21,056    27    2  

Dusje rett på flis kontra dusjkabinett

 967     Stavangerområdet     1

Det anbefales fra mange hold at man ikke dusjer rett på fliser for å mindre risikoen for fuktgjennomtrengning i veggen og man heller bør benytte dusjkabinett.

Jeg syns dette er et lite dilemma, fordi jeg vet ikke helt hva som er lurt å velge. På en side kan vi gjerne tenke oss å lage dusjnisje/vegg m/glassdør som er penere og mer elegant, men fra mange hold får vi råd om å velge dusjkabinett som er tettere og gir mindre fuktbelastning.

Samme gjelder for badekar. Anbefalingen (fuktmessig) er å ha åpent badekar, mens det elegante er å bygge det inn.

Jeg syns det er vanskelig å velge mellom det estetiske og sikkerheten. Er det noen av dere som har tenkt noe på dette og kan bidra?

   #1
 224     Østlandet     0
Det hele kommer litt an på rommet der dusjen skal være, bl.a. størrelse, underlag etc. Selv har jeg et ganske lite bad med murvegger og betonggulv. Jeg har derfor laget et dusjhjørne med vann rett på flis. Hadde jeg hatt bedre plass hadde jeg installert dusjkabinett. Det samme gjelder forøvrig også om man skal ha "rør-i-rør" eller legge vannrørene utenpå. Det finnes mange fine kabinetter å få i dag, så det blir estetisk sett en tilfredsstillende løsning.
   #2
 3,258     Akershus     0


Med en konstruksjon av reisverk ville jeg ikke valgt å dusje rett på flisene, all erfaring tilsier jo at det går galt, til slutt.

Men i kjeller, eller med murkonstruksjon så ville jeg vel turt...
Signatur
   #3
 55     0
dusj i 2etg, der ville jeg ha hatt dusjkabinett med tanke på vannlekasjer og dritt me årene. badekaret ville jeg også ha åpent, evt kjøpt et fancy et med glassvindu i siden/front :)

Dusje rett på flis kan jeg gå med på hvis det er betong gulv/nederste etasje :)

Vi har dusj rett på flis nå i 2etg. Aldri mer sier jeg bare..
Men det avhenger jo litt av plassen også da.. vi hadde jo ikke plass til et kabinett i 2etg her..
   #4
 371     0
Ville akseptert at det går galt til slutt, for komforten, utseende og rensligheten er jo evig mye greiere med flis.

Banemembran er jo nevnt på forumet (tarkodry) det er jo ganske sikkert og er godkjent av SINTEF Byggforsk Teknisk godkjenning 2598.

Men er ørten tråder om dette, ta å søk litt Smile (btw liker også forskjellig farge på gulv og veggflis, feks. koboltblått gulv og hvite veggfliser med grå hjørnelister, men det er jo ot deluxe)

hx
   #5
 169     0
Du kan selfølgelig fint dusje uten kabinett, og ha innflist badekar sålenge oppbyggingen av badet har blitt gjort etter normene og litt til.

   #6
 2,172     Oslo     0

Etter et par tragiske episoder med dusjing rett på flis og innebygget badekar var jeg ikke i tvil når vi skulle velge løsning i vårt nye hus.

1) Dusjkabinett på beggebad
2) Frittstående badekar på detstore badet.

Dustesikkert fuktmessig med rør rett ned i sluket.
Når dusjkabinettet og badekaret er "slitt & stygt" om x antall år går det rett på dynga.

Vær snill mot nerver og lommebok - velg dusjkabinett  ;D

NB: Hører med til historien at vår to nåværende bad er potte tette mtp.membran osv. og levert med 10 års garanti mot fuktskader. Likevel...
 
   
   #7
 3,997     Oppland     0
Er ting gjort etter normene så er det sikkert å dusje rett på flis også ;)

Problemet er vel at det sjelden gjøres etter normene, selv av fagfolk, mange fusker med membrantykkelse, fall etc. for å spare en time eller to med arbeid.

   #8
 5,112     Troms     1
Har enda ikke kommet over en rørlegger og baderomsleverandør som anbefaler å dusje rett på flis. Selv ikke Bademiljø som gir 10 års fuktgaranti om de tar totalentreprisen. På den annen side så sier de også at kunden alltid har rett og gir kunden det han vil ha. De aller fleste skader i våtrom, selv de som er tilstrekkelig fuktsikret oppstår når bygget er mer enn 10 år gammelt med normal bruk og dusjing for en familie. Snakker her om kun bad som er tilstrekkelig sikret, og ikke de som er dårlig utført. Men igjen, dette er ikke egen erfaring, men gitt fra 4 leverandører som fikk anbud på vårt hus. Ingen av de anbefalte dusj direkte på trebjelkelag, selv etter våtromsnormen, men jeg fikk det badet jeg ville selvsagt og de ga uansett 10 års garanti mot fukt, men ikke mer enn i 10 år. Så, kabinett var tingen for å være sikrere når det gjaldt fuktskader i trebjelkelag. Dog når man ser alle de skader som folk har og sjekker statistikken til forsikringsselskapet over hvilke skader som er gjengangere i nyere hus, så kan man nesten lure på hvorfor man investerer mange millioner i hus, men tar lett på vannets veier  Wink Vann har en tendens til alltid å finne en vei, det tar bare lengre tid i noen tilfeller.  Smile
Signatur
   #9
 741     Det glade Sørland!     0
Har dusjnisje i 2 etg. Ca 7 cm betong støpt oppå trebjelkelag. Bad forøvrig etter våtromsnormen +++(2005-06). La faktisk personlig membran med tekstilremse i overgang vegg/gulv. Hadde 5 rause strøk med membran i dusjnisjen og det ble lagt rikelig med membram både under og over slukmansjett som ble korrekt montert ned i sluk med klemring. Samme prosedyre med membran under badekaret som forøvrig er frittstående. Husker ikke hva membranen het, men den kom fra Neuman Bygg. Flyttet inn i feb. 2006 og det er tørt foreløpig. Hvis det ikke skjer noe helt spesielt med selve membranen kan jeg vanskelig se for meg at det skal komme noe vann inn i trekonstruksjonen. Skulle noe skje er det jo i alle tilfelle en forsikringssak.  ;)Time will show!
Signatur
   #10
 22,342     Akershus     0
Hva er vitsen med membran hvis man har kabinett? Da blir det ikke fukt på gulvet. Da blir det veldig greit å gi ti års garanti. Det er useriøst å ikke gi garanti hvis det dusjes på gulvet.

Er membranet tett kan du dusje i hvilken som helst etasje og det kan være så mye tre og gips man bare orker. Lekker det fra badet har du et problem uansett material. Selv i murhus vil fukt bli et problem da det transporterer fukt til et sted der det er noe som kan råtne/mugne.