8,522    7    3  

Adda flytstøp og flyting av fall - erfaringer fra en førstegangsbruker

 268     Nesodden     0
Her er det innlegget jeg som amatør skulle ønsket jeg hadde lest før jeg gikk i gang :)

Jeg endte opp med Adda flytstøp fordi underlaget var betong uten diffusjonssperre og isolasjon, rett på steinfylling, og selv om jeg hadde limt på på 20mm xps våtrumsplate, så ønsket jeg et sementbasert produkt som i prinsippet kunne brukes ute.

I følge produsenten, muntlig på tlf, er dette produktet selvbærende i tykkelser over 2 cm, og har varmeledningsevne bedre en mange gipsbaserte masser.

Jeg vurderte andre "baderomsstøp", men de skulle alle brukes jordfuktig, og siden jeg ville støpe inn armering og varmekabler i en operasjon, syntes jeg de virket greit å slippe å stå så mye oppe i nettet og jobbe med støpen for å arbeide ut luftbobler.
Dette fungerte som forventet.

Massen hadde konsistens omtrent som risgrøt eller lapskaus, men fløt utover ved den minste berøring.
Vanskelig å beskrive konsistensen presist..

Jeg hadde satt av høyden på fallet hele veien rundt veggene med tape, og støpt inn sluket i riktig høyde tidligere, og jevnet massen utover med "rettholdt" av plank. Dette fungerte bare måtelig bra.

Jeg tenkte at nivåpinner bare kom til å bli i veien, og henge seg opp under jevningen. I ettertid er jeg ganske sikker på at kombinasjonen av nivåpinner hver 40 cm ( lite gulv ) og en slik fugesvaber som jeg ble anbefalt på MegaFlis hadde gitt et bedre resultat. Ja selv bare nivåpinner og rettholt hadde antagelig virket bedre. Masen en nemlig såpass klissete at det ikke nytter å skrape den av med planken hellende forover, slik jeg ville gjort med betong. Da løftes bare massen opp bak planken, og blir ujevn. Med planken hellende bakover "smører" man imidlertid massen pent utover, og da hadde nivåpinnene neppe vært noe problem.

Det går kanskje an å si det slik at med vanlig støp, så tenker man på linjer og flater, men ved flytsparkling så må man tenke volumer. Hvis man klarer å plassere volumet sånn nogen lunde riktig utover gulvet, så er det bare å jevne litt, og så gjør massen finishen ferdig selv.
Selv endte jeg med noen svanker og buler her og der, men jeg gikk på med skurebrett når støpen var stiv nok til å gå på, og da endte jeg opp med bare ett sted hvor jeg ikke var fornøyd med fallet.
Det sparklet jeg til med fliselim dagen etter. Bra jeg ikke hadde dårlig tid, for fliselimen skal tørke en hel del lenger en støpen, før grunning og membran kan påføres.

En annen ting jeg skulle ønske noen hadde fortalt meg: Murerbøtter er forbruksvare.
Den ene av de to bøttene vi hadde gikk lekk underveis i jobben, og vi fikk en serie uforklarlig stive blandinger før vi skjønte hva som skjedde. Dette gjorde glattingen vanskeligere, og bidro helt klart til et dårligere resultat.

Ville jeg brukt samme produkt til samme typen jobb igjen. Ja, helt klart.
Er det fler detaljer og forbehold? Ja det er det også, men dette skulle være det viktigste.

Signatur

   #1
 369     I et hus     0
Er dette den støpen som Megaflis selger og kaller Megaplan? I så fall skal jeg snart til med 34 sekker på 17m2 på et kjøkkengulv. Skal jo ikke ha fall, så er vel bare å helle på og dra det ut, så flyter det vel i vater av seg selv...
  (trådstarter)
   #2
 268     Nesodden     0
Nei, Megaplan er en vanlig avrettingsmasse med betydelig anndel gips så vidt jeg vet.
Adda flytstøp selges meg bekjennt ikke under noe annet navn.

Forøvrig så er det sikkert mye lettere å bare skulle ha vater, men helt av seg selv tror jeg ikke det går.
Det jevner seg bare over ca ti cm har jeg hørt, så hvis du heller ut allt borte i ene hjørnet, så har du nok et problem Smile Dessuten er det vel slik at den flyter best når den "forstyrres" litt. En passende tannsparkel og piggrulle ville jeg prøvd.
Signatur
   #3
 22,342     Akershus     0

Skal jo ikke ha fall, så er vel bare å helle på og dra det ut, så flyter det vel i vater av seg selv...
Nei. Den er som tyggis å arbeide med. Du kan få den rett med mye bruk av piggrulle. Jeg vil heller kalle dette armert termostøp enn avretningsmasse.
   #4
 369     I et hus     0
Ja nei, hadde vel tenkt å dra det utover med et eller annet.
På Megaflis sier de at det er Adda som produserer all  avretningsmassen for dem...
  (trådstarter)
   #5
 268     Nesodden     0

På Megaflis sier de at det er Adda som produserer all  avretningsmassen for dem...


Det er ingen hemmelighet nei :)
Men Adda flytstøp selges altså ikke under noe annet navn.

Etter hva jeg ble fortalt er dette et ganske nytt produkt som faktisk ble utviklet på oppfordring/ spesifikasjon fra MegaFlis.
Men siden de ikke har noen direkte konkurrenter på dette enda, så har de vel ingen grunn til å lage en billigere "megaflytstøp" variant.
Signatur
   #6
 820     3
Løfter denne da den hjalp meg med Adda Flystøp.

Da trenger jeg piggrulle + Nivåpinner i tillegg Smile
Signatur
   #7
 1,035     Rogaland     0
Denne massen må helles ut der du vil ha den (står også i veiledningen) men massen må *disses* om man vil flytte på den, selv brukte jeg en billig vindusnal. Piggrulle blir bare kliss.

Men tørketiden er lang ved normal bruk, litt dårlig av adda å kun ha laboratorie verdier på tørk og bruk.

Hvem har 40% luftfuktighet for eksempel?
Signatur