7,125    7    0  

Godkjent baderom

 66     Rogaland     0
Hei

Vi har kjøpt tomt og skal bygge hus. Vi vil gjerne gjøre mest mulig selv, men har forstått det sånn at bad er vanskelig å få tatt selv på grunn av godkjenning. Er det noen som vet om det går an å få til avtaler med faglærte om at de legger membran, osv som vi trenger for godkjenning, men at vi legger flisene selv?

Takk for svar!

   #1
 22,342     Akershus     0
Finnes ingen som er godkjent for membran. Dette kan hvem som helst gjøre i forhold til det offentlige.
   #2
 31     Bergen     0
Vi holder på å bygge no, legger membran +  fliser selv, har en fagmann som godkjenner membranen (forøvrig kun den som trenger å godkjennes!).
   #3
 3,955     0
Kan være en ide å leie inn en konsulent (slik staten gjør) for å kontrollere at membranen er godt nok utført før man starter flisleggingen... Da har man det på papiret at utførelsen er god nok Smile
  (trådstarter)
   #4
 66     Rogaland     0
Så hvis jeg forstår dette riktig, så trenger ikke kommunen en slags godkjennelse fra en fagmann på at badet er riktig satt opp før ferdigattest på huset?

Det er jo veldig gode nyheter:) Takk skal dere ha!
   #5
 3     Norge     0
Det er helt sikkert noen småfirma som gir garanti på membranarbeidet om du spør nok firma.

Men det er ikke å anbefale. Om det skulle oppstå en lekkasje og det skal gå på garantien til firmaet som la membranen, så kan det nok hende at de sier at det var du selv som må ha skadet membranen når du drev med flisleggingen.

Det er helt greit å gjøre mye selv når man skal ha nytt hus, men akkurat baderom bør du overlate til fagfolk som gjør arbeidet på badet fra start til slutt.

Men om du får et firma til å gi deg en garanti på membranarbeidet, så anbefaler jeg deg å snakke i hvert fall med flisleggere som forklarer deg hvordan dere bør gjøre det. Er nok masse regler dere ikke er klare over. Flislimet på veggene skal f.eks alltid peke nedover, slik at om det kommer vann bak flisene på veggen, så renner det ned til gulvet hvor varmekablene eller fallet fjerner det. Om det skulle oppstå en skade på badet, så skal jeg love deg at forsikringsselskapene kommer til å lete etter den minste feil som er blitt gjort slik at de slipper å betale ut noe som helst.

Sett dere virkelig godt inn i det!


Men dere trenger altså ingen som skriver ut en godkjenning på membranarbeidet. Det er kun på det elektriske og rørarbeidet.
   #6
 3,955     0
Anbefaler dere å dokumentere til den store gullmedaljen... tenker da først og fremst på at dere tar vare på kvitteringer på membrankjøp samt at dere tar bilder som en fysak... Da står dere ganske sikkert i en evt. forsikringssak...
hx
   #7
 169     0
Skjønner ikke hvorfor man skal få "membranen godkjent." Får man en murer til å godkjenne så vil han gå go for membranen og fraskrive seg alt annet.
Men uannsett, går det gale så hjelper det ikke med en godkjenning.