#31
 899     Bergen     0
Det skal vel være 1:100 i hele rommet og 1:50 i dusj-sone. Jeg synes den beste måten å holde kontroll med fall er å støpe på gamlemåten, med lirer etc.

Kommer jo an på hvilken dusj-løsning du velger, men skal det dusjes rett på gulvet, ville jeg valgt mer fall, 1:50-80 på gulvet og 1:25-35 i dusj-sone.

Bruker du dusj kabinett, er det greitt å bruke minimumsfall.

   #32
 106     0
Riktig som west sier, våtromsnormen sier 1:100 generellt i rom, og 1:50 i dusjens nedslagsfelt og skjulte flater. (egentlig også 1:50 20-30cm utenfor dusjdører, men ved senket dusjgrube og riktig detaljering ved dusjdør velger jeg å se bort fra dette)

Min erfaring er at håndtverkere stort sett får til 1:50 fallet, som jo er snakk om ganske begrensede flater, men sliter med gjevnt fall generellt i rommet (1:100) Er det andre som har samme erfaring?  Anntar også at bruk av lirer må være den måten en får best kontroll på, men har også hørt innvendinger mot lirer i forhold til svekkelse av påstøken og mulighet for senere bevegelse. Vil annta at dette er kritisk om en har tatt snarveier ved oppbygging av undergulv, og avrettningsmasse har vel uansett begrenset stivhet, og undergulvet gir svikt.
Er det spesielle avrettningsmasser som er mer behagelig å jobbe med enn andre når en har redusert vannmengde / bruk av lirer?
abc
   #33
 28     Buskerud     0
Vurderer å bruke geofug FRA pci på badet, er denne mye bedre enn den sementbasserte og hva er prisforskjellen.