79    2    0  

Avløpsvann Septiktank

 1     0
Hei!

Jeg har en 4 m3 septiktank på hytta som er plasser på fjell og skal isoleres og bygges inn slik at den fremstår som et lite hus. Har fått forslag om å legge varmekabel direkte på utsiden av tanken (glassfiber) i bunnen og feste den med aluminiumstape. Deretter isolere hele tanken med byggisolasjon og deretter 5 cm lamellmatte fra Glava. Lamellmatten er utvendig dekket med aluminiumsfolie. Huset rundt tanken isoleres ikke men tettes med vindsperre og utvendig panel. 
Tanken ligger ca. 40 meter fra sjøkanten og antar - 10 grader som laveste utetemp. i løpet av en kort vinter. Hytta blir lite brukt i desember og januar.
Lurer nå på om innholdet produserer nok varme sammen med varmekabelen på ca 100 W for å unngå frysing.

Er det noen som har erfaring med slik løsning.


Martin.

HSt
   #1
 31 921     Lillestrøm kommune     0
den kan i hvertfall sommerstid bli en H2S generator utrn sidestykke. Det kan lukte skrekkelig.

Er dette en løsning som er prøvd ut tidligere ?

På renseanlegg måtte leverandør fjerne en vintermatte på et anlegg som delvis sto i myrjord, etter dette sluttet problem med H2S (temp på innholdet gikk ned)


Jeg trodde din løsning med slamavskiller måtte etterpoleres i infiltrasjongrøft for å bli godkjent.
   #2
 22 853     Akershus     0
Hvorfor skal ikke dette fryse? Mener å ha lest om folk med 1000 l firkantet plasttank i gitterbur som lar dette fryse. Da er tanken ca 80% full på høsten.

Her kan en kanskje trenge varmekabel i tilløpet om dette skal brukes om vinteren. Kanskje vil det også være nok med isolasjon av tilførselsrørene.

Hvor blir avløpet? Tett tank?
Signatur