16,803    34    1  

Interiørdesigner/interiørarkitekt

 298     0
Jeg lurer veldig på hvordan dere stiller dere til å ansette noen til å hjelpe til innvendig med design. Lurer selv på å få hjelp til farger, lyssetting og møbelløsninger av en interiørarkitekt. Samboer er ikke helt med på tanken.. Jeg har funnet en meget flink dame som gir meg god timespris. (har sett arbeidsprøver) synes dette er vanskelig da det er jeg som bestemmer det meste av interiør. Hva tror dere?

Noen som har erfaring?

:-\

   #1
 473     Sola     0
Vel. Vi fikk 5 timer interiørarkitekt med i prisen på huset. Vi har vel brukt 2 timer og funnet ut at vi neppe gidder å bruke de resterende tre timer.

De to timene vi brukte var til lyssetting. Det hun gjorde var å pepre absolutt alle tak i huset med spotlights. Alt for mange punkter i et hvert rom. Alt for dyrt og ikke særlig pent.

Så når det gjelder interiørarkitekt er det nok viktig å finne en med samme smak som en selv. Jeg har sett litt på oppussingsprogrammer på tv2. Og der er det mye rart. Ville ikke hatt en lilla peis selv om det kanskje er trendy.
   #2
 45     0
Ingen erfaring, men hadde jeg hatt penger til det hadde jeg ikke vært i tvil. Hadde kanskje sluppet alle disse søvnløse nettene hvor jeg grubler på ALT av interiør.
   #3
 468     0
Man må finne en med utdannelse som interiørakritekt. En som faktisk har lært om dette, og ikke bare synser og diller. For de som diller er det mange av.

Og så må du finne en med smak som matcher din. Hvis du da er litt konkret på hva du er ute etter så kan det være veldig god hjelp. Helst så tidlig i prosessen som mulig, slik at man kan få gjort evt. endringer uten at det koster for mye.

Mange interiørarkitekter hjelper kundene sine med innkjøp av møbler og slikt. Til mye bedre priser enn du selv kan oppnå. Så dersom du regner med å skulle handle endel kan du raskt spare inn kostnadene.
  (trådstarter)
   #4
 298     0
Ok, hun har god utdanning i hvert fall. Får vel møte henne og ta en prat. Jeg sliter med farger og lyssetting (her skal det legges til at jeg faktisk er designer selv altså, heh. Men grafisk såden og ikke vant til ting i 3-D - help!)

Smile
   #5
 174     0
Dette er noe vi også har tenkt at vi muligens skulle gjøre. Men jeg er veldig skeptisk i den forstand at vi (les jeg) har veldig bestemte meninger om hva vi liker og ikke liker. Så da kan man si, hvor ansette en interiør konsulent i det heletatt?

Det som frister for oss er at vi har jo ikke oversikt over alle alternativene som er der ute. Har kjøpt noen blader i det siste for å følge med. Men ellers er interiør ikke noe vi føler så veldig med på, utenom de programmene som er på tv.

Har også lakt merke til at noen interiør arkitekter er veldig opptatt av å formidle hva de selv syns er fint og hva som er HOT NÅ.

Vi ønsker noe som holder lenge som det kreves lite å endre på dersom vi trenger å oppgradere eller fikse.

Får personlig helt fnatt når jeg ser på ekstrem oppusing og de barneromma. jaja dinosaurus køyeseng og øgle lamper en kult - ja når du er 8 år men når man er 15 år... tja ikke så morsomt. Men hvordan i huleste skal disse fattige familiene få råd til å pusse opp.

