276    6    1  

Trenger innspill for forbedring av planløsning

 260     0
Hei,

jeg legger ved plantegning og ønsker innspill på om hvordan kan det utbedres.

Det skal legges til en kjeller enhet også, der det skal være en liten hybel på ca. 50m2.

1 etasje: garasje, vask, wc, bod, stue, kjøkken, 1 soverom med bad, trapp

2 etasje: flere soverom, en atelier med takhøyde opp til loftet, bad, og liten stue

3. etasje/loft: stue, terasse, soverom og en liten wc.

Ser frem til gode innspill.

På forhånd takk.


Trenger innspill for forbedring av planløsning - plantegning.jpg - Rembrandt

  (trådstarter)
   #1
 260     0
Slik blir retning av garasjen med utgang mot venstre side.

Legger ved tegning av tiltenkt plan 1 etasje.

Her trenger jeg innspill til innbaking av følgende ting:


garasje, vask, wc, bod, stue, kjøkken, 1 soverom med bad, trapp opp.

Stue og kjøkken ønskes separat, og ikke åpen kjøkkenløsning.
Trenger innspill for forbedring av planløsning - plan 1 etasje.jpg - Rembrandt
IBT
   #2
 50     0
Forstår jeg det rett så blir det kjeller + 2,5 etasjer? Er det innenfor høyde i reg. Plan og PBL?

Litt "overkill" med fire bad?

Personlig er jeg ingen tilhenger av å ha ganglinje igjennom inngangsparti. Hver gang noen skal opp eller ned trapp fra 1. Til 2. Drar de med seg møkk og skit rundt i huset.


Eller er det sikkert er OK løsning så lenge man ikke tenker på byggekostnader.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 260     0
Hei,

takk for svar.

Mønehøyde er maks 9 meter, så vi kan få til en full loft etasje i midten, og alt som er under 1,9 i skråtaket blir vel ikke brukt. Tenker takvinkel blir 16 grader.

Kanskje vi kan begynne med første etasje og se hvordan en skal løse planen?
   #5
 143     1
Hardt og brutalt; jeg synes dette virker som en planløsning som vil fungere dårlig, men da antar jeg at dere er en vanlig familie, og med bevegelsesmønstre og behov som ligner våre.

Kritiserer og foreslår følgende:

3 etg. Soverommet og "stua" tror jeg ikke vil bli brukt. Når dere har gjester, eller familien sitter på verandaen ute tror jeg det blir ukomfortabelt å være den som har soverom like ved, spesielt hvis det begynner å bli sent, og man vil legge seg.

2 etg: To bad rett ved siden av hverandre, ett til hovedsoverommet og ett til "hverdags" er smart nok, men det er er jo unektelig to bad vegg i vegg. Kontoret er svært, og igjen, vegg i vegg med et soverom og oppholdsrommene. For min del liker jeg å ha en viss avstand fra "hverdagen" når jeg skal jobbe. Eller spille dataspill etter leggetid.

1 etg: Mye våtrom, mye soverom, men å sove på bakkeplan er egentlig ikke så veldig koselig, og mange her på berget vil nok ikke føle seg så komfortable med det. Kombinasjonen soverom/lekerom/vaskerom høres ut som mye bråk der man vil sove.

Forslag:

3. etg: Master suite, bruke alt arealet oppe til deres soverom, kontor og et bad til dere, da får dere også en flott uteplass. Det er også mer naturlig at det er dere som disponerer takterrassen, og ved å legge kontoret mot utearealet får dere et veldig fint og lyst kontor, og med en foldedør kan man ha utekontor. Det blir mindre trøbbel med gjester og hverdagsbruk, og det gir dere foreldre et "fristed", og barna fri fra dere.

2 etg: Her har du plutselig sinnsykt mye ledig plass. Boden som er satt av oppe kan nå flytte ned, og dere har en form for "pantry", hvor kjøkkenmaskin, Airfryer og raklettjern kan være, sammen med mel, og bestemors syltetøy som leveres per kubikk. Siden det er "stille" areal. Ville vurdert enten å flytte ett soverom, eller vaskerom opp. Med lydfelle i stedet for ventilasjon gjennom dør blir det ikke så bråkete som man gjerne ser for seg. Ved å ha vaskerommet oppe blir det lettere å ha varmegjenvinning av gråvann også.

1. etg: Her må dere trø inn det dere trenger av soverom, gjesterom, kjellerstue, og øvrige ønsker. Her nede ville jeg tenkt på en grovgang med god plass til skitne støvler, og lagring av det som ikke er i sesong. Dere bør også tenke på at barn en gang forlater redet, og da kan dere vurdere å leie ut, tegn litt med det i tankene.