325    9    1  

Bytte toalett - er det noe jeg ikke har tenkt på?

E_S
 7     0
Jeg driver egentlig med strøm og det er jo lekende lett i de fleste tilfeller, men nå skal jeg bevege meg ut på noe jeg ikke har særlig peiling på. Skal skifte et toalett, da det gamle lekker både internt og eksternt.

Det er da snakk om et gulvstående toalett med S-lås. Jeg aner ikke diameter på rør og lignende, men det er et bygg fra 2003, så det bør være relativt up to date og standard. Det gamle toalettet er skrudd, det nye skal jeg lime.

Toalettet er tilkoblet med slange fra vegg til sisterne (ikke rør) og det er egentlig ikke noe som ser veldig mystisk eller ukurant ut. Det nye toalettet skal på samme sted.

Er det innafor å bruke slangen fra vegg til sisterne og muffen på avløpet om igjen, eller er dette ting som bør skiftes ut? 

Limer man med vanlig våtromssilikon, eller er det Sikaflex eller lignende som gjelder?

Legger ved et bilde av tilkoblingene på det gamle toalettet. Det nye toalettet jeg har tenkt å kjøpe er følgende:

https://megaflis.no/gustavsberg-nautic-hygienic-flush-1500-toalett-m-skjult-s-las.html

Noen mer erfarne som ser noe som potensielt kan bli problematisk?
Bytte toalett - er det noe jeg ikke har tenkt på? - Toalett.jpg - E_S

TSt
   #1
 3 342     0
Du har jo kran på vann tilførsel slik at det bør gå enkelt. Skulle du få noe problem vil jo resten av huset virke. Ville tatt med meg en pakning til overgangen mot rør i gulv, det koster ikke mye og en vet ikke hva som er benyttet i dag eller hvordan tilstand den er.

Avstanden til vegg tror jeg går bra men du kan kontrollere mål mot monteringsanvisning for sikkerhetsskyld.  Var borti noen som skulle bytte og ikke kunne benytte modellen du ser på siden gulvet hadde en kvartsirken i overgangen gulv / vegg,  Derfor kunne en ikke benytte modell som gikk nesten inn mot veggen nede.  Så andre må også huske å sjekke dette.
   #2
 5 160     Tromsø     1
Etter å ha pusset opp bad i forfjor og sjekket utvalget av frittstående doer ser jeg straks på øyemål at her blir det for trangt for de fleste frittstående doer med skjult S-lås, men doer med åpen S-lås tilsvarende den du har finnes fortsatt, ofte kalt "renoveringsmodeller". Riktignok ikke i like stort utvalg, dyrere (ikke på kampanjetilbud) og har flere kriker og kroker å vaske eller tørke støv på.

Ta med bilde og mål til doforhandleren, så får du noe som passer.
Signatur
E_S
  (trådstarter)
   #3
 7     0
Ut fra monteringsanvisningen er det en minimumsavstand på 75 mm fra vegg til senter av avløpsrøret på denne aktuelle modellen. Det ser ut som det skal være godt innenfor den avstanden her?

Jeg befinner meg ikke på samme sted som dette badet er (ikke hjemme hos meg), så får ikke tatt noen mål før nærmere helgen. Smile
   #4
 787     0
Hei,
Utfordringen ved bytte av toalett er at den nye foten på toalettene ikke dekker over skrue hullene på den gamle. Gamle synlige skrue hull er ikke pent, og derfor er det ofte like greit å ta en service på den eksisterende toalettet.
   #5
 121     0
Limer man med vanlig våtromssilikon, eller er det Sikaflex eller lignende som gjelder?


Jeg byttet ut gammelt toalett med akkurat det samme som du har tenkt å kjøpe. Limte med transparent våtroms-silikon. Husk å fylle silikon i de gamle skruehullene også.
   #6
 121     0
Utfordringen ved bytte av toalett er at den nye foten på toalettene ikke dekker over skrue hullene på den gamle. Gamle synlige skrue hull er ikke pent, og derfor er det ofte like greit å ta en service på den eksisterende toalettet.


Jeg byttet ut et gammelt Porsgrunn-toalett med Gustavsberg, og det nye dekket greit over de gamle hullene, så dette er vel litt case-for-case. Men uansett, noe som bør sjekkes ut og vurderes på forhånd ja.
TSt
   #7
 3 342     0
Det var nesten 10cm mindre fot på dette toalettet enn det som sto der før. Her var det limt så etter en del scrubbing gikk det bra. Såpass mye mindre at det trange toalettrommet ikke lenger fremstår like trangt.

HSt
   #8
 17 062     Sørum     0
Det var litt mindre fot selv på renoveringsmodellen så jeg valgte en med åpen S-lås når jeg byttet. Jeg satte inn ny muffe, men litt vanskelig å få den godt ned i soilrøret der jeg byttet.
E_S
  (trådstarter)
   #9
 7     0
Oppdatering: Toalettet ble byttet - det var særdeles enkelt, og det gamle var også limt slik at det ikke ble noen stygge merker eller noenting. Hele prosessen tok, minus tørketid på silikonen, en halvtime.. Smile