4 639    12    0  

Hvor stor må "ekstradoen" i vindfanget være?

 141     0
Vi prøver å skvise inn en ekstrado i vindfanget. Det skal kun være plass til et normalt klosett og en håndvask der. Noen som sitter på noen minimumsmål? Mener jeg har sett mål helt ned i 1,2 kvadratmeter, men er usikker på om dette fungerer i praksis.

Noen synspunkter på hvordan det vil funke med et do-rom som er 1 meter bredt og 1,70 meter langt? For lite? Kan det knipes inn mer? Ingen vits i å bruke 10 cm ekstra som er overflødig i den ene eller andre retningen.

   #1
 157     0
Vårt gjestetoalett blir på 2,1 m2. Ville ikke hatt det noe særlig mindre enn det tror jeg, synes ikke det ser så stort ut på plantegningen.

Aner ikke om det er noen minimumsmål, sikkert noen andre som vet Smile
   #2
 2 172     Oslo     0
Vi skal ha 3,1 m2 i vårt gjestetoalett i gangen nede. Vi har riktignok dusjkabinett også.

Arkitekten vår anbefalte min. 2m2 hvis vi fjernet kabinettet - en grei retningslinje tror jeg. Husk at man bør kunne komme inn med rullestol i hele 1. etg. - dette gjelder også dassen...
  (trådstarter)
   #3
 141     0
Får man brukt doen med rullestol hvis den bare er 2 kvadrat, da?

Hvis en av oss skulle havne i rullestol i framtida må vi nok bygge helt nytt bad i 1. etasje uansett, for hovedbadet med dusjen er i 2. (Hulk, der ryker mitt etterlengtede spiskammers i så fall!!)

Er det noen lover og regler som sier at man må komme inn med rullestol overalt, eller er det bare noe du synes BØR være slik, KirderF? Har dette noe med husbankfinansiering å gjøre?

Nå har jeg akkurat fått ei venninne med "akkurat passe" do, som jeg har prøvet i virkeligheten og konstatert at funker helt greit, og den er.... HOLD DERE FAST:
148x97 cm. Altså 1,4 kvadratmeter! Ikke stor! Der er det do og en liten vask og et skap med speil på veggen. Med en lys farge oppleves den helt grei. Men vi har plass til 170 i lengden, så da lager vi den nok minst såpass, tror jeg.

   #4
 2 172     Oslo     0
Hei!

Tror ikke det er noen lov som krever a man skal ha tilgang til toalettet, men vi har et toalett på 2m2 her vi bor nå. Vi har en bekjent som til stadighet er på besøk (rullestolbruker) og han klarer seg helt fint på dette lille badet.

Det gjelder bare å benytte disse 2m2 veeeldig godt :-)

taz
   #5
 3 840     Haugesund     0
Den der minner meg om 60' huset jeg vokste opp i (når alle skulle ha do på gangen, vegg i vegg med badet) Akkurat slik at du åpnet døren fullt, gikk inn, og kunne uten besværligheter lukke den igjen.
Jeg har et på 1,3*1,5 - pipa som kommer gjennom der. Men synes det må være såpass  ;D
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 141     0
Ja, det burde bli bra plass det, fei. Hvis du kunne ha plassert doen og vasken rett overfor hverandre kunne den til og med vært ennå smalere? (Men jeg ser at det er et vindu der!)

   #9
 342     0
horfor bygger alle så lite toalett nede ? synes det er knall fint med stort bad nede  jeg, får jo veldig følesen av at huset blir trangt lite og billig.. vi har tegnet om sånn at vi får stort bad på 12 m3 nede Smile tross alt det besøkene ser når dem er hos dere også.. + at ett stort bad til meg og kona og ett stort bad til barna er midt i blinken hos oss Smile svigers har 3.5 kvd med dusj nede, dem bruker ikke noe annet en bade nede da det kun er boble bad på hovedbade oppe (10m3) blir fryktelig stusselig mener nå jeg
   #10
 468     0
Det er ganske deilig med et gjestetoalett, synes jeg. Både som gjest og som den som får besøk. Uten våte håndkler og tannbørster og slikt.