7 622    7    0  

Hvor mye skal arkitekt- og arbeidstegninger koste?

 163     0
Hei!
Vi har allerede betalt 60000 NOK til vårt arkitekt for tegninger og søknad og .vi snart i mål med søknadet. Jeg må si at vi er veldig fornøyd med huset som han har tegnet for oss og han har alltid vært tilgjengelig. Han har snakket om arbeids tegninger som muligens kan koste oss rundt 100.000 NOK i tillegg!!!.

Jeg synes at dette høres ganske dyrt.
Jeg lurer på hva er minimum som man trenger å ha med i arbeides tegniger!? Vi skal bruke BEWI og Spenncon hulldekker.
Hvor detaljert skal disse tegningene skal være!?
Er det noen som har noe gode råd/tips!?

   #1
 943     0
syntes 60.000 var mye jeg,men når u bruker en arkitekt så koster det penger.....
Signatur
   #3
 997     0
altfor mye... trenger du virkelig arbeidstegninger? hvis du skal bygge med Bewi eller lignende så er det jo ikke så mye å ta hensyn til annet enn armering. Jeg har ikke arbeidstegninger, annet en oversikt over armering hvor det trengs ekstra armering. Ellers så er det bare å følge annvisningene fra leverandøren  Smile .
Tror du blir litt lurt... Hvis ikke huset ditt er alvorlig komplisert...
Signatur
   #4
 528     0

Lurt har han nok ikke blitt. Fullt sett med tegninger for alle faggrupper kan fort koste flere 100 000 kr. kommer jo alt an på hvor detaljert en vil ha det.

Om en baserer seg på å gjøre mye selv og "styre" håndverkerene selv så kan en klare seg med langt mindre dokumnetasjon men dersom alt skal gjøres av andre så er det MYE informasjon som skal ned på papir og det blir fort dyrt.

Avhenger selvsagt også av hvor komplisert bygget er.
Signatur
   #5
 2     0
Ikke betal 100 000.- for arbeidstegninger.
Få tegningene fra arkitekten på DWG filformat. Disse kan konverteres til mange andre formater.
Ta kontakt med f.eks en trelastleverandør - Optimera, PartnerTre AS- disse vil kunne hjelpe deg med arbeidstegninger. En "vanlig" arkitekt har nok store problemer med å tegne bjelkelagstegninger, sperr osv. Trelastleverandørene har egne personer som tar seg av slike oppdrag.

Lykketil! Smile
   #6
 23     0
100000 kr for tegninger var masse. Her som eg jobber ligg det på rund 20 til 30000kr inkl. alle tegninger med søknadspapir. Kostnad med ansvarshavende kjem kanskje i tillegg dersom ikkje det er Byggmesteren som bygger som tar den biten.
Et byggefirma kan ordne fullt brukande tegninger og søknadspapir på vanlige eneboliger langt billigere enn arkitekter. (og dei er som regel mindre feil på enn når arkitekter holder på)
   #7
 52     0
Oj oj oj... Skal si det er mye forskjell i pris. Selv ringte jeg rundt til ulike arkitektfirmaer og fant fort ut at prisforskjellen kunne variere med 50 000... Og det uten byggetegninger!!

Må også si at vi hadde tegnet på forhånd hvordan vi ville ha det, men trengte en fagkyndig/arkitekt som kunne kombinere dette med det byggtekniske osv.

Vi har brukt et privat lite firma, og betalte 20 000 for alt! Da tok han for seg søknadsprosessen i tillegg (grunnflate 80 kvm og tre etasjer).

PS; fikk selv kopiert opp og laminert byggetegningene som jeg hengte opp på byggeplassen til snekkerne. Dette satte de stor pris på.