16 375    9    0  

Ombygging av hus

 13     0
Hei.

Vi har kjøpt et typisk 70 tallshus, to etasjer i mur og tre, som vi nå ønsker å bygge om.. Ønsker å bygge en etasje til og endre på fasaden.  Vil ha litt mer klassisk stil over huset.
Vi skal sette på sprosser på alle vinduene, men har en liten utfordring på vinduene i stuen. Dette er 3 store vinduer som vi ikke vet helt hvordan vi skal ha.

Har vært i kontakt med sprosseservice og fått tegnet på forslag men jeg er fortsatt usikker.

Er det noen som har gjort en tilsvarende ombygging og har lyst å dele erfaringer? Eventuelt legge ut bilder?


   #1
 141     0
Hei!

Litt sent å si nå, men hvis jeg var dere ville jeg ikke kjøpt et 70-tallshus hvis jeg egentlig drømte om et i klassisk stil med smårutete vinduer. Det er noe med å la huset få være "seg selv" og ikke tvinge det til å bli noe det ikke er.
Jeg har sett noen kassehus fra 60-  og 70-tallet som er bygget om i nostalgisk stil, og det kler dem IKKE!
Hvis jeg var dere ville jeg heller forsøkt å hente det beste fra 70-talls-stilen og latt det være retningsgivende under ombyggingen.

Uansett: Løse sprosser er det verste JEG vet, men jeg er jo en ekstremist som vil at alt skal være ekte, ellers kan det være det samme. Å sette sprosser på store 70-talls stuevinduer kan jeg ikke se for meg at vil se særlig naturlig ut heller.

Vel, det var min mening. Andre er sikkert uenig med meg, og det viktigste for dere er jo at dere blir fornøyd selv.
  (trådstarter)
   #2
 13     0
Helt enig med deg Ammatørn, skulle gjerne hatt et annet hus. Men dessverre/gudskjelov fikk vi det huset etter flere års leting etter bosted i vårt område.  ::)

Som jeg skrev er jeg veldig usikker på om hvordan det kan bli med ombygging og endring til en mer klassisk stil. Vi er veldig fleksible mhp fasaden og helst skulle jeg skiftet ut de 3 store stuevinduene med noe annet.


Vi bør uansett bygge på etterhvert og det blir jo endring av fasaden.
Men det hadde vært gøy å se hvis det var flere som hadde gjort det og hvordan resultaten ble.

   #3
 141     0
Vi holdt på å ende opp med det samme som dere. Vi hadde lett etter bolig i tre og et halvt år. Men vi venta akkurat LITT til, og så klaffa det til slutt. Heldigvis, ellers ville vi blitt gærne.

Men dere trenger vel ikke å bo i dette huset bestandig? Eller har dere gitt opp? Hvis jeg var dere ville jeg brukt tid og penger på alminnelig oppgradering av kjøkken og bad og vanlig vedlikehold, og fortsatt vært på utkikk etter det huset dere EGENTLIG vil ha. Kanskje må dere flytte til nabokommune etc? Det måtte vi, og det var en kneik, pluss en del styr med bytte av jobb. Men for oss var det så viktig å finne den rette boligen at vi lot det stå til. Og vi mener fremdeles at det var verdt det.

Det kan hende det går an å erstatte de store vinduene med noen som er mindre og annerledes, evt. fire mindre i steden for tre store. Jeg ville heller gjort det framfor å sette på sprosser.

Hvis dere skal gjøre veldig mye endringer på huset for å få det slik dere vil stilmessig er det kanskje ikke sikkert at fremtidige kjøpere vil betale for dette? Særlig ikke hvis det blir mye kompromisser og sånt.

Jeg vet forresten om noen som har et 60-tallshus som fikk en arkitektbekjent til å tegne forslag med krysspostvinduer i nostalgisk stil. Da ble de overbevist om å IKKE gjøre det, men jeg har ikke sett tegningene.

Uansett hva dere gjør vil jeg råde dere til å søke råd hos en arkitekt.
   #4
 5 112     Troms     0
En alminnelig oppgradering av kjøkken og bad blir jo fort 500 000,- Det synes jeg er en drøy investering hvis man allikevel ikke skal bo der....