:-[ beklager mye bla bla her ja
   #6
 468     0
Jeg husker et sånt oppusningprogram for noen år siden. Da bar de inn masse jernrør på et barnerom og sveiset sammen en stor høyeseng med lekegreier under på stedet. Dette var ganske høyt oppe i en blokk. Jeg tenkte med gru på den dagen guttungen der ikke synes sengen var så kul/praktisk lenger.
   #7
 32     0
Vi har to i nærmeste familie som er henholdsvis interiørkonsulent og interiørarkitekt, ingen av dem har stil som er forenelig med min, men har tips på løsninger jeg ikke alltid har tenkt på. Syns det er greit å kunne konsultere noen andre om ikke annet for å blir sikrere på at det jeg har tenkt er det jeg vil bli mest fornøyd med Smile

   #8
 128     0
Det frister av og til veldig å hyre inn en konsulent som kan overta jobben med valg av fliser, vegger, gulv, innrednigner osv, for det tar utrolig mye tid og energi og finne de gode løsningene.
Men jeg er for bevisst på hva jeg vil ha og ikke vil ha så det hadde ikke blitt noe fruktbart samarbeid tror jeg. Jeg elsker interiørblader og oppussingsprogrammer på TV. Sluker alt og lagrer det så godt jeg kan på minne.
Føler også at det er en ting å pusse opp gammelt og noe annet når man bygger nytt hus. Enda flere valg å ta når man bygger!
Jeg får også masse gode tips når jeg handler hos fargehandel og byggvareforretninger. De som jobber der hører jo så mye og forteller videre! Det er bra!  Wink
Signatur
   #9
 136     0
Faren ligger vel hos de som er ivrige hobby interiør arkitekter og ikke har så mye peil på vanlig grafisk design. Kan da lett bli et voldsomt sammensurium av farger(RGB) og stil arter. Men hvis man er bevisst på dette og har huet på rett plass så burde det jo ikke være en umulig jobb for de fleste. Hvis en evt. er litt i tvil så er det jo bare å få tak i en bok om basic form og farge. Da er det også mye mer belønnende å se på interiør blader.
Hvis man vil lære mer om lys så finner man helt sikkert en masse nyttig informasjon i fotolære bøker og i enklere arkitekt/interiør lære bøker. Trikset er vel å forme om all den nye informasjonen over til noe man kan bruke, men på lys siden er det jo bare å flytte rundt på lys i sitt/sin eksiterende hus/leilighet/rom.
Dette er da hvis man på død og liv skal gjøre det selv :P

Dette er jo igjen også et spørsmål om hvordan innside man vil ha i huset sitt.
Hvis man skal ha hvite eller en fargede vegger i alle rom i huset så er det i mine øyne liten vits i å ha en interiør arkitekt. Men hvis man er ute etter variasjon og forskjellige stemninger i rommene så er det vel kanskje en ide med en interiør arkitekt hvis man ikke er helt sikker på hvordan man skal gjøre det selv.

Personlig har jeg drevet med grafisk design og 3d modellering siden jeg var 14 så form og farge er jeg sånn litt over gjennomsnittet(kan vel noen av hoved reglene, thats it) og lys i et digitalt rom er jeg veldig god på, men hvis jeg skulle ha hatt et gjennomtenkt interiør i huset mitt og hadde hatt råd, så hadde jeg tvert gått til en interiør arkitekt, det er såpass mange faktorer å huske på og mye kunnskap bak faget at det er vel verdt på omfattende prosjekter i fra mitt ståpunkt. Da tenker jeg på noen som er faglærte og dyktige selvfølgelig, synse og tenke klarer jeg sjæl Tongue
   #10
 468     0
Interiørarkitektur har selvsagt med form og farge å gjøre, men at man må kunne grafisk design var nytt for meg. Interiør har ikke bare med farge på veggene å gjøre. Men f.eks. hvordan man best bør innrede mht behov, rom, lys osv. Hvordan utnytte plassen på best mulig måte ut fra de ønsker og behov man har. Så jeg tror ikke det er bortkastet selv om man vet at man skal ha samme hvite vegger i alle rom (dessuten finnes det mange hvitfarger og brekninger).

Men at det er mange som er mange hobbyinteriørdesignere der ute er jammen meg sant. De har stort sett sterke meninger om bittesmå pyntedetaljer. Som hva slags puter som passer i sofaen. Men kan lite om hvordan man best bør innrede for å få full glede av dagslyset gjennom vinduene eller litt større linjer.