39 560    69    1  

Bytte varmtvannsbereder?

 21 499     Enebolig     0
Av ren nysgjerrigehet spør jeg; Har det noe for seg å bytte en 18 år gammel vvb?

Med det mener jeg selve tanken, elementet på selvsagt byttes en gang iblant. Og isoleringsevnen er vel bedre nå.

Men noen sier bunnen på tanken ryker etter så mange år, andre sier det er en rustfri tank som i utgangspunktet varer "evig"

Hva er riktig?

   #1
 22 352     Akershus     0
Hvaslags tank er det?
Er det en rustfri Oso går det ikke hull i selve tanken. Det som ryker er ventilene og kolbepakningen. Noen ventiler kan "fikses" slik at de ikke lekker, men nye koster ikke så mye. Tilkoblingskabelen blir også hard inne under dekselet.

Beredere laget av andre enn Oso kjenner jeg ikke så mye til. (oso har solgt beredere under andre navn også)

De nye berederene er noe bedre isolert, men du kan jo tilleggsisolere selv.
  (trådstarter)
   #2
 21 499     Enebolig     0
Jeg bare lurer på om tanken er rustfri igrunn. For da ser jeg ikke noe poeng i å bytte den. Er ikke Oso, tror faktisk det bare står Hot Water på den eller no sånt  :)
Kan ta bilder eller lete etter produsent litt senere.
   #3
 22 352     Akershus     0
For 20 år siden var de aller fleste berederene rustfrie. Hvis jeg ser et bilde kan det hende at jeg kjenner den igjen. Det pleier å stå en del informasjon på dem, bla om de er rustfrie. Jeg kappet opp en 30 år gammel oso for noen år siden for å lage en grill. Den var som ny inni. Nå har vi riktignok god vannkvalitet her, men det var ingen antydning til skade.
  (trådstarter)
   #4
 21 499     Enebolig     0
Står faktisk at Oso er produsent, så da er det kanskje ikke så ille  Smile VVB er fra 1990.

Bytte varmtvannsbereder? - Bilde016.jpg - sOPp
   #5
 715     Bergen     0
Ikke noe poeng i å bytte den der bare for å bytte den.
Er det lekkasje på flensen hvor elementet går inn i tanken kan det imidlertid bli aktuelt. Noen ganger holder det med ny pakning, mens andre ganger er det såpass med irr i flensen at det er like greit å bytte tanken.
  (trådstarter)
   #6
 21 499     Enebolig     0
Nei det er igrunn det jeg lurer på. Ville det bare bli å "bytte den for å bytte den"  :)

Regner med at denne tanken også er rustfri.
   #7
 22 352     Akershus     0
Tanken er rustfri. Det vil ikke gå hull i selve tanken. Det kan hende ventilene gir seg, men de er lette å skifte. Kolbepakningen pleier også å være enkel å skifte.

Det er ihvertfall ikke noen grunn til å gjøre noe før det begynner å lekke.

  (trådstarter)
   #8
 21 499     Enebolig     0
Så du er sikker på at den er rustfri? Hva med en Oso vvb fra 87 da? En i familien som vil bytte fordi den er gammel, og var slik diskusjonen kom opp.
   #9
 22 352     Akershus     1
Vet ikke når Oso kom med rustfrie beredere, men det var lenge før 87. Kolbepakningen er en svakhet på åttitalls berederene. De koster heldigvis ikke mere enn 30 kroner, men man bør ha et spesialverktøy for å skifte dem. Vanligvis får man noen problemer med blandeventilen "uniterm", hvis man ikke vil kjøpe ny kan den fikses med hamp. Ellers er disse berederene gode. Jeg hadde ikke byttet.
   #10
 121     Norge     0
hvis tanken funger så kan du bare la den stå til den ikke funke lenger, får du feil på den så e d bare å skifte den ut.. delan til tankan e dyrt og rørleggern bruke like lang tid på å reparere den som å skifte hele tanken..