Man kan jo male selvsagt, men det er etter min mening ikke en reell oppussing, men heller flekkmaling over noe gammelt og trist..... Skal jeg pusse opp så skal ting være nytt, flott og ikke det samme gamle i ny innpakning.

Blir litt som å pusse opp kona dette; gammel innpakning og da hjelper ikke sminke.... Wink Det må kraftigere lut til, ny rumpe, nye pupper, nytt hår og mindre av ting og tang her og der kanskje....hahaha  ;D

Kona mi; jeg bare tulla, men klarte ikke dy meg...
Signatur
   #5
 141     0
500 000 for alminnelig oppgradering av kjøkken og bad??? Da tror jeg ikke du og jeg mener det samme med "alminnelig oppgradering!" Sikker på at du blir fornøyd med samme kona med nye pupper? Høres ut som du med dine krav til standard trenger en ny og 20 år yngre! ;D
   #6
 5 112     Troms     0
Tja, å pusse opp kjøkkenet og badet er jo de 2 aller dyreste rommene i huset. En kollega av meg pussa nettopp et bad i et gammelt hus. Kom på 180 000,- Et kjøkken blir vel rundt 200 lapper også, så da nærmer man seg jo truende halvmillionen hvis man skal ta 2 bad da (som ofte er tilfellet).

Men maling er jo billig selvsagt.

Jeg har enda til gode å se noen som klarer pusse opp et bad for under 100 000,- med en totalrenovering.
Signatur
   #7
 106     0
Tror ikke du har sett mange totalrenoveringer da;) Jeg kjenner selv flere som har havnet i intervallet 50-80k med egeninnsats(flislegging grunnarbeid).

Ellers har jeg selv totalrenovert 2 kjøkken, første gang kom det på 45k og andre gang 70k(med alt av integrerte hvitevarer). Og vi brukte ikke IKEA/Kvik noen av gangene....

   #8
 5 112     Troms     0
Ja, med egeninnsats kan man jo få hele greia gjort gratis. Jeg renger ikke med egeninnsats, kun ferdig bad levert ferdig ferdig.
Egeninnsats blir litt feil grunnlag, noen gjør mye, andre gjr mindre etc....

Jeg mente her bad ferdig levert etter innhenting av anbud, null egeninnsats.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 13     0
Takk for innspill dere :)

Nå har vi kontakten en byggmester/arkitekt og sendt inn plantegninger, fasadetegninger og bilder av endringer jeg kunne tenke meg å gjøre. Så nå venter vi spent på tilbakemelding.

Huset er totalrenovert i fjor. Innvendig rev vi ut alt av vegger (bortsett fra to) og gulv (helt ned til bærelaget) - ja i hele huset ..
Alle vinduene og dørene er skiftet ut. Nytt el og rør anlegg.
Bad ble gjort om fra toalett og bad til et stort bad.
Vi så å si strippet alt innvendig og satte opp på nytt. Gjorde mye selv men også med litt hjelp fra håndverkere (rør og el anlegg)

Utvendig har vi drenert, malt hele huset, siden treverket begynner å se "tørt" ut og restaurert terrasse. Vi har også revet ned gjerde og plantet hekk. På forsiden har vi lagt herregårdsten og skal lage støttemur til våren.

Har allerede brukt lass med penger og energi på huset, så å flytte med det første er ikke så aktuelt.  Koster jo masse å selge og kjøpe!
Og ja vi har gitt opp litt også, har sett etter hus sååå lenge, også i nabokommuner, men der er det enda dyrere...
Nå har begge barna fått barnehageplass og vi har ikke lyst til å ta fra de vennene deres.

Område er også et sted vi trives i og jeg ser fortsatt på boliger til salgs her, MEN eneboliger i vår prisklasse kommer dessverre ikke på løpende bånd....


Så nå kan jeg egentlig bare vente å se hva arkitekten kommer med av forslag. Gleder meg, men samtidig er jeg veldig "negativ" siden det kan bli en megastor prosjekt og det vet jeg ikke om vi har råd til nå.... men blir jo aldri ferdig med oppussing....  ::) :D
Og til våren skal vi pusse mer opp inne igjen....