha fungert.

Og dersom du ikkje gjer endringar i det heile tatt trur eg ville hatt alle soverom nede og kontor oppe i staden. Joda, veit at du då mister den der kjekke direkte adgang'en til bad. Grin Saken er at det er ein av dei tinga eg ikkje vil ha Grin Aldri likt den greia.

Det var etter mine tankar og behov Grin

  (trådstarter)
   #8
 8     0
Hei!

Takk for tilbakemelding, skal prøve å svare på spørsmålene dine;

Kva er den firkanta stipla linja i stova?
-Den firkanta stipla linja i stua er overlys

Døra ut til friluft hadde eg hatt frå soverommet. eh.. trur eg. Veit ikkje om det verkeleg ville ha fungert.
-Det er dør ut til friluft/terrasse/uteplass fra soverommet.

-men nede ville eg ha droppa lekerommet
Leke rommet nede er vel kanskje mest til meg  Smile (hjemmekino / AV rom, joda boden er første pri til AV rom, men som kjent, det blir alltid for lite lager plass og jeg kan nok se langt etter den) evt til poden på 6 år om han på sikt skulle ønske å overta det.

Det super lille soverommet ved toalettet vil etter all sansynlighet bli hjemmekontor.

Tanken med 2 toaletter i første etasje er at det lille toalettet ved inngangen er gjeste toalett. Det andre toalettet med dusj er for "privat" bruk til barnerommene.
Skyvedør inn til gang med barnerom er men for å gjøre sonen privat.

Masterbedroom er i 2 etg. og privat bad er noe jeg aldri gir ifra meg. Har en en gang hatt det... ;D

Hjemmet skal romme to voksne og en på 6 år
   #9
 22 342     Akershus     0

Hei! Ja, reisverk i tre. (Er skeptisk til leca, ihvertfall under grunn) Er usikker på prisdifferansen mellom leca som forblenning eller hel vegg med isoblokk. Slissing til elektro mm. Har planlagt å få to anbud en fra murer, oppført i leca og tømmermann med murforblending.
Leca fungere greit under bakken hvis den armeres riktig og vegglengdene ikke er for store. Med støpt dekke blir mere stabil. Det du måpasse på at det ikke kjøres med tunge kjøretøyer rett utenfor veggen.

Slissing til el er en smal sak. Jeg har satt opp en del skjult anlegg i Leca. Hvis du legger rørene i de vannrette fugene er det lett å sage noe av fugen noe større før du monterer blokken. Når blokken er montert puttes røret inn og pusses over.