234    3    0  

Innspill på modernisering av 70-tallshus

 29     0
Hei.
Vi skal bytte vinduer og etterisolere vår typiske 70-tallshus og ønsker i den forbindelse å modernisere fasaden. Vi synes det er vanskelig å finne en løsning og håper at noen kan komme med noen ideer og innspill. 
Vi ønsker mer moderne vinduer med store vindusflater mot vest(første bilde), samtidig som det skal matche resten av fasaden. I tillegg er kjellervinduer og soveromsvinduer(til høyre i første bilde) allerede byttet, så disse blir ikke endret på. 

Nedenfor er tegninger av huset hvor det er de tomme områdene hvor vi ønsker hjelp til inspirasjon.
Jeg har også lagt ved et bilde av planløsningen som kan være fin å ta utgangspunkt i.

Innspill på modernisering av 70-tallshus - Fasade vest.jpg - emiliuzen
Innspill på modernisering av 70-tallshus - Fasade nord.jpg - emiliuzen
Innspill på modernisering av 70-tallshus - Planløsning.png - emiliuzen


Vi har noen ideer selv jeg vil publisere etterhvert, men noen ganger er det best å starte med "blanke ark". Håper noen ønsker å hjelpe oss litt Smile

  (trådstarter)
   #1
 29     0
Etter utallige forsøk er dette forslagene vi til nå liker best.
Noen som har innspill?

Innspill på modernisering av 70-tallshus - Fasade vest 5smale.jpg - emiliuzenInnspill på modernisering av 70-tallshus - Fasade nord liggende smalt.jpg - emiliuzenInnspill på modernisering av 70-tallshus - Fasade 5smale 3D.jpg - emiliuzenInnspill på modernisering av 70-tallshus - Fasade hjørnevindu.jpg - emiliuzenInnspill på modernisering av 70-tallshus - Fasade hjørnevindu2.jpg - emiliuzenInnspill på modernisering av 70-tallshus - Fasade 3store.jpg - emiliuzen
   #2
 133     0
Synes helt ærlig ikke at noen av disse så så fint ut. Lite tips angående vindu; Tenkt i stor grad funksjon og bruk i dag. Hva savner dere i dag? Hva ønsker dere skulle vært bedre? Er det mye innsyn og betyr dette noe for dere (ikke vits med store vindu flater hvis de skal dekkes til med gardiner/lameller)? Hvis den planløsningen enda gjelder, har du jo mye lys direkte inn på TV (igjen, tenkt funksjon og bruk).

Statisk sett har du ingen innervegger i lengderetning, så det er kun yttervegger som stiver av bygget; Åpninger, spesielt i hjørner, ødelegger for dette. Store åpninger på bærevegger vil kreve store dimensjoner på limtre, event. stål. Kan derfor være greit å prøve å dele opp de store vinduene litt, om dere skal ha disse.

Ville gjerne vurdert å betalt litt for en arkitekt.
  (trådstarter)
   #3
 29     0
Takk for innspill.
Bruk og funksjon er selvfølgelig det viktigste og dette har vi også tenkt på. I vestlig retning har vi noe utsikt og lite innsyn og det er derfor der vi ønsker store flater med vinduer. I dag er veggen nesten lik som på siste bildet bare at vinduene ikke er fullt så høye i tillegg til at de står noe lenger fra hverandre. Solen er mest irriterende for øynene når man sitter ved spisebordet eller i sofaen, men da benyttes solskjerming. Alternativet for å slippe dette er jo å ikke ha vinduer på denne veggen, men da mister vi utsynet.

Er også klar over dette med bæring, men vi har tenkt å se hva vi synes ser fint ut før man ser hvilke justeringer som evt. må gjøres.

Arkitekt er absolutt i tankene, men dette er et prosjekt som ikke skal utføres før sensommer neste år, så vi har noe tid på å forsøke å finne en fin løsning selv(og kanskje ved hjelp av dere) først.