4 889    4    0  

OSO ES120 dobbeltløper?

 187     0
Hei! driver å kikker litt på varmegjenvinning og er interessert i den her. men så kom jeg til å tenke på om det var mulig å få noe lignende som dobbeltløper...? altså at det går to rør gjennom istedefor ett sånn som denne.
vil det være noe å spare på å kjøre gulvvarmen gjennom denne på returen før den går inn i den dobbeltmantlede berederen igjen? eller er jeg helt på jordet nå? he he...

   #1
 846     Gran     0
Nei du er ikke helt på jordet.
Innen vannbåren varme er vi alltid på jakt etter beste Delta T.
Uansett om det blir oppvarmet av bio, sol eller varmepumpe.
Vi har bygd om flere anlegg som har vært "konstantgående"  der kunden har spart over i verste(beste) tillfelle over 30% energi, som igjen kan gi 30% lenger levetid på varmekilde enheten. riktig temperaturstyring og pumpestyring er alfa omega.

Men du må utdype ditt anlegg mer, og helst med tegning og beskrivelse hvis vi skal kunne gi deg noen formening om forbedrings potensiale.
  (trådstarter)
   #2
 187     0
samme opplegget som bildet, bare at det går to kobberrør gjennom den istf ett. det ene røret forvarmer kaldtvannet til vvb, mens det andre er returen fra gulvvarmen.
om den vil varme opp vannet i tanken eller bli varmet opp av tanken er meg likegyldig. vil det lønne seg eller går det omtrent i "null"?
OSO ES120 dobbeltløper? - Energy-Saver-ES120.jpg - jannarn
   #3
 846     Gran     0
Denne har jeg ikke sett før! denne var fin.


Jeg ville ikke ha puttet på noe mer siden hvis du kjører kaldt vann i sluket vil du faktisk kjøle ned Gulvvarmen vis denne er koblet på. og varme opp det som går ut i kloakken. Mener jeg.
det går jo alltid ann å sette på en ventil slik at den henter varme hvis det er noe å hente men her tror jeg det koster mer enn det smaker.