13 540    24    0  

Skråtak vs full takhøyde? Hvordan vite at en velger riktig?

siv
 120     0
hva velger dere? To fulle etasjer, eller 1 1/2 etasje? Føørstnevnte er vel mest praktisk, men jeg synes ofte sistnevnte har et kosligere utseende. Blir ikke enig med meg selv om hvilket jeg ønsker...det står mellom Boligpartnerhus sitt "Austergaard" og Faghus sitt "eksklusiv". Med tanke på faghus sitt hus er det noen forandringer vi ønsker å gjøre; blant annet gjøre det litt lenger slik at det blir mer vinduer på fremsiden i første og andre etasje...dessuten blir plantegningene helt annerledes enn hva som vises på faghus.no. Huset blir 110 i grunnflate, og ca 205 kvm totalt. Men jeg klarer ikke helt å legge fra meg tanken om å bygge boligpartner sitt hus, selv om det er faghus jeg alltid har drømt om...og så er jeg redd for å velge feil, slik at jeg angrer.....ikke enkelt dette her

   #1
 2 172     Oslo     0
Hei!

Vi har valgt Boligpartner Austergaard, og den har 1 + 3/4 etasje.

1. etg blir på 132m2 og 2. etg blir på 101m2 - ganske nøyaktig 3/4 i 2. etg  ;)

Vi vurderte en enebolig med 2 fulle etasjer en god stund. Boligpartner Sagatun var vårt førstevalg lenge. Når vi fikk sett dette huset live var vi ikke i tvil; dette blir for høye fasadevegger. Møne- og gesimshøyden ble også så høy at den var helt på kanten av det reguleringsplanen kunen tillate. Sagatun er forøvrig velidg lik Faghus' Eksklusiv.

Når vi fikk se Boligpartner Austergaard første gang var vi "solgt". Jeg anbefaler deg å få se et ferdig bygget hus live! Blir noe helt annet enn å se i katalogen. Pass på at du får se den nye typen med 2,7meter i 1. etg - ikke den gamle modellen. Det ble store forandringer etetr at Austergaard ble oppgradert fra "Nostalgi" til "Herskapelig".

Måten taket trekkes ned mot veggene på Austergaard gjør huset mer kompakt og "skjuler" godt husets 233m2 bruksareal. Nå har riktignok vi valgt å gjøre store endringer på planløsningen, men likevel har vi bevart grunnsprinsippene. Den ekstra takhøyden i 1. etg gir mye spennende løsninger; Alle dører 2,3 høye og alle vinduer blir extra høye med smårutet glassfelt øverst på vinduet. Austergaard har også noe forhøyet knevegg i 2. etg, og dette gir en bedre utnyttelse av arealet.

Det hører også med til historien at vi liker litt skråtak i 2. etg. Synes det er litt koselig.  :)

Faghus' Landemerke er vel rimelig lik Austergaard, har dere sett på dette? Pent hus det også!
   #2
 516     0
Bor nå i en 1.5 etg bolig, og har alltid gjort det i min voksne tid.
Mitt hus jeg skal bygge nå derimot, blir helt uten skråtak. Jeg er litt lei av å være bindt til plasseringen av skaper og senger + det å miste mye m2 pga skråtak.
Mitt hus skal bestå av sokkel,1etg + et penthouse på toppen med tilhørende takterrasse. Dette blir et funkishus, så plasseringen av vinduer er med på å bestemme plasseringen av møbler, men det synes jeg er mye bedre enn å la taket bestemme.
Signatur
   #3
 2 172     Oslo     0
Hei Thomas!

Austergaard har 1,5 meter på laveste vegg i 2. etg, altså helt ute mot kneveggen.
Er det tilsvarende høyde du har hatt erfaring med - eller er det lavere enn dette?

Mulig vi er naive, men for meg virker 1,5 meter som helt grei.
Jeg spør av ren nysgjerrighet, og fordi dette er vårt første husbyggerprosjekt.

Takker for gode råd.
   #4
 516     0
Her jeg bor nå er det 90 cm. Med 1.50 meter begynner det å hjelpe seg, men er det lavt under taket på badet også? her ligger badet i arken på huset, slik at vi bare har en "knekk" helt øverst.
Signatur
siv
  (trådstarter)
   #6
 120     0
Takk for gode svar:) Kjekt å høre andre sine meninger...vi skal nå tross alt bare bygge hus en gang (forhåpentligvis), og ønsker jo da at alt skal være riktig:)

Jeg heller mer og mer mot Austergaard, mens sambo fremdeles henger litt igjen på Faghus` Eksklusiv. Men det som er at jeg ønsker å ha ekstra takhøyde, og da vil nok faghus bli for høyt i forhold til reguleringsplanen...og dessuten har jeg hørt rykter om at der vi ønsker å bygge (søker på tomt i mai), er det ikke lov å ha valmet tak...og dermed synes jeg Faghus` eksklusiv mister hele sjarmen...det er jo helt klart et klassisk og flott hus, men spørs om det blir like fint med skråtak!

Og ekstra takhøyde, høye dører og vinduer, flott listverk o.l. er detaljer jeg verdsetter høyt i et hus...for meg er ikke et hus bare et hus...detaljene er veldig viktige:) så jeg håper sambo er med på planen...hahaha ;D

Har sett gjennom en haug med kataloger...deriblant Faghus` landemerke...liker det godt, men synes faghus er litt "kjipe" i forhold til boligpartnerhus.
   #7
 516     0
Ikke lov til å ha valmet tak? Står det virkelig det i reguleringsplanen?
Der jeg skal bygge, er det regulert takvinkel til 22 til 37 grader. De ansatte i plan og bygg i min kommune sa at de likte mitt hus med flatt tak. En på forumet her ble nektet i nabokommunen. Ikke ta det for god fisk før du får pratet med de selv.
Det de somregel ser etter er helheten i bygget. Kan du forsvare bygget ditt, er det en større sjans for å få det bygget. Jeg gjorde forarbeidet med å dokumentere antall funkishus i nærheten ( selvom jeg ikke fikk bruk for det i denne saken )    Det er noe som heter likhet for loven!
Signatur

   #8
 2 172     Oslo     0
Hei!

I "min reguleringsplan" er det helt klart beskrevet hvilke type tak som aksepteres:

Hus skal ha saltak.
   #9
 473     Sola     0
Men dersom det er flere andre hus i samme reguleringsområde som har fått godkjent dette tidligere, skal du også få det godkjent.

I våre reguleringsbestemmelser står det at takutsikk ikke er lov, og kommunen avslo våre byggeplaner. Arkitekten dro ut og tok bilder av andre hus i planområdet - og kommunen la seg flate og godkjente vår byggesøknad på rekordfart.
   #10
 48     Oslo     0

Hei!

I "min reguleringsplan" er det helt klart beskrevet hvilke type tak som aksepteres:

Hus skal ha saltak.Det stå også slik i vår reguleringsplan, men da vi spurte kommunen om valmtak var dette ok. Hør med kommunen du.

God jul


PS. Vi har valgt 2 fulle etasjer + kjeller. Dette fordi dette blir pent+utnyttelsen av rommene blir bedre. Det er selvsagt smak og behag.