44    0    0  

Dryppe/knirkelylder fra pvc-rør

 816     Østfold     0
I noen måneder har jeg undret meg over om jeg har hatt vannlekkasje. Siden i fjor høst har jeg hørt dryppelyder i nærheten av et pvc-lufterør når noen har dusja. Det startet etter at en håndverker hadde gjort en utvendig takjobb, som bla innbefattet noe arbeid med pipehatten/beslaget til lufterøret. Har en teori om at det er en årsakssammenheng, men er ikke sikker.

Uansett, jeg har nettopp hatt noen fagfolk her for å vurdere det, og de var helt klare på at her var det null vannlekkasje. De mente det var dette pvc-lufterøret som lå for trangt inn mot treverk og når man brukte varmt vann ville det skape friksjon eller noe som forårsaket lyden. Høres logisk ut, for lyden kommer bare når det brukes varmt vann.

Har vært på loftet og konstatert at røret sto i bend/var veldig trangt i gjennomføringen og har sagd ut litt for å gi mer luft. Nå er det bedre plass og lyden har avtatt men ikke forsvunnet helt.

Så lenge det ikke faktisk drypper vann er det ingen fare for skader, men det er et irritasjonsmoment. Så jeg ønsker selvfølgelig lyden vekk. Er det noen som har vært borti tilsvarende og/eller har noen tips til hva en kan gjøre for å få bukt med dette